X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
איסמן. התלהטות בדיון [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
פרשת ההדלפות: עימות בין ראש צוות החקירה לפרקליט המדינה
דיווח: בישיבה עם היועצת המשפטית לממשלה, התגלע עימות בין ראש צוות החקירה המשטרתי לפרקליט המדינה עמית איסמן, סביב היקף פרשת הדלפת המסמכים המסווגים המשטרה והפרקליטות נמנעו מלהתייחס לתוכן הדיון, אך הדגישו את הקשר המכובד בין הגופים
ביום שני האחרון נערכה ישיבה בהשתתפות היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, שבה נידונה פרשת הדלפת המסמכים המסווגים, אשר עוררה סערה בציבור ובמוסדות הביטחון. הדיון נועד להבהיר את מצב החקירה והשלכות הפרשה על מערכות האכיפה והמודיעין, אך עד מהרה הפך לזירת עימות חריפה בין המשטרה לפרקליטות, כשהשאלה המרכזית שנדונה הייתה האם הפרשה מנופחת מעבר לגודלה האמיתי או שמדובר בתופעה חמורה עם השלכות ביטחוניות מרחיקות לכת.
לפי דיווח בערוץ i24NEWS, במהלך הישיבה ראש צוות החקירה מטעם יחידת יאחב"ל טען כי הפרשה הוצגה בצורה מוגזמת, ואף רמז כי קיימת נטייה תקשורתית וציבורית ליצור "נרטיב כוזב" כאילו ישנו ציר הדלפות בין אמ"ן ללשכת ראש הממשלה. לטענתו, עד כה לא נמצאו ראיות המספיקות להצדיק את ההאשמות הכבדות על הדלפות סדורות והיעדר שליטה במידע המסווג בצה"ל. הדובר גם ציין כי ייתכן שדרכי החקירה דורשות בחינה נוספת, כדי להבטיח שלא נגרם נזק לתדמית המערכות הרלוונטיות.
תגובתו של פרקליט המדינה, עמית איסמן, לא איחרה לבוא. על-פי הדיווח, איסמן צעק על ראש צוות החקירה, והפגין חוסר שביעות רצון מדרך הצגת הדברים על-ידי המשטרה. הוא הטיח בו כי עליו להימנע מהנמכת הפרשה ולראות אותה כחלק ממערכת רחבה יותר של הדלפות אשר מהווה איום פוטנציאלי על ביטחון המדינה. עדי ראייה דיווחו כי תגובתו של איסמן הביכה את ראש הצוות ואת שאר הנוכחים בדיון, וגרמה למבוכה כללית באולם.
האירוע הוביל למתיחות נוספת בין המשטרה לפרקליטות, כאשר מצד המשטרה נאמר כי "לא ייתכן שראש צוות חקירה משטרתי יזכה לצעקות ולביקורת פומבית על עמדתו המקצועית". זהו אינו המקרה הראשון שבו איסמן מציג יחס נוקשה כלפי קולגות במהלך דיונים מקצועיים; בעבר דווח כי במשפט מקביל התעורר עימות בין איסמן לבין המשנה שלו, ליאת בן ארי, ברקע חילוקי דעות, מה שהוביל אותה לעזוב את הדיון בדמעות.
בלשכת פרקליט המדינה לא הכחישו את האירוע ובתגובה נמסר: "איננו מתייחסים לתוכנם של דיונים סגורים". ממשטרת ישראל נמסר: "אנו לא מתייחסים לנאמר בישיבות פנימיות. ראוי לציין כי בין משטרת ישראל ופרקליטות המדינה מתנהל קשר מכובד ומכבד".
הפרשה עצמה נחשפה בשבוע שעבר עם מעצרו של אלי פלדשטיין, ששימש בעבר דובר בלשכת ראש הממשלה. פלדשטיין חשוד במעורבות בהדלפת מסמכים מסווגים ביותר, אשר כוללים מידע ביטחוני רגיש. יחד עם פלדשטיין נעצרו מספר קצינים בכירים בצה"ל, חלקם עוסקים בביטחון מידע ובמניעת הדלפות, מה שהעלה את רמת הדאגה בקרב המערכת הביטחונית והמדינית. אחד העצורים אף משמש כקצין בכיר, דבר שהפך את הפרשה לנפיצה עוד יותר וגרם לחשש מפני השלכות רחבות.
פרשה זו הובילה לשורה של דיונים בקרב הגורמים המשפטיים והביטחוניים, בניסיון להבין כיצד הדלפות כאלו מתרחשות ואילו אמצעים יש לנקוט כדי למנוע את הישנותן בעתיד. מקורות במערכת הביטחון ציינו כי הדלפות אלו מערערות את אמון הציבור במערכת ומדגישות את הצורך בבחינה פנימית רחבה שתשפר את נהלי המידע המסווג.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  07/11/2024   |   עודכן:  07/11/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
פרשת ההדלפות: עימות בין ראש צוות החקירה לפרקליט המדינה
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
איסמן - סוכן של חם-צואר ל"ת
מתאם בדימוס  |  7/11/24 22:24
2
איסמן
אמ  |  11/11/24 10:18
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משמר המשפט
איתמר לוין
השופט רונן פלג קיבל חלקית תביעה נגד ויזל, המייצגת נאשמים בעבירות מין, דחה את תביעתה הנגדית ומתח ביקורת קשה על אופן התנהלותה בתיק אונס ובהליך שלפניו
עידן יוסף
חברת הכנסת מהליכוד יצאה בביקורת נוקבת על שופט בית המשפט העליון יצחק עמית בטענה כי מינה את עצמו לממלא-מקום נשיא בית המשפט העליון ללא סמכות, ובאופן החורג מהוראות החוק
איתמר לוין
כך קובע נציב הביקורת, מנחם פינקלשטיין    38% מהתלונות שהוכרעו אשתקד היו מוצדקות, רובן המכריע - נגד הפרקליטות    העביר למיארה חשד לעבירות בהדלפה מתיק רצח    מגלה: המלצות בנות מספר שנים לא יושמו
איתמר לוין
שלושה שופטים ובראשם עמית קבעו שעתירות נגד המדינה ייקבעו לדיון במועדים קרובים - לאחר שהפרקליטות לא עמדה במועדים שהיא עצמה ביקשה כדי להגיב עליהן
איתמר לוין
אלרון החמיר את עונשו של רפעת עודה, אשר רצח אדם 25 שנה לאחר שהרג שני אחים    לראשונה נגזר מאסר עולם בלתי קצוב - שמשמעותו האפשרית שהעבריין ימות בכלא - בשל עברו הפלילי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il