שר החוץ,
גדעון סער, הודיע הערב (5.2.25) כי ישראל פורשת ממועצת זכויות האדם של האו"ם, בעקבות החלטת ארה"ב לפרוש מהמועצה. ישראל לא תשתתף עוד במועצה, שלדבריו עוסקת באפלייתה ובקידום אנטישמיות.
בהצהרה רשמית שפרסם, כתב סער: "ישראל מברכת על החלטת נשיא ארה"ב,
דונלד טראמפ, שלא להשתתף במועצת זכויות האדם של האו"ם. ישראל מצטרפת לארה"ב ולא תשתתף במועצה הזו".
השר האשים את מועצת זכויות האדם בכך שהיא "הגנה באופן מסורתי על מפרי זכויות אדם, בכך שהיא מאפשרת להם להימלט מביקורת, ובמקום זאת מתמקדת באופן אובססיבי בהתקפות על הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון - ישראל". לדבריו, "המועצה מתמקדת בהפצת אנטישמיות במקום לקדם זכויות אדם".
סער הדגיש את האפליה המתמשכת כלפי ישראל במועצה, וציין כי "ישראל היא המדינה היחידה בעולם עם נושא סדר היום המוקדש לה בלבד. מאז הקמתה ב-2006, התקבלו מעל 100 החלטות גינוי נגד ישראל - יותר מאשר נגד אירן, קובה,
קוריאה הצפונית וונצואלה גם יחד". סער סיכם בקביעה נחרצת: "ישראל לא תקבל את האפליה הזו יותר!".
המהלך הזה מציב את ישראל לצד ארה"ב בהתנגדות למועצה, אך עשוי להשפיע על יחסי החוץ שלה בזירה הבינלאומית. מועצת זכויות האדם ספגה ביקורת לאורך השנים על הטיות אנטי-ישראליות, והיא הפכה לאבן נגף מבחינת מדינות רבות, בעיקר במזרח התיכון.
הפרישה מהמועצה מציינת צעד משמעותי במדיניות החוץ של ישראל, אשר מביעה תמיכה במהלכים אמריקניים נגד המועצה, אך גם עשויה להוביל לביקורת מצד מדינות וארגונים המייחסים למועצה תפקיד חשוב בקידום זכויות האדם בעולם.