X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
בית ספר של אונר"א במזרח ירושלים [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
בג"ץ אשרר: אונר"א תפסיק מחר לפעול בישראל
ברק-ארז דחתה את הבקשה לצו ביניים נגד כניסתם לתוקף של החוקים בנוגע לסוכנות האו"ם לפליטים הפלשתינים מציינת את תגובת המדינה, לפיה אונר"א תוכל להמשיך לפעול ביו"ש וברצועה, ללא מעורבות ישראלית
פעילותה של אונר"א בישראל תיפסק מחר (30.1.25) והמדינה תנתק כל מגע איתה כפי שקבעה הכנסת. שופטת בית המשפט העליון, דפנה ברק-ארז, סירבה (29.1.25) להוציא צו ביניים שימנע את כניסתו לתוקף של החוקים הקובעים זאת, עד להכרעה בעתירה המבקשת לבטל אותם.
הכנסת אישרה את שני החוקים לפני שלושה חודשים ברוב של 90 חברי כנסת, לאחר שהתרבו הראיות לכך שסוכנות האו"ם לטיפול בפליטים הפלשתינים למעשה משתפת פעולה עם הטרור בכלל וחמאס בפרט. היא קבעה שהם ייכנסו לתוקף מחר, כך שתהיה תקופת היערכות. ממשל ביידן התנגד לחקיקה, בעוד ממשל טראמפ תומך בה.
בעתירה נגד החוקים נטען, כי "אי הוצאת צו ביניים ויישום החוקים באופן מלא או אף חלקי, יגרמו לנזקים חמורים ביותר ובלתי הפיכים ויפגעו קשות בזכויות יסוד של כ-2.5 מיליון פליטים המתגוררים במזרח ירושלים, בגדה המערבית וברצועת עזה. ליישום החוקים גם השלכות מיידיות על המערך ההומניטרי ברצועת עזה, דבר שיש לו השלכות מסכנות חיי אדם מיד. בנוסף, אי-הוצאת צו ביניים עלול לייתר את הדיון בעתירה דנן, אם מערך הסעד והתעסוקה של אונר"א יופסק או אף יצומצם כתוצאה מיישום החוקים".
עוד נטען, כי "לא הוצגו עד כה חלופות כלשהן למכלול הסיוע שניתן במסגרת המנדט של אונר"א לעותרים ולכלל הפליטים הפלשתינים באזורים הנ"ל. לכן, אי-הוצאת צו ביניים תוביל לפגיעה אנושה וטוטאלית בזכויות הבסיסיות ביותר של הפליטים הפלשתינים, המסתמכים על השירותים החיוניים ביותר של אונר"א. עניין לנו במשפחות שהביטחון התזונתי שלהם תלוי במערך הסיוע של אונר"א, כמו גם הביטחון התרופתי, טיפולים רפואיים, תמיכה סוציאלית, תמיכה סוציו-פסיכולוגית, חינוך ילדים ועוד".
בתשובה המדינה נאמר: "במהלך מתקפת 7.10.23 ולאורך מלחמת 'חרבות ברזל' הצטברו עדויות חד-משמעיות לחדירה נרחבת של חמאס וארגוני טרור נוספים לשורות אונר"א, אשר באה לידי ביטוי בהיבטים שונים: מעורבות עובדי הסוכנות במתקפת 7.10.23; העסקת לכל הפחות מאות פעילי חמאס וגא"פ [ג'יהאד איסלאמי פלשתיני] על-ידי הסוכנות; שימוש נרחב בתשתיות אונר"א לפעילות טרור; וכן הסתה בבתי הספר של אונרייא נגד מדינת ישראל... לפחות 75 מתוך 510 חברי סגל בכיר במערכת החינוך של אונר"א בעזה אומתו כפעילי חמאס וג'יהאד איסלאמי פלשתיני ותשתיות טרור נמצאו בתוך או בסמיכות ל-32 מבני אונר"א לפחות ברצועת עזה, ובכלל זה מטה הארגון ברצועה".
לדברי המדינה, "ישראל חלקה את המידע עם האו"ם ועם הקהילה הבינלאומית, והזהירה כי הניצול הרחב מסכן את ביטחון מדינת ישראל ואזרחיה ומהווה הפרה חמורה של מחויבות האו"ם לניטרליות
והעדר משוא פנים. חרף זאת, וגם לאחר חשיפת המידע והצגתו באופן מפורט לגורמי הבדיקה שמונו מטעם האו"ם, אונר"א לא נקטה בצעדים הנדרשים למיגור התופעה. יתרה מכך גופי החקירה שמונו מטעם האו"ם קיבלו מנדט מצומצם ביותר, אשר אינו מקיף את מכלול הנושאים והקשיים שצפו בעקבות מתקפת 7.10".
בהחלטתה מציינת ברק-ארז, כי החקיקה אינה מונעת את פעילות אונר"א ביו"ש וברצועה, אם כי ללא מעורבות של ישראל. היא גם מפנה את תשומת הלב לתשובת המדינה בנוגע להיערכות שבוצעה לקראת הפסקת פעילות אונר"א במזרח ירושלים, בנוגע להשלכות הצפויות ביו"ש ובנוגע לפעילות של גופי או"ם אחרים. היא גם הזכירה, כי על המדינה להשיב לעתירה העיקרית עד השבוע הבא.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  29/01/2025   |   עודכן:  29/01/2025
+השר כ"ץ סירב לחתום על צו מעצר מנהלי 22:14 29/01/25  |  עידן יוסף
שר הביטחון ישראל כ"ץ סירב לבקשת שב"כ לחתום על צו מעצר מנהלי לצעיר יהודי. כ"ץ זימן את הרבנים של הנער לפגישה בלשכתו, שבמהלכה ביקש מהם לפקח על הצעיר ולוודא כי לא יחזור לעסוק בפעולות פשיעה לאומנית נוספות (כאן חדשות).

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בג"ץ אשרר: אונר"א תפסיק מחר לפעול בישראל
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-פלשתיני
רפאל בוכניק
החקיקה הישראלית האוסרת את פעילות אונרא בישראל מקיימת תנאים אפשריים לסיום דרכה של סוכנות האו"ם    אם משימותיה של אונרא יועברו לידי סוכנות הפליטים של האו"ם (UNHCR), הרי שייתכן שיקיץ הקץ על הפריבילגיות הייחודיות שהוענקו לפליטים הפלשתינים    אם כך יהיה, הרי שהדבר משקף הישג דיפלומטי ישראלי משמעותי
איתמר לוין
טוענת לליקויים כבדים בעמותת אל-חקוואתי, המפעילה את התיאטרון שבמזרח ירושלים - לאחר שהעמותה קיבלה מבית המשפט ארכה לתיקון הליקויים שכבר הובילו לצו פירוק נגדה
איציק וולף
במהלך הלילה הודיע דובר צה"ל בערבית, אביחי אדרעי, כי צה"ל יאפשר לפלשתינים תושבי רצועת עזה לעבור צפונה מהשעה 7:00 בבוקר
עידן יוסף
כתב אישום הוגש נגד תושב מזרח ירושלים בגין החזקת אמצעי לחימה ופירוטכניקה    סעיפי האישום חושפים טענות מפתיעות של הנאשם על שימוש בציוד במסגרת קבוצת ריקוד, אך החוקרים פחות שתכנעו
איציק וולף
נמשך המצוד אחרי המחבל השלישי שהשתתף בפיגוע שבו נרצחו השוטר אלעד וינקלשטיין ותושבות קדומים רחל כהן ועליזה רייז    גדודי חללי אל-אקצה פרסמו הודעה על מות המחבלים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il