חברת התרופות טבע תובעת 850,000 שקל מהמרכז הרפואי וולפסון בחולון, בטענה ללשון הרע כאשר ייחס את מותה של צעירה בבית החולים לנטילת התרופה "אופטלגין". התביעה הוגשה (12.11.24) לבית המשפט השלום בתל אביב, גם נגד ד"ר אריה סורוקסקי, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ בוולפסון.
התביעה עוסקת בפטירתה של לירון ז'ז'טי בת ה-19 בנובמבר 2022. לדברי טבע, המנוחה נפטרה בוולפסון בשל התסבכות של פצע מזוהם, חמישה ימים לאחר שבית החולים שחרר אותה ללא ביצוע בדיקות נחוצות ותוך המלצה ליטול "אופטלגין" - תרופת הדגל של טבע נגד כאבים - במקרה הצורך. כאשר הובהלה שוב לבית החולים, המערכת החיסונית שלה קרסה וכאמור היא נפטרה.
מיד לאחר מכן, נאמר בתביעה, טענו וולפסון וסורוקסקי בתקשורת שסיבת המוות הייתה ה"אופטלגין". סורוקסקי התראיין לחדשות 13 ואמר: "זה מוות מיותר לאחר נטילת תרופה שידועה כתרופה בעייתית". הוא הסתיר מן הציבור את העובדות המהותיות שהצביעו על רשלנות של בית החולים בטיפול במנוחה בעת האשפוז הראשון, טוענת טבע.
ימים אחדים לאחר מכן פרסם משרד הבריאות את ממצאי בדיקתו, ולפיהם "הערכת המומחים הייתה כי לא ניתן לקשר בין האירוע לנטילת התרופה". למרות זאת, סורוקסקי התראיין שוב לחדשות 13 לאחר ימים אחדים ואמר כי הוא ורבים מחבריו אוסרים להשתמש ב"אופטלגין", והוסיף: "לא חייבים לקחת דווקא את התרופה הזאת, שיש לה את הסיבוך הנדיר שבגללו יכול לקרות מה שקרה".
טבע מציינת, כי הוריה של המנוחה הגישו תביעה נגד בית החולים, בה נטען שסיבת המוות הייתה רשלנותו והודגש שלא היה קשר לנטילת ה"אופטלגין"; טבע מדגישה, כי ההורים אינם תובעים אותה. התביעה הוגשה באמצעות עוה"ד דובב אפל, רונן ברומר ועירא הרדי, וטרם הוגש כתב הגנה.
באי-כוחו של וולפסון כתבו בספטמבר השנה לעורכי הדין של טבע, אשר דרשו פיצוי של 3 מיליון שקל, כי סורוקסקי הביע עמדה מקצועית ועניינית הנשענת על מידע כלל-עולמי שהצטבר בנוגע לתרופה ולסיכוניה, כולל מידע שהוביל לפסילתה ברבות ממדינות המערב. הם גם דחו את הטענה לפיה הצעירה נפטרה בשל רשלנות בבית החולים.