X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
[צילום: חירט ונדן ווינגרט/AP]
זלנסקי קורא לנאט"ו לאשר לאוקראינה שימוש בטילים ארוכי טווח
מנהיגים באירופה וארה"ב חלוקים בדעותיהם, רוסיה מאיימת בתגובה חריפה
נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, ממשיך במאמציו לשכנע את בעלות הברית בנאט"ו לאשר שימוש בטילים ארוכי טווח במסגרת המלחמה מול רוסיה. זלנסקי מדגיש את החשיבות הקריטית של טילים אלו כדי להגביר את יכולות ההגנה של אוקראינה ולייעל את התקפותיה הנגדיות. לדבריו, "אנחנו לא מבקשים נשק שיתקוף אזרחים. אנחנו מבקשים נשק שיגן על אדמתנו, על האנשים שלנו, ועל עצם קיומנו כמדינה חופשית."
תמיכה מפינלנד וממדינות נוספות באירופה
נשיא פינלנד, אלכסנדר סטאב, הביע תמיכה נחרצת בדרישת זלנסקי ואמר כי יש לאפשר לאוקראינה להילחם "בשתי ידיים". לדבריו, "אין לאוקראינה את כל הכלים הדרושים כדי להכריע את המלחמה, והטילים ארוכי הטווח הם הכרחיים כדי להביא לשינוי מהותי בשדה הקרב."
גם בבריטניה ישנם קולות התומכים במתן היתר לשימוש בטילים. שר ההגנה הבריטי, גרנט שאפס, ציין כי "בריטניה תמיד תעמוד לצד אוקראינה במאבקה נגד האגרסיה הרוסית. אם ניתן לאוקראינה את הכלים הנכונים, הם יוכלו להגן טוב יותר על עצמם ולהביא לסיום הסכסוך מהר יותר."
חלוקות דעות בארה"ב ובאירופה
בארה"ב, הדעות חלוקות. מזכיר המדינה, אנטוני בלינקן, ציין כי "אוקראינה צריכה לקבל את הכלים הדרושים לה כדי להגן על עצמה מול התוקפנות הרוסית. אנו בוחנים את כל האפשרויות, כולל טילים ארוכי טווח, אך זהו נושא מורכב שמחייב התייעצות עם כל בעלות הברית."
מצד שני, סנטור רנד פול, שמייצג את הקולות המתנגדים בארה"ב, הזהיר כי "העברת טילים ארוכי טווח לאוקראינה תעלה את הסיכון להסלמה נוספת, שעלולה להוביל להתנגשות ישירה בין נאט"ו לרוסיה. איננו רוצים לעורר מלחמה רחבה יותר באירופה." פול מציין כי יש לחשוב בזהירות על כל צעד שקשור לשימוש בטילים כאלו, מחשש להשלכות הרסניות.
בגרמניה, קנצלר אולף שולץ נשמע מסויג יותר. "אנו תומכים באוקראינה בצורה נרחבת, אך יש להיזהר מהסלמה נוספת שעלולה לצאת משליטה", אמר שולץ. "הפתרון חייב להיות דיפלומטי ולא דרך טילים שמסוגלים לפגוע בעומק רוסיה."
איומים מרוסיה
בתגובה לבקשות של אוקראינה לשימוש בטילים ארוכי טווח, מנהיגים רוסים, ובראשם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, הגיבו באיומים חריפים. פוטין הבהיר כי שימוש בטילים מסוג זה עשוי להוביל לתגובה צבאית משמעותית מצד רוסיה. "אם מדינות המערב יאפשרו לאוקראינה להשתמש בטילים ארוכי טווח כדי לפגוע בשטחנו, התגובה שלנו תהיה מהירה ואכזרית", אמר פוטין. "אנו לא נסבול פגיעה בשטח הרוסי, וכל מי שינסה זאת - יישא באחריות לתוצאות."
דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, הוסיף איום דומה: "מתן טילים ארוכי טווח לאוקראינה הוא צעד מסוכן ביותר. כל פעולה כזו תוביל להרחבת העימות ותחייב את רוסיה להגן על עצמה בכל האמצעים העומדים לרשותה. אנו מזהירים את כל המדינות שתומכות בצעד כזה מפני ההשלכות הבלתי הפיכות."
הערכות לגבי העתיד
נראה כי בקשתו של זלנסקי להגביר את הסיוע הצבאי, ובכלל זה שימוש בטילים ארוכי טווח, תמשיך לעורר ויכוח בקרב מדינות נאט"ו. בעוד חלק מהממשלות תומכות בהגדלת הסיוע, אחרים חוששים מהסלמה נוספת שתוביל לעימות ישיר עם רוסיה. עם זאת, הלחץ מצדה של אוקראינה ימשיך, במיוחד כאשר הלחימה נמשכת ללא סיום נראה לעין.
Author
מו"ל ועורך ראשי | News1 | דוא"ל
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך:  26/09/2024   |   עודכן:  26/09/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
זלנסקי קורא לנאט"ו לאשר לאוקראינה שימוש בטילים ארוכי טווח
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
איתמר לוין
קיבל את בקשת הוריו של הצעיר, אשר אושפז בעבר מסיבות נפשיות, למרות טענתו שמדובר בטיול שורשים: עקרון קדושת החיים גובר על הזכות החוקתית לחופש תנועה
איתמר לוין
לשלוח כמה שיותר מערכות נ"מ, לסייע בהגדלת הייצור הביטחוני המקומי ולשקם את תשתיות האנרגיה - אלו המשימות החשובות ביותר, כותב וושינגטון פוסט על-רקע ביקורו של זלנסקי בארה"ב
איתמר לוין
אומר בעצרת האו"ם: צריך לאפשר לתושבים לחזור בשלום לבתיהם ועל זה אנחנו עובדים    קורא להשלים את עסקת החטופים והפסקת האש בעזה    אומר שהתקדמות לפתרון שתי המדינות תאפשר למנוע מאירן נשק גרעיני
איתמר לוין
זו הערכתם של מומחים עימם שוחח וושינגטון פוסט, בעקבות איומיו של פוטין למקרה שהמערב יאשר תקיפות בעומק שטח רוסיה    האיומים הגרעיניים אינם ממשיים, ונראה שהוא עצמו טרם החליט כיצד להגיב
יואב יצחק
התוכנית מתמקדת בהלוואה שמבוססת חלקית על נכסים רוסיים מוקפאים, מה שגורם למחלוקות משפטיות ופוליטיות באיחוד. מדינות באיחוד האירופי מביעות תמיכה, אך חוששות מהשלכות משפטיות, ביניהן סוגיות הנוגעות לחוק הבינלאומי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il