X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
השבעתו של טראמפ בקפיטול [צילום: AP]
טראמפ: ארה"ב תתעשר ותרחיב את גבולותיה; נשגר אסטרונאוטים למאדים
מודיע בנאום ההשבעה על שורה של צעדים: מצב חירום בגבול מקסיקו וגירוש מיליוני מסתננים, מצב חירום באנרגיה והרחבת הקידוחים, "אנחנו לוקחים בחזרה את תעלת פנמה", "מעתה יש רק שני מגדרים: זכר ונקבה"
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מכריז בנאום ההשבעה (20.1.25) על שורה של צעדים בתחומי ההגירה, החברה והכלכלה. הוא גם אומר, שארה"ב תיטול בחזרה לידיה את תעלת פנמה ו"תרחיב את גבולותיה".
נאום ההשבעה של טראמפ היה עמוס בביקורת חריפה על המצב שהוא מקבל מידי ג'ו ביידן, תוך חזרה על רבות מטענות הכזב המוכרות שלו - שכעת מהוות בסיס למדיניותו. טראמפ צפוי לפרסם בשעות הקרובות עשרות רבות של צווים נשיאותיים, ועל העיקריים שבהם הודיע בנאומו. ההתייחסות היחידה שלו לנושאי חוץ הייתה אזכור קצר של שחרור החטופים אתמול.
טראמפ אמר: "עידן הזהב של ארה"ב מתחיל ברגע זה. מדינתנו תשגשג ותזכה שוב לכבוד בכל העולם. כולם יקנאו בנו ולא נאפשר לאיש לנצל אותנו. בכל כהונתי אשים את ארה"ב במקום הראשון. הריבונות שלנו תחזור, הביטחון שלנו יחזור, הפוליטיזציה של משרד המשפטים והממשל תסתיים. העדיפות הראשונה שלנו תהיה ליצור אומה חופשית, משגשגת. ארה"ב תהיה בקרוב חזקה מאי פעם. אנחנו על סף עידן חדש של שינוי.
"תחילה עלינו להיות כנים לגבי האתגרים שבפנינו. יש לממשלתנו משבר אמון. הממשלה שלנו אינה יכולה לנהל אפילו משבר פשוט בבית, כאשר במקביל יש אסונות כבדים בחו"ל. אנחנו מעניקים מקלט לפושעים וחולי נפש מכל העולם. יש לנו מערכת בריאות שאינה מתפקדת בזמן חירום, למרות שאנחנו מוציאים יותר כסף יותר מכל מדינה. יש לנו מערכת חינוך שמחנכת את הילדים להתבייש בארצם ואפילו לשנוא אותה. כל זה ישתנה החל מהיום ובמהירות.
"הבחירה שלנו היא מנדט להפוך בגידה נוראה והרבה בגידות נוראות, כדי לתת לעם את החופש שלו ואת אמונו בדמוקרטיה. החל ברגע זה, השקיעה של ארה"ב מסתיימת. נחזיר מיד את האמון בממשל ואת יכולותיו. המסע לקבל בחזרה את המדינה שלנו לא היה קל. אויבי ניסו לקחת את החופש שלי ואת חיי. האל הציל את חיי כדי לעשות את ארה"ב גדולה שוב.
"בכל יום נתמודד עם כל משבר ביושרה ובעוצמה. נחזיר במהירות את הביטחון והשגשוג לכל אזרח. 20 בינואר 2025 הוא יום שחרור לכל אזרח אמריקני. אני מקווה שהבחירות האחרונות ייזכרו כמשמעויות ביותר בתולדות ארה"ב. הבחירות הוכיחו שהאומה מאוחדת סביב האג'נדה שלנו, עם תמיכה מכל מגזרי החברה. ניצחנו בכל שבע מדינות המפתח ובמיליונים במניין הקולות".
טראמפ המשיך: "לא נשכח את המדינה שלנו, לא נשכח את החוקה שלנו, לא נשכח את אלוהינו, אחתום היום על שורה של צווים נשיאותיים היסטוריים, בהם נתחיל את המהפכה של שכל ישר; זה הכל עניין של שכל ישר.
"אכריז על מצב חירום לאומי בגבול הדרומי. כל כניסה בלתי חוקית תיעצר מיד, ונתחיל להחזיר מיליוני מהגרים פושעים למקומות מהם הגיעו. נחזור למדיניות של הישארות במקסיקו [עד להכרעה בבקשות מקלט]. אשלח כוחות לגבול הדרומי כדי להדוף את הפלישה הרת האסון לארצנו. הקרטלים יוגדרו כארגוני טרור זרים, ותוך שימוש בחוק מ-1789 אורה לממשל להשתמש בכל כוחותיו להיפטר ממהגרים פושעים. אין לי חובה גדולה מאשר להגן על ארצנו מפלישה, וזה בדיוק מה שאעשה.
"הצלחתנו תהיה במלחמות שלא ניכנס אליהן"
טראמפ בנאום ההשבעה. [צילום: AP]
"אורה לכל חברי הקבינט להביס את האינפלציה המהירה ולהוריד מחירים. המשבר נגרם בשל הוצאות מופרזות ועלייה במחירי האנרגיה, ולכן אודיע על מצב חירום לאומי באנרגיה; אנחנו נקדח, מותק, נקדח. ארה"ב תהיה שוב מדינה יצרנית, כי יש לנו את מאגרי הנפט והגז הגדולים בעולם ונשתמש בהם. נוריד את המחירים, נמלא את המלאי האסטרטגי ונייצא אנרגיה אמריקנית לכל העולם.
"נהיה שוב אומה עשירה והנפט יעזור בכך. נבטל את הוראת הרכב החשמלי [של ביידן בדבר מעבר המגזר הממשלתי לרכב חשמלי] ואקיים את הבטחתי לעובדי ענף הרכב. תוכלו לקנות את המכונית שתרצו. נבנה מכוניות בארה"ב בקצב שאיש לא העלה על דעתו לפני מספר שנים.
"אתחיל מיד את הרפורמה במערכת הסחר. במקום שאזרחינו יעשירו מדינות זרות, נטיל מכסים ומיסים על מדינות זרות כדי להעשיר את אזרחינו. אנחנו מקימים את רשות המיסים הזרים שתאסוף סכומים אדירים אלה. נקים את המשרד להתייעלות ממשלתית.
"אפסיק את כל הצנזורה הממשלתית ואחזיר את חופש הביטוי, לאחר שנים של פגיעה בלתי חוקית בו. כוחה של הממשלה לעולם לא ישמש להגיש תביעות נגד יריבים פוליטים. נחזיר את השוויון החוקתי תחת שלטון החוק. נחזיר את החוק והסדר לערים שלנו.
"אפסיק את הניסיון להכניס גיוון גזעי ומגדרי לכל היבט של החיים הפרטיים. ניצור חברה עיוורת צבעים שתתבסס רק על כישורים. מהיום יהיו רק שני מגדרים: זכר ונקבה. אני אחזיר את החיילים שפוטרו שלא בצדק משום שהתנגדו לחיסון חובה לקורונה, עם הפרשי שכר מלאים. אחתום על צו שיפסיק את ההטרדות הפוליטיות של חיילינו בעת שירותם. הם יוכלו להתרכז במשימתם היחידה: להביס את אויביה של ארה"ב.
"נבנה שוב את הצבא החזק ביותר שראה העולם. נבחן את הצלחתנו לא רק בקרבות שננצח, אלא גם במלחמות שננצח ומעל לכל – במלחמות שלא ניכנס אליהן. המורשת שלי תהיה של עושה שלום ומאחד. ארה"ב תקבל בחזרה את מקומה הראוי כמדינה החזקה ביותר בעולם. נשנה את שמו של מפרץ מקסיקו למפרץ ארה"ב.
"תעלת פנמה ניתנה בצורה מטופשת לפנמה, אחרי שארה"ב מימנה אותה וקיבלנו יחס רע מאוד אחרי המתנה הזאת. פנמה הפרה לחלוטין את ההסכם, ספינות אמריקניות משלמות תעריפי יתר וסין מפעילה את תעלת פנמה. אנחנו לוקחים אותה חזרה.
"הגיע הזמן שנפעל שוב באומץ. כאשר אנחנו משחררים את המדינה, נוביל אותה לגבהים חדשים. היא שוב תהיה מדינה צומחת, שמגדילה את עושרה ומרחיבה את גבולותיה; נשגר אסטרונאוטים למאדים. שאפתנות היא צינור החיים של מדינה גדולה, ומדינתנו שאפתנית יותר מכל מדינה אחרת. אם נעבוד ביחד, אין חלום שלא נוכל להגשים. שום דבר לא יעמוד בדרכנו, כי אנחנו אמריקנים, העתיד הוא שלנו ועידן הזהב רק החל".
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  20/01/2025   |   עודכן:  20/01/2025
+טראמפ הוציא את ארה"ב מהסכם פריז וחנן את פורעי 6 בינואר 07:50 21/01/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
חתם על מספר חסר תקדים של 100 צווים נשיאותיים, ובהם: הוצאת ארה"ב מארגון הבריאות העולמי, מצב חירום בגבול הדרומי ובתחום האנרגיה, דחיית הפסקת פעילות טיק-טוק, אפשרות לפטר אלפי עובדי מדינה, ביטול הגנה על טרנסג'נדרים
טראמפ הלילה. צפויות עתירות נגד רבים מהצווים [צילום: אוון ווצ'י, AP]
+ברוך הבא, טראמפ
22:52 20/01/25  |  יוסי אחימאיר   |   לרשימה המלאה
עידן של תקווה ושפיות נפתח היום במזה"ת. על הפרק - המשך התהליך המדיני שהחלו בו טראמפ ונתניהו בקדנציה הקודמת של הנשיא טראמפ, הרחבת מעגל השלום, במיוחד עם ערב הסעודית
טראמפ. ידיד אמת [צילום: אנדרו הרניק/AP]
+אילון מאסק החזיר את חשבון ה-X הרשמי של הנשיא טראמפ 21:46 20/01/25  |  עידן יוסף
+8 דקות לאחר ההשבעה: נתניהו היה הראשון לברך את טראמפ 20:21 20/01/25  |  עידן יוסף
ראש הממשלה נתניהו היה הראשון לברך את דונלד טראמפ, 8 דקות בלבד לאחר השבעתו לנשיאות: "אני מצפה לעבוד איתך להחזרת שאר החטופים, להשמדת היכולות הצבאיות של חמאס ולסיום שלטונו בעזה, ולהבטיח שעזה לעולם לא תהווה עוד איום על ישראל. אני בטוח שבהנהגתך, הימים הטובים ביותר של הברית שלנו עוד לפנינו".
מגעים מתקדמים מתקיימים לביקור ראש הממשלה בוושינגטון. בכיר בסביבת נתניהו: "יתכן שהביקור יקרה עוד במהלך הפסקת האש".
+פער ההרתעה גדל לרעת ארה"ב וטראמפ עלול להחמיר אותו 15:33 20/01/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
טראמפ מקבל את העולם במצב המסוכן ביותר מאז המלחמה הקרה, והפתרונות שלו למשברים עלולים להיות בלתי שגרתיים ואפילו מזעזעים - צופה אקונומיסט ב-The World Ahead 2025
טראמפ אולי ינסה לפלג בין שי ופוטין [צילום: דמיטרי לובצקי, AP]
+ביידן העניק חנינות מראש כדי למנוע צעדי נקם מצידו של טראמפ 15:18 20/01/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
מקבלי החנינות חסרות התקדים: הרמטכ"ל לשעבר מארק מיליי, אנתוני פאוצ'י שהוביל את המאבק בקורונה וחברי ועדת החקירה של בית הנבחרים לאירועי 6 בינואר ובראשם ליז צ'ייני  ▪  20 דקות לפני תום כהונתו חנן ביידן מראש גם חמישה מבני משפחתו
ועדת החקירה לאירועי 6 בינואר [צילום: ז'קלין מרטין, AP]
+לקראת כהונת טראמפ: כדאי להדק את החגורות 14:09 20/01/25  |  יאיר נבות   |   לרשימה המלאה
על-פי דיווחים בארה"ב טראמפ הורה לאנשיו לארגן שיחת טלפון עם הנשיא פוטין ממש בימים הראשונים לאחר כניסתו לתפקיד, וזו צפויה להתקיים כנראה אולי עוד השבוע. סביר להניח ששיחה דומה תתקיים גם עם הנשיא זלנסקי
טראמפ מתכוון למה שהוא אומר
[צילום: פבלו מונסיביאס, AP]
+מתנגדי טראמפ צריכים להתאחד כדי למנוע סכנת סמכותנות 11:59 20/01/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
כך טוענים פרופ' קים שפל מאוניברסיטת פרינסטון ונורמן אייזן, שהיה שגריר ארה"ב בצ'כיה, במאמר בניו-יורק טיימס  ▪  הם מזהירים מפני הדמיון הרב בין מהלכיו של טראמפ לבין אלו של ויקטור אורבן בהונגריה
טראמפ מחקה בגלוי את אורבן [צילום: דנס ארדוס, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טראמפ: ארה"ב תתעשר ותרחיב את גבולותיה; נשגר אסטרונאוטים למאדים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשל טראמפ 2.0
איתמר לוין
טראמפ מקבל את העולם במצב המסוכן ביותר מאז המלחמה הקרה, והפתרונות שלו למשברים עלולים להיות בלתי שגרתיים ואפילו מזעזעים - צופה אקונומיסט ב-The World Ahead 2025
איתמר לוין
מקבלי החנינות חסרות התקדים: הרמטכ"ל לשעבר מארק מיליי, אנתוני פאוצ'י שהוביל את המאבק בקורונה וחברי ועדת החקירה של בית הנבחרים לאירועי 6 בינואר ובראשם ליז צ'ייני    20 דקות לפני תום כהונתו חנן ביידן מראש גם חמישה מבני משפחתו
יאיר נבות
על-פי דיווחים בארה"ב טראמפ הורה לאנשיו לארגן שיחת טלפון עם הנשיא פוטין ממש בימים הראשונים לאחר כניסתו לתפקיד, וזו צפויה להתקיים כנראה אולי עוד השבוע. סביר להניח ששיחה דומה תתקיים גם עם הנשיא זלנסקי
איתמר לוין
כך טוענים פרופ' קים שפל מאוניברסיטת פרינסטון ונורמן אייזן, שהיה שגריר ארה"ב בצ'כיה, במאמר בניו-יורק טיימס    הם מזהירים מפני הדמיון הרב בין מהלכיו של טראמפ לבין אלו של ויקטור אורבן בהונגריה
איתמר לוין
לטראמפ יש כיום הרבה יותר עסקים בחו"ל מאשר בכהונה הקודמת, מה שעלול להשפיע על מדיניות החוץ    גם בארה"ב יש מספיק אפשרויות לנסות לקנות במזומן את אהדתו, מנתח ניו-יורק טיימס
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il