X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
דן חלוץ, יאיר גולן ויאיר פינק בהפגנה נגד ממשלת נתניהו [צילום אילוסטרציה: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
נחשף היעד החדש של ראשי המחאה: הפלת הממשלה באמצעות חיזוק האלקטורט הערבי
מסמך פנימי שמפרסם עמית סגל חושף את המטרות החדשות של ראשי המחאה נגד הממשלה - ובהן: לפעול למרי אזרחי רחב היקף, ללחוץ על גנץ לפרוש ולפנות את מקומו לאיזנקוט ולהשתמש בסוגיית החטופים ככלי פוליטי להחלפת השלטון
חשיפה של עמית סגל מגלה (יום ה', 23.1.25) מסמך פנימי של ראשי מחאה, המנסה להפיח חיים חדשים בתנועה שהייתה פעם מרכזית בשיח הציבורי, אך דעכה לחלוטין מאז מתקפת 7 באוקטובר, לאחר שבימין סימנו את מחולליה ביצירת התנאים שהובילו למתקפת הפתע של החמאס. התוכנית הנחשפת מראה כי ראשי המחאה מנסים בכל דרך להחיות את המחאה - מהלך שעד כה העלה חרס, בהעדר מימון ותמיכה מדעת הקהל.
המסמך שדלף מציג תוכנית מפורטת שמטרתה לחולל שינוי פוליטי, תוך שימוש באסטרטגיות הכוללות לחץ פוליטי על בני גנץ, קידום גדי איזנקוט כמנהיג מחנה המרכז-שמאל, והגברת שיעורי ההצבעה במגזר הערבי. אולם לנוכח היעדר תמיכה נרחבת מצד הציבור, נראה כי מדובר בצעד נוסף במאבק מחאה מתרסקת, הנאחזת במאמץ נואש להישאר רלוונטית.
[צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
במרכז המסמך עומדת תוכנית להפעיל לחץ על יו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ, כדי שיפנה את מקומו לטובת גדי איזנקוט, רמטכ"ל לשעבר וחבר כנסת מכהן. ראשי המחאה רואים באיזנקוט דמות שתוכל להוביל שינוי פוליטי משמעותי, ולהוות חלופה לגנץ, שלפי המסמך, "אינו מתאים יותר להוביל את המחנה".
"עלינו לנצל את הרגע", נכתב במסמך, "ולחזק את הדמויות שיכולות להביא שינוי. יש לוודא שגנץ יבין שהגיע זמנו לפנות את הבמה".
סוגיית החטופים מוצגת במסמך כקלף מפתח שכל מטרתו להפעיל לחץ במטרה לנסות ולערער את הממשלה הנוכחית. "זה נושא שיכול לזעזע את הממשלה", נכתב, "ואסור לנו להרפות ממנו. יש להמשיך את הלחץ הציבורי בכל הכוח". המסמך קובע: "יש להמשיך בלחץ בלתי פוסק עד לשחרור החטופים, כדי להראות לציבור שהממשלה נכשלה".
עם זאת, למרות הניסיון להשתמש בנושא רגיש זה, לא נראה שהמחאה מצליחה לסחוף את הציבור הרחב. ההערכה היא כי הקמפיינים בנושאי החטופים נתקלים בחוסר עניין ובחשדנות מצד הציבור במניעים הפוליטיים של המוחים.
חיזוק האלקטורט הערבי: המטרה המרכזית
[צילום: צפריר אביוב/AP]
המסמך מחלק את התוכנית לשני צירים עיקריים. הראשון, "הדרך אל היעד", מתמקד במרי אזרחי רחב היקף, הפעלת לחץ ציבורי על הממשלה, וגיבוש דעת קהל שתתמוך בהקדמת הבחירות.
הציר השני, "הדרך על היעד", עוסק בהיערכות לבחירות ובהבטחת ניצחון של מחנה דמוקרטי-ליברלי. בין הפעולות המתוכננות: גיבוש הנהגה אלטרנטיבית המשלבת פוליטיקאים ואנשי מקצוע.
תוכנית הפעולה כוללת ניסיון נרחב להעלות את אחוזי ההצבעה במגזר הערבי, מתוך הבנה שזו הדרך היחידה, לפי ראשי המחאה, "להבטיח רוב למחנה הליברלי-דמוקרטי". המסמך קורא לשיתוף פעולה עם מנהיגים במגזר הערבי, קמפיינים ייעודיים, והפצת מסרים שיגבירו את המוטיבציה בקרב האזרחים הערבים לצאת לקלפיות.
אך גם כאן, נראה שראשי המחאה מתעלמים מהמציאות: בעוד שבבחירות האחרונות נרשמה ירידה חדה במעורבות המגזר הערבי, לא ברור אם ניתן יהיה לייצר שינוי משמעותי במגמה זו.
המסמך מבוסס על מפגש שהתקיים ביישוב שורש, שם התכנסו עשרות פעילים מרכזיים המזוהים עם האופוזיציה. בין המשתתפים היו דמויות מוכרות כמו נמרוד שפר, אמיר השכל, קובי ריכטר, חגי פרידלר ומתן וילנאי. עם זאת, היעדרותם של אישים בולטים כמו שקמה ברסלר, דויד מידן, עירן הלפרין, מנדי אור, שי כהן ודן חלוץ, ששלחו התנצלות על כך שנבצר מהם מלהגיע, מעידה אולי יותר מכל על הקשיים הממשיים שחווים ראשי המחאה בניסיון לגייס תמיכה רחבה.
המארגנים ניסו לשדר אופטימיות. "המפגש הוא אבן דרך", אמרו, אך ההרגשה הכללית שהתקבלה היא של מחאה מדשדשת, שנאבקת על חייה.
מאז מתקפת 7 באוקטובר, המחאה רחוקה מלהיות רלוונטית כפי שהייתה בעבר. הציבור, שבע מהפגנות ומהבטחות ריקות, לא ממהר לחזור לרחובות, וראשי המחאה מתקשים ליצור שינוי אמיתי בשיח הציבורי. האם התוכנית החדשה, שמנסה להחיות את המחאה, תצליח? או שמא מדובר בעוד ניסיון נואש להישאר בתודעה? ימים יגידו, אך כרגע נראה שהמאבק הפוליטי, כמו המחאה עצמה, נמצא בנקודת שפל.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  23/01/2025   |   עודכן:  23/01/2025
+הממשלה מאשרת את מינויו של חיים כץ למ"מ בתיקי עוצמה יהודית 15:34 23/01/25  |  מירב ארד
הממשלה מצביעה (יום ה') על מינויו של השר חיים כץ למ"מ שר ביטחון לאומי מורשת ונגב גליל. השר כץ גם יצורף באופן קבוע לקבינט. השרה גמליאל תהפוך גם כן לחברת קבינט קבועה.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור מעוז   אופיר סופר / Ofir  Sofer   אורי מקלב / Uri Maklev   אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   בני גנץ / Benny  Gantz   בצלאל סמוטריץ' / Bezalel  Smotrich   גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   דוד אמסלם / David Amsalem   דן חלוץ   חיים כץ / Haim Katz   יואב בן צור / Yoav Ben Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יעקב טסלר / Ya'akov  Tessler   יעקב מרגי / yaakov Margi   יצחק גולדקנופ / Yitshak  Issaschar Goldknop   יצחק שמעון סרלאוף   יריב לוין / Yariv Levin   ישראל כץ / Israel  Katz   מאי גולן / May  Golan   מאיר פרוש / Meir Porush   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   משה אבוטבול / Moshe Abutbul   משה ארבל / Moshe Arbel   מתן וילנאי / Matan Vilnai   ניר ברקת / Nir  Barkat   נמרוד שפר   עידית סילמן / Idit  Silman   עירן הלפרין   עמיחי אליהו / Amichay  Eliyahu   עמיחי שיקלי / Amichai Chikli   עמית סגל   רון דרמר / Ron Dramer   שי כהן / Shai Cohen   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נחשף היעד החדש של ראשי המחאה: הפלת הממשלה באמצעות חיזוק האלקטורט הערבי
תגובות  [ 12 ] מוצגות  [ 12 ]  כתוב תגובה 
1
תעמולה ביביסטית של עמית סגל  ל"ת
אדרי  |  24/01/25 00:58
2
שופר ביביסטי
ראובן  |  24/01/25 10:09
3
דראעק מיט דראעק
עופר  |  24/01/25 13:22
4
ענין של סיגנון אומלל
חופשי  |  24/01/25 21:26
5
בשורה חדשה
זמיר  |  24/01/25 21:32
6
"עדרי הנאורים" בשיא שיפלותם!
אשר וינשטיין  |  25/01/25 13:21
7
תגובה פבלובית של רלביסט ל"ת
ירדא  |  25/01/25 18:17
8
מה הבעיה? כבר אסור לנסות לנצח
הירונימוס  |  25/01/25 18:25
9
המחאה בשפל והאמון בחונטה בשפל ל"ת
אזרחית  |  25/01/25 20:08
10
יד בוגדת.
עופר  |  25/01/25 23:08
11
לא כל השמאל שונאי ישראל. ל"ת
מוטי  |  26/01/25 13:03
12
תגובה לאדרי
אורח לרגע  |  2/02/25 07:59
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשלה 37
מירב ארד
ציין: "לא צריך להיכנס לממשלה, כדי לדאוג שלא תיפול. אפשר לתת רשת ביטחון גם מחוץ לממשלה"    על גיוס החרדים אמר: לא נאפשר להעביר חוק השתמטות או תקציב שיפקיר את כלכלת ישראל
עידן יוסף
לשכת ראש הממשלה מגיבה בחריפות לתדרוך שנטען כי יצא מלשכתו של הלוי    בתדרוך נאמר כי ראש הממשלה היסס בקבלת החלטות קריטיות במהלך הלחימה בעזה ונדרש ללחצים מצד הדרג הצבאי    בתגובה נמסר: "מדובר בניסיון לערער את הדרג המדיני - נתניהו הוביל את ההחלטות ששינו את פני המזרח התיכון והבטיחו את ביטחון המדינה"
מירב ארד
השר דרמר הגיע היום למליאת הכנסת לענות על שאילתה ואמר: "אופטימי שאפשר להגיע לניהול בעזה ביום שאחרי בדיוק לפי המסגרת שקבע ראש הממשלה"
איתמר לוין
שחר בן-מאיר טען שיש לחקור את בן-גביר בחשד לשיבוש הליכים בשל התבטאויות ומעשים בנוגע לחקירות מח"ש    עמית: יש לאפשר למיארה ואיסמן לסיים את בדיקת פנייתו של בן-מאיר וחזקה עליהם שיעשו זאת בהקדם האפשרי
מירב ארד
בהנחיית שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שללה רשות המיסים הטבת מס מארגון אמנסטי בשל פעילותו נגד ישראל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il