X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
השופט דרורי. ביקורת על הפרקליטות [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
יו"ר ועדת האיתור התפטר: "ניסיון לעקר את חוק התאגיד ולהפקיר את כספי הציבור"
השופט בדימוס משה דרורי הודיע על התפטרותו מוועדת האיתור למועצת תאגיד השידור הישראלי השר קרעי: "שידורי התאגיד אינם עצמאיים - הוא הפך לכלי תעמולה"
משבר בתאגיד השידור הישראלי: השופט בדימוס משה דרורי, שמונה ליו"ר ועדת האיתור לתאגיד השידור הישראלי, הודיע על התפטרותו מתפקידו, בעקבות מה שהגדיר כ"הליך מעוות והפרות של כללי הצדק הטבעי". דרורי ציין במכתבו לשר התקשורת, שלמה קרעי, כי התערבות הייעוץ המשפטי לממשלה והקפאת ההליך על-ידי בג"ץ הובילו אותו להחלטה זו.
דרורי, שמונה לתפקיד באפריל 2024 על-ידי שר התקשורת לאחר התייעצות עם השופט עוזי פוגלמן, ביקר בחריפות את התנהלות פרקליטות המדינה, שהגישה לבג"ץ מסמך בו נטען כי יש לחדש את ההליך מראשיתו. לדבריו, המסמך נכתב בחוסר סמכות, ללא בסיס חוקי וללא מתן זכות תגובה - בניגוד לכללי הצדק הטבעי.
בהודעתו, השר קרעי האשים את בג"ץ והיועצת המשפטית לממשלה בניסיון להשתלט על תהליך מינוי מועצת התאגיד. "הקפאת התהליך במשך חודשים ארוכים נועדה למנוע את קיום החוק ולהפקיר את הפיקוח על כספי הציבור המבוזבזים בתאגיד", אמר השר. הוא הדגיש כי כעת, עם התפטרותו של יו"ר ועדת האיתור, נחסמה בפני בג"ץ האפשרות לשלוט במינויים.
השר קרעי הוסיף ביקורת נוקבת על שידורי התאגיד: "משעה זו אני רואה את התאגיד כמפר לא רק את חובתו לשידור מאוזן, אלא גם את חובתו לשידור עצמאי. במשך כשנתיים, התאגיד מעניק סיקור אוהד ליועמ"שית, שמגנה עליו בחוות דעת משפטיות חסרות בסיס. שתי התופעות הללו קשורות זו בזו - שידורי התאגיד אינם עצמאיים".
במכתבו ציין דרורי: "פעלתי כיו"ר ועדת האיתור מתוך תחושת שליחות ציבורית, אך ההליך המשפטי ותפיסת תפקידי ככפוף ליועמ"ש משרד התקשורת אינם עולים בקנה אחד עם החוק". הוא הוסיף כי הניסיונות להתערב בשיקול דעתו "עקרו מתוכן את המטרה לשמה מוניתי".
התפטרותו של יו"ר ועדת האיתור מותירה את התאגיד במצב של חוסר ודאות משפטית. על-פי החוק, הארכת כהונת חברי מועצת התאגיד או מינוי חברים חדשים מותנים בפעילות ועדת האיתור. השר קרעי ציין כי בכוונתו למנות יו"ר חדש לוועדה ולהוביל תיקוני חקיקה שיבטיחו את תקינות פעילות התאגיד.
התפטרות מראשות ועדת האיתור בשל פגיעה בצדק הטבעי והתערבות פסולה / מכתב התפטרות
מכתב ההתפטרות של יו"ר ועדת האיתור של תאגיד השידור הציבורי השופט בדימוס משה יאיר דרורי, שהוגש לשר התקשורת שלמה קרעי.
הנדון: הודעה לכבוד בית המשפט העליון בשבתו כבג"צ בתיק 4924/24 / הודעה
הודעה מטעם שר התקשורת לבית המשפט העליון, ובה הוא מודיע על התפטרותו של יו"ר ועדת האיתור, השופט בדימוס משה דרורי, מתפקידו. בנוסף, המסמך מכיל ביקורת נוקבת מצד השר על התנהלות היועצת המשפטית לממשלה ובג"ץ, שלדבריו חתרו לעקר את החוק ולהשפיע על עצמאות התאגיד.
הנדון: מענה לפנייתך בנוגע למינוי חברי מועצת תאגיד השידור הישראלי מיום 19 בנובמבר 2024 / מכתב
מענה מטעם שר התקשורת לעמותת "הצלחה", שבו השר מתייחס לעיכובים במינוי מועצת תאגיד השידור הישראלי בעקבות התערבות בג"ץ והייעוץ המשפטי לממשלה. המכתב כולל ביקורת חריפה על התאגיד בגין אי-עמידה בחובותיו לשידור מאוזן ועצמאי, לצד התחייבות לפעול לתיקון הליקויים באמצעות חקיקה חדשה.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  27/11/2024   |   עודכן:  27/11/2024
+הפרטת התאגיד אושרה בטרומית: "ב-2024 לא צריך שידור ציבורי" 14:30 27/11/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
שר התקשורת קרעי: "אין צורך בשידור ציבורי בעידן השוק החופשי"  ▪  ראש האופוזיציה לפיד: "התקפה על הדמוקרטיה וחופש הביטוי"  ▪  היוזמת ח"כ גוטליב: "הציבור משלם עבור תוכן שהוא יכול לקבל חינם"
לפיד. הצעה מסוכנת לכולנו [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
יו"ר ועדת האיתור התפטר: "ניסיון לעקר את חוק התאגיד ולהפקיר את כספי הציבור"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות שידור ציבורי
יעקב אחימאיר
עד כה, לא השכילו ממשלות בישראל לחקות תפקוד של ממשלות זרות במדינות דמוקרטיות, המתקצבות אף הן פעילות של שידור ציבורי    הנטייה להתעלם מקלקולים שאיפיינו בעבר את תפקוד השידור הציבורי סוללת את הדרך לסגירת המיקרופונים והמצלמות
עידן יוסף
ועדת השרים לחקיקה תומכת בחוק להפרטת תאגיד השידור הציבורי, הכולל הפסקת מימון ציבורי והעברת פעילות השידור לבעלות פרטית    בתאגיד מזהירים: המהלך יוביל לסגירת השידור הציבורי ולפגיעה בתכנים החינוכיים והתרבותיים
איתמר לוין
המשנים ליועצת המשפטית מותחים ביקורת חריפה על הצעת החוק של גוטליב - בעידודו של קרעי - להפרטת תאגיד השידור: מסר ברור ולפיו ביקורת על השלטון עלולה להביא לצעדים נגד גופי התקשורת
איתמר לוין, יצחק דנון
קיבלה את ערר ההנהלה על החלטת המשטרה לסגור את התיק בהעדר אשמה    ההנהלה: לא הורנו לבצע מעקב אחרי העובדים; ננקטו פעולות למניעת הישנות המקרה
עידן יוסף
גיל עומר, יו"ר מועצת תאגיד השידור הישראלי מאז 2016, מסיים את תפקידו ומסכם תקופה רצופת אתגרים פוליטיים וכלכליים    במכתב פרידה, הדגיש את חשיבות השמירה על עצמאות התאגיד והזכיר עימותים בלתי נשכחים לצד הישגים ותובנות לעתיד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il