בג"ץ רומז (11.12.24), שעל הממשלה לדון תוך חודשיים בהקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי מלחמת חרבות ברזל ומה שקדם לה. בכך מסמנים השופטים, כי הם עשויים לקבל את עמדתה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, בעתירות בנושא.
העותרים מבקשים לחייב את הממשלה להקים ועדת חקירה למלחמה. הממשלה טענה בבקשתה לדחות את העתירות, כי אין תקדים לפסק דין המחייב ממשלה כלשהי להקים ועדת חקירה, ורמזה שהיא מוכנה להקים ועדת בדיקה ממשלתית. מיארה טענה, כי העתירה מוקדמת משום שהממשלה לא דנה בנושא ולא קיבלה החלטה, ורק לאחר קבלת החלטה ניתן יהיה לקיים עליה בקרה שיפוטית.
לאחר הדיון בעתירות, קבעו השופטים
דוד מינץ,
יוסף אלרון ו
יחיאל כשר: "מבלי לקבוע עמדה לגופן של העתירות, תוגש בתוך 60 יום מהיום הודעה מעדכנת על-ידי משיבים 3-1 על אודות קיום דיון במליאת הממשלה, בעניין נושא העתירות. עם קבלת ההודעה יוחלט על המשך הטיפול
בעתירות".