ראש הממשלה
בנימין נתניהו שוחח הערב (יום ד', 15.1.25) עם נשיא ארצות-הברית הנבחר,
דונלד טראמפ, והודה לו על מעורבותו בקידום שחרור החטופים. נתניהו הדגיש כי תמיכתו של טראמפ סייעה להביא לסיום סבלם של עשרות חטופים ומשפחותיהם.
במהלך השיחה הבהיר ראש הממשלה את מחויבותו להשבת כל החטופים בכל דרך, ושיבח את דבריו של טראמפ כי ארצות-הברית תעבוד בשיתוף פעולה עם ישראל כדי להבטיח שעזה לא תשמש עוד כמקלט לטרור.
נתניהו וטראמפ סיכמו להיפגש בקרוב בוושינגטון לשיחות מעמיקות על נושא זה ונושאים נוספים בעלי חשיבות. טראמפ יושבע כזכור ביום שני הקרוב, 20 בינואר, בגבעת הקפיטול.
בהמשך, שוחח נתניהו גם עם נשיא ארצות-הברית המכהן,
ג'ו ביידן, והביע את תודתו על מעורבותו וסיועו בקידום העסקה.
מלשכת ראש הממשלה נמסר כי הודעה רשמית מטעם ראש הממשלה נתניהו תימסר רק לאחר שיושלמו הפרטים האחרונים בהסכם, שעליהם עובדים בשעות אלה.
בתוך כך, דיווח ברשת CNN: גורמים בממשל שמעורים בעסקה מספרים שהחטופים האמריקנים, קית' סיגל ושגיא דקל חן, ישתחררו כבר בשלב הראשון.