מספר עורכי הדין בישראל עולה על 100,000, לאחר שבטקס הענקת הרשיונות (13.10.24) הוענק לראשונה רישיון בן שש ספרות. ההערכה היא, כי 80,000 עורכי דין עודם פעילים, כאשר מספרם גדל מדי שנה בכ-3,000.
מספר עורכי הדין בישראל לכל 100,000 תושבים הוא הגבוה ביותר בעולם. על-פי נתוני האתר World Population Review לשנת 2024, הנתון בישראל הוא 694. במקומות הבאים: הרפובליקה הדומיניקנית (565), ברזיל (474), איטליה (403), ארה"ב (402), יוון (385), פורטוגל (325), ניו-זילנד (267), קפריסין (260) וקנדה (254). האתר מדבר על 64,000 עורכי דין בישראל, כך שגם אם הוא מודד רק את מספרם של הפעילים - המספר גבוה עוד יותר. בישראל יש קרוב ל-10 מיליון תושבים, כך שמספר הרשיונות הוא כמעט 1,000 לכל 100,000 תושבים, ומספר הפעילים - קרוב ל-800.
ריבוי עורכי הדין הוא אחת הבעיות הקשות ביותר של מערכת המשפט, משתי סיבות. האחת: עורכי דין רבים אינם עומדים ברמה מקצועית ואנושית נאותה (ותיקים ובכירים בענף טוענים שרבע עד שליש מעורכי הדין הפעילים אינם ראויים למקצוע), ולכן הם יוזמים הליכים שגויים, אינם מוכנים כיאות לדיונים, נותנים ייעוץ לקוי ועוד ועוד. השנייה: ריבוי עורכי הדין גורם להעדר עבודה מספקת ולתחרות קשה, כאשר עורכי דין יוצרים הליכים מיותרים, לוקחים על עצמם תיקים מרובים, אינם מייצגים כהלכה ואינם עומדים בזמנים שקובעים בתי המשפט.
למרות שהבעיה מוכרת היטב, איש אינו עושה דבר כדי להגביל את מספר עורכי הדין הנכנסים לענף ולהעלות את רמתם. לעיתים אף מבוצעים מהלכים הפוכים, כמו קיצור תקופת ההתמחות (לאחרונה - בנימוק שהמלחמה מחייבת זאת). לשכת עורכי הדין אינה מעוניינת להגביל את הכניסה למקצוע, משום שמספרם של חבריה מגדיל את כוחה - וזאת למרות שרבים מהם מתקשים להתפרנס. הגידול במספר גם יוצר גורם פוליטי המזין את עצמו: אף ממשלה אינה רוצה לצאת נגד אלפי תלמידי משפטים ובני משפחותיהם, וכך מספרם ממשיך לגדול - והנכונות לטפל בבעיה יורדת עוד יותר, וחוזר חלילה.