X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
רס"ן הוד שרייבמן
הותר לפרסום: קצין צה"ל נפל ברצועת עזה
רס"ן הוד שרייבמן (27) מצופית, מפקד פלגה ביחידה הרב ממדית (888), נהרג בתקרית בצפון הרצועה, שבה נפצע לוחם נוסף באורח קשה באירוע חבלני נוסף בצפון הרצועה ירה צלף ופצע קשה לוחם
הותר לפרסום (26.12.24) כי רס"ן הוד שרייבמן ז"ל הי"ד מצופית, מפקד פלגה ביחידה הרב ממדית (888), נהרג בקרב בצפון רצועת עזה. בן 27 היה בנופלו. זהו ההרוג השני היום ברצועה. בתקרית נפצע באורח קשה לוחם מאותה יחידה.
באירוע נוסף, מפקד טנק מגדוד 9, עוצבת עקבות הברזל (401), נפצע באורח קשה בקרב בצפון רצועת עזה כתוצאה מירי צלף. הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים ומשפחותיהם עודכנו.
מתחילת התמרון ברצועת עזה הותרו לפרסום שמותיהם של 391 חללי צה"ל, ונפצעו 2,497 מהם 471 באורח קשה ו-762 בינוני.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  26/12/2024   |   עודכן:  26/12/2024
+צה"ל תקף תשתיות הברחת אמצעי לחימה בגבול סוריה-לבנון 11:10 27/12/24  |  עידן יוסף
מטוסי קרב של חיל-האוויר תקפו (ו') תשתיות במעבר ג׳נתא שבגבול סוריה-לבנון, ששימשו להעברת אמצעי לחימה לארגון הטרור חיזבאללה.
בצה"ל ציינו כי יחידה 4400 של חיזבאללה אחראית על הברחת אמצעי לחימה מאירן דרך סוריה ללבנון, תוך שימוש בתשתיות אזרחיות לצרכים צבאיים. במהלך מבצע 'חיצי הצפון' בוצעו תקיפות ממוקדות נגד תשתיות היחידה, כולל חיסול מפקדיה. צה"ל הדגיש כי ימשיך לפעול לסיכול ניסיונות ההברחה ולפגיעה ביכולותיו הצבאיות של חיזבאללה.
+פיגוע דקירה בהרצליה: מחבל רצח קשישה בדקירות סכין בפתח בית אבות 10:47 27/12/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
האישה, בשנות ה-80 לחייה, נפצעה אנושות בפיגוע דקירה סמוך לכיכר טיראן והרופאים נאלצו לקבוע את מותה בבית החולים איכילוב  ▪  המחבל נוטרל בירי על-ידי מאבטחים אזרחיים שנכחו במקום  ▪  כוחות הביטחון ממשיכים בחקירת נסיבות האירוע ובסריקות באזור
מעצר המחבל בזירה [צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים]
+ההכרעה רחוקה מסיום: צה"ל יירט טיל מתימן מחוץ לגבולות המדינה 05:27 27/12/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
התרעות הופעלו בשורה ארוכה של ערים במרכז, בשרון, בשפלה ובהרי ירושלים ב-244 מרחבי התרעה  ▪  מד"א דיווח על 18 נפגעים קל ופצועי חרדה  ▪  מזכ"ל האו"ם הביע דאגה מהתקיפות בתימן  ▪  בישראל מעריכים כי המתקפות מצד החות'ים יימשכו
יירוט מחוץ לגבולות המדינה [צילום ארכיון: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
+נמלי חודיידה וראס-עיסא הושבתו, שדה התעופה בצנעא יצא משירות 20:03 26/12/24  |  עידן יוסף
בכיר בארגון החות'ים הודה כי כוחותיו לא הצליחו לעקוב אחר התקיפות הישראליות וליירט אותן, מאחר שהיו מרוכזים במעקב אחר נאומו של מנהיג הארגון, עבד אל-מלכ אל-חות'י.
ערוץ הטלוויזיה הסעודי אל-חדת' דיווח כי התקיפה הישראלית הוציאה לחלוטין מפעילות את נמלי חודיידה וראס-עיסא, וכי שדה התעופה בצנעא יצא גם הוא משירות. בנוסף, לפי דיווח נוסף של הערוץ, חיל-האוויר השמיד שני מטוסי קרב שהחות'ים הציגו בתהלוכה צבאית לפני כחודשיים בנמל התעופה בצנעא.
+מפקד חיל-האוויר: "ראינו הדגמה מוחשית למה אנחנו מסוגלים - ואנחנו מסוגלים להרבה יותר" 19:16 26/12/24  |  עידן יוסף
מפקד חיל-האוויר, אלוף תומר בר, התייחס (ה') לסיום התקיפה בתימן ואמר: "ראינו עכשיו הדגמה מוחשית למה אנחנו מסוגלים, ואנחנו מסוגלים להרבה יותר. בכל פעם אני רואה את הדקויות שמגיעים אליהן בתכנון - זה ראוי, זה חשוב".
+לראשונה: צה"ל יציג לשר הביטחון כ"ץ תחקיר מקיף על שלב ההיערכות למתקפת 7 באוקטובר 19:06 26/12/24  |  עידן יוסף
מחר (ו') צפוי צה"ל להציג לשר הביטחון, ישראל כ"ץ, את אחד התחקירים המרכזיים המתמקדים במחדלי היערכות למלחמת 7 באוקטובר. התחקיר עוסק בשלב המקדים למתקפה, בניתוח המודיעין שנאסף וביכולת זיהוי הכוונות של חמאס ערב המתקפה (ynet).
מדובר בתחקיר ראשון מסוגו שמוצג לשר הביטחון מאז כניסתו לתפקיד, וצפוי להאיר נקודות קריטיות בנוגע לשרשרת קבלת ההחלטות בצה"ל ובמערכת הביטחון. כמו-כן, התחקיר יתייחס לשאלת המוכנות המבצעית בגבול רצועת עזה ולכשלי ההבנה של היערכות חמאס.
+נתניהו וכ"ץ על התקיפה בתימן: "נמשיך לפגוע בציר הרשע האירני עד הסרת האיום" 18:17 26/12/24  |  עידן יוסף
ראש הממשלה בנימין נתניהו שהה בבור חיל-האוויר במהלך התקיפה בתימן והתייחס למבצע: "נתמיד בגדיעת זרוע הטרור של ציר הרשע האירני עד שנשלים את המלאכה".
שר הביטחון ישראל כ"ץ ציין: "ראינו פעולה מדויקת של חיל-האוויר הישראלי, תוך פגיעה ביעדים אסטרטגיים חות'ים בתימן, בשדה תעופה ובנמל. כפי שאמרנו - מי שפוגע בישראל, אנחנו נפגע בו. גם נצוד את כל מנהיגי החות'ים ונפגע בהם כפי שעשינו במקומות אחרים. איש לא יוכל להתחמק מידה הארוכה של ישראל".
ההחלטה על התקיפה לא התקבלה במליאת הקבינט, אלא על-ידי פורום מצומצם של נתניהו וכ"ץ, שקיבל הסמכה מיוחדת מהקבינט לביצוע מהלכים מסוג זה.
+נפגעים בתקיפות בנמל ראס עיסא ובנמל התעופה בצנעא 18:07 26/12/24  |  עידן יוסף
ערוץ "אל-מסירה" המזוהה עם החות'ים דיווח כי בתקיפה בנמל ראס עיסא נהרג אדם אחד ושלושה נוספים מוגדרים נעדרים. בנוסף, על-פי הדיווח, בתקיפה בנמל התעופה בצנעא נהרגו שני בני אדם ו-11 נוספים נפצעו.
+דיווחים בתימן: בכירים באו"ם שהו בנמל התעופה בצנעא בזמן התקיפה 17:54 26/12/24  |  עידן יוסף
מקורות בתימן טוענים, על-פי דיווח בערוץ הלבנוני "אל-מיאדין", כי התקיפה הישראלית בנמל התעופה בצנעא התרחשה בזמן ששני בכירים של האו"ם שהו במקום: מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי והמתאם מטעם האו"ם בתימן. לפי הדיווח, השניים שהו בנמל במסגרת ביקור רשמי בתימן. נכון לשעה זו, לא נמסרה תגובה רשמית מהאו"ם או מישראל לדיווחים הללו.
+דיווח: התקיפות בתימן בוצעו בשיתוף ספינות קרב של הצי האמריקני 17:49 26/12/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
+צה"ל תקף בתימן: עשרות מטוסי קרב הפציצו יעדים בצנעא ובחודיידה 16:01 26/12/24  |  איתמר לוין, עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ישראל תקפה את מגדל הפיקוח בנמל התעופה הבינלאומי שבידי החות'ים, תשתית נפט, תחנת כוח ויעדים נוספים  ▪  במטרות שהותקפו - נכסים של האירנים על אדמת תימן  ▪  צה"ל: "המטרות שהותקפו ממחישות את השימוש הצבאי של החות'ים בתשתיות אזרחיות לצרכי טרור"  ▪  התקיפה בוצעה בזמן נאומו של מנהיג החות'ים, שאמר: "ישראל נכשלה בהרתעה מולנו"
נמל התעופה הבינלאומי בצנעא
אל-חות'י. התקיפות בוצעו בזמן נאומו [צילום: יוטיוב]
+ניו-יורק טיימס: המטכ"ל אפשר לפגוע ביותר אזרחים בעת חיסול מחבלים 15:05 26/12/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
תחקיר נרחב של העיתון טוען, כי שורה של גורמים הביאו למספר הגדול של אזרחים שנפגעו ברצועה  ▪  צה"ל: ההוראות שונו לנוכח מתקפת חמאס, אך היו על-פי הדין
עזה. הרשאה נרחבת לתקיפת מטרות [צילום: עלי חסן, פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הותר לפרסום: קצין צה"ל נפל ברצועת עזה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
עידן יוסף
איתמר לוין, עידן יוסף
ישראל תקפה את מגדל הפיקוח בנמל התעופה הבינלאומי שבידי החות'ים, תשתית נפט, תחנת כוח ויעדים נוספים    במטרות שהותקפו - נכסים של האירנים על אדמת תימן    צה"ל: "המטרות שהותקפו ממחישות את השימוש הצבאי של החות'ים בתשתיות אזרחיות לצרכי טרור"    התקיפה בוצעה בזמן נאומו של מנהיג החות'ים, שאמר: "ישראל נכשלה בהרתעה מולנו"
איתמר לוין
תחקיר נרחב של העיתון טוען, כי שורה של גורמים הביאו למספר הגדול של אזרחים שנפגעו ברצועה    צה"ל: ההוראות שונו לנוכח מתקפת חמאס, אך היו על-פי הדין
איתמר לוין
הרשעה ראשונה בסדרת כתבי האישום על מגעים בזמן המלחמה    ממן נפגש באירן עם סוכנים שביקשו ממנו להתנקש בחיי בכירים; המגעים התפוצצו כאשר דרש מקדמה של מיליון דולר
איתמר לוין
פורעי חוק כמו ארגון טרור, דמוקרטיה המחסלת את עצמה כמו רפובליקת ויימאר, סחטנים כמו מאפיונרים, סמכותנים כמו אורבן וארדואן, עם התנהגות של ארגון פשיעה ומאפיינים של מדינה רקובה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il