חברת סלופארק תובעת 23.5 מיליון שקל מחברת סלופארק אוסטרליה ובעליה - אורי אלמוג, נאוה אלמוג ואהוד אלמוג. סלופארק טוענת, בתביעה שהוגשה (22.12.24) לבית המשפט המחוזי בתל אביב, כי הנתבעים הפרו הסכם לפעילות משותפת, ביטלו בצורה חד-צדדית את ההסכם בין הצדדים והחלו להפעיל שירות מתחרה.
סלופארק מפעילה יישומון סלולרי לתשלום תמורת חניה ושירותי דרך. היא אומרת בתביעתה, כי בני משפחת אלמוג פנו בשנת 2008 למנכ"ל דאז, גד סלוק (אביו של המנכ"ל הנוכחי, גיא סלוק), וביקשו להקים פעילות משותפת באוסטרליה, לשם עבר אורי אלמוג. ההסכם נחתם בשנת 2012, התבסס על המערכת של סלופארק וזו הייתה זכאית ל-25% מן ההכנסות. בשנים 2024-2019 הסתכם חלקה בהכנסות ב-11.2 מיליון שקל, כך שהכנסות הפעילות כולה היו 44.7 מיליון שקל.
לדברי סלופארק, ההסכם לא אפשר ביטול חד-צדדי שלו והיה זה תנאי מרכזי מבחינתה. אולם, במאי השנה - כאשר 2024 היא שנת השיא בהכנסות (2.6 מיליון שקל בינואר-נובמבר) - הודיעה סלופארק אוסטרליה על ביטולו בסוף השנה, בנימוק שהפעילות העסקית המשותפת מוצתה. לטענת סלופארק, בדיעבד התברר שזהו חלק מפעילות סמויה שניהלו הנתבעים, במטרה להשתלט על הפעילות באוסטרליה.
בתביעה נאמר כי לפני שבוע קיבל גיא סלוק הודעת דוא"ל ששלחו הנתבעים ללקוחות ולמשתמשים של סלופארק אוסטרליה, ולפיה החשבון שלהם הועבר מהחברה המשותפת לפעילות המתחרה שהקימו אלמוג - מערכת O-PARK. הלקוחות והמשתמשים התבקשו להתנתק ממערכת סלופארק ולעבור למערכת המתחרה. סלופארק מבקשת לאכוף את ההסכם הקיים, ולחלופין - פיצוי בגובה התביעה. התביעה הוגשה באמצעות עוה"ד דן קפלן, יניב סטל ויובל בן-איתמר, וטרם הוגש כתב הגנה.