ירידות משמעותיות נרשמו בבורסות העיקריות (3.2.25), בעקבות מלחמת הסחר שהכריז הנשיא
דונלד טראמפ נגד קנדה, מקסיקו וסין - שלוש שותפות הסחר הגדולות ביותר של ארה"ב. במקביל נרשמה עלייה חדה בשער הדולר, עקב החששות מפני התפרצות אינפלציונית בשל הטלת המכסים. עם זאת, המסחר ב
וול סטריט הסתיים בירידות מתונות מאלו שבהן החל, לאחר הודעה על עיכוב המכסים נגד מקסיקו.
בשעות אחר-הצהריים מסרה נשיאת מקסיקו, קלאודיה שיינבאום, כי ניהלה "שיחה טובה" עם טראמפ, אשר הסכים לעכב בחודש את הפעלת המכסים על מדינתה, לאחר שהתחייבה להציב 10,000 מאנשי המשמר הלאומי בגבול עם ארה"ב כדי להיאבק בהסתננות ובהברחות הסמים. המכסים על קנדה וסין ייכנסו לתוקף מחר, כפי שהודיע טראמפ. קנדה כבר הודיעה על מכסים משלה על הייבוא מארה"ב, אשר יופעלו בחלקם מחר וברובם בעוד שלושה שבועות.
המסחר בוול סטריט נפתח בירידה של 1% במדד דאו ג'ונס, 1.4% במדד סטנדרד אנד פור'ס 500 ו-1.85 במדד נאסד"ק. הוא הסתיים בירידות של 0.3% בדאו ג'ונס, 0.8% ב-S&P ו-1.2% בנאסד"ק. ירידות אלו באות שבוע לאחר שהבורסה בניו-יורק ספגה מהלומה בשל פריצת הדרך של חברת DeepSeek הסינית בתחום הבינה המלאכותית. לקראת סיום המסחר נמשכות הירידות באירופה: 1.5% בלונדון, 1.6% בפריז ו-1.8% בפרנקפורט. מדדי ת"א-35 ות"א-125 סיימו את היום בירידה של 0.8%, ומדד מניות ההיי-טק - בירידה של 0.9%.
עם סיום המסחר ירד מדד ניקיי של בורסת טוקיו ב-2.7%, ומדד דאו אסיה - המשקלל את הבורסות העיקריות ביבשת - ב-2.9%. בורסת הונג-קונג ובורסת שנחגאי שמרו על יציבות; בבורסת סינגפור נרשמת ירידה של 0.8%. העובדה שדווקא הבורסות הסיניות יציבות, מלמדת שהמשקיעים אינם מתרגשים במיוחד מהמכס בשיעור של 10% עליו הודיע טראמפ, שבעבר איים להטיל מכס של על 100% על הייבוא מסין.
במקביל מתחזק הדולר בשיעור של כ-1% ומגיע בחלק מן המקרים לשיא של שנתיים, בשל החשש שהמכסים יגבירו את האינפלציה בארה"ב - מה שיחייב להעלות את הריבית ויהפוך את הדולר להשקעה כדאית יותר. דולר חזק פירושו קשיים לייצוא האמריקני, הצפוי לספוג מכסי נגד - כפי שכבר הטילה קנדה וצפויה להטיל מקסיקו. הדולר עולה ב-1.2% מול האירו וב-0.9% מול הליש"ט. גם בישראל מתחזק הדולר ב-0.8% והשער היציג עומד על 3.61 שקלים.