ראש המטה לביטחון לאומי,
צחי הנגבי, נחקר בתחילת השבוע בביתו בחשד שקיבל בעבר 10,000 שקלים בתמורה לכתיבת מכתב המלצה לקבלן. החקירה מתמקדת בטענה כי הנגבי, בעת כהונתו כשר לשיתוף פעולה אזורי, קיבל את הסכום מאיש העסקים האוסטרלי קווין ברמיסטר בתמורה לפעילות שלטונית שביצע הנגבי.
ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה: "מדובר בחקירה שאינה קשורה למשרד ראש הממשלה ולמטה לביטחון לאומי, על אירוע מלפני שבע שנים". מטעמו של הנגבי נמסר: "מדובר על טענה שהועלתה במסגרת סכסוך אזרחי בין אנשי עסקים ופורסמה כבר לפני שנתיים. ראש המל"ל כבר הכחיש טענות אלה מיד עם פרסומן ומסר גרסתו זו גם למשטרה".
החקירה הנוכחית מצטרפת לשתי פרשות נוספות הנחקרות בסביבת ראש הממשלה בימים האחרונים, ומעלה שאלות לגבי טוהר המידות בקרב בכירים במערכת השלטונית. הנגבי, שכיהן בעבר כשר בממשלות ישראל וכחבר כנסת מטעם הליכוד וקדימה, מכהן כיום כראש המטה לביטחון לאומי והיועץ לביטחון הלאומי של ראש הממשלה.
התנועה לאיכות השלטון הגיבה לחשיפה: "החשיפה על חקירתו של ראש המל"ל צחי הנגבי בחשד לקבלת שוחד של 10,000 ש"ח תמורת מכתב המלצה היא חמורה במיוחד ומעלה חשש כבד לניצול מעמד ציבורי לטובת אינטרסים פרטיים. בעת הזו, כאשר המדינה נמצאת במלחמה והמל"ל מקבל החלטות הרות גורל, זה לא סביר שבראשו יעמוד אדם הנחקר בחשד לעבירות שוחד. אנו קוראים לראש הממשלה להשעות לאלתר את צחי הנגבי מתפקידו כראש המל"ל עד לבירור החשדות נגדו".
By Idan Yosef