למראות הצהרת קטר על הסכם בין ישראל לחמאס לשחרור החטופים, ארגון הטרור חמאס מערים קשיים ברגע האחרון לקראת החתימה על ההסכם. מלשכת ראש ה
ממשלה נמסר כי "חמאס חוזר בו מההבנות ויוצר משבר של הרגע האחרון שמונע הסדר". עוד נכתב בהודעה כי "חמאס חוזר בו מההבנות המפורשות שסוכמו עם המתווכות ועם ישראל בניסיון סחיטה של הרגע האחרון. ישראל לא תקבע מועד לישיבת קבינט וממשלה עד שהמתווכות יודיעו שחמאס אישר את כל פרטי ההסכם."
הדיון בקבינט על העסקה אמור היה להתקיים ב-11:00 ואחריו היתתה צפויה להתכנס הממשלה כדי לאשר את ההסכם. כעת צפויה דחייה על-רקע המשבר של הרגע האחרון ובצל האפשרות שעוצמה יהודית והציונות הדתית יפרשו בסופו של דבר מהממשלה בעקבות החתימה על העסקה.
במהלך הלילה נמשכו השיחות בדוחא שבקטר אך החתימה התעכבה. מהודעת לשכת ראש הממשלה במהלך הלילה נמסר כי "נתניהו קיים שיחת ועידה עם צוות המשא-ומתן בדוחא שדיווח לו על ניסיונות של הרגע האחרון מצד חמאס לחזור בו מההבנות. בין השאר, בניגוד לסעיף מפורש שמעניק לישראל זכות וטו על שחרור רבי-מרצחים שהם סמלי טרור, חמאס דורש להכתיב את זהותם של מחבלים אלה". רה"מ נתניהו, נכתב בהודעה, הנחה את הצוות לעמוד על ההבנות שסוכמו, ולדחות על הסף את ניסיונות הסחטנות של הרגע האחרון מצד חמאס."
אם וכאשר תיחתם העסקה, הפסקת האש צפויה להתחיל ביום ראשון ב-12:15. באותו היום, צפויות להשתחרר שלוש חטופות ראשונות, ותמורתן ישוחררו האסירים מבתי הכלא בישראל.