יונתן אוריך, יועצו הפוליטי של ראש הממשלה
בנימין נתניהו, נחקר ביום שישי בחשד למעורבות בהדלפת מידע מסווג מלשכת ראש הממשלה. אוריך, ששימש בעבר כדובר ומקורב לנתניהו, משמש יועץ חיצוני ואינו חלק מהצוות הרשמי במשרד ראש הממשלה. הוא נחשב לבעל השפעה רבה על ההתנהלות התקשורתית של נתניהו ונטל חלק בהתייעצויות שהתקיימו בקריה במהלך חודשי המלחמה.
בימים האחרונים, אוריך קיבל שיחות מאיימות בעיוות קול, שבהן הדובר קרא לו לשמש כעד מדינה ולהעיד נגד נתניהו.
החקירה מתמקדת בהדלפת מסמכים מסווגים הנוגעים למנהיג חמאס יחיא סינוואר לעיתונות הזרה. נטען, כי ההדלפה עלולה הייתה לפגוע ביעדי המלחמה, במיוחד בהשבת החטופים. החקירה משותפת לשב"כ, המשטרה וצה"ל. נבדק במסגרתה היקף הנזק הביטחוני ואפשרות לחשיפת מקורות ושיטות של מערכת הביטחון.
במסגרת הפרשה, נעצרו מספר חשודים, בהם אלי פלדשטיין, המקורב אף הוא לנתניהו. פלדשטיין, קצין לשעבר בדובר צה"ל ודוברו לשעבר של השר לביטחון לאומי
איתמר בן-גביר, חשוד בהוצאת מידע מודיעיני מסווג ורגיש מתוך מערכות צה”ל שלא כדין, דבר המעלה חשש לפגיעה חמורה בביטחון המדינה ולסיכון מקורות מידע.
הפרשה מעוררת שאלות לגבי נגישותם של יועצים חיצוניים למידע מסווג והפיקוח על כך. החקירה נמשכת, ובשלב זה לא נמסרו פרטים נוספים.