X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
אלטמן בהשבעתו של טראמפ [צילום: AP]
מאסק מציע לרכוש את OpenAI; אלטמן הגיב בזלזול: נקנה את X
מאסק עומד בראש קבוצת משקיעים המציעה 97.4 מיליארד דולר תמורת החברה המובילה בעולם בתחום הבינה המלאכותית - במקביל לעוצמתו חסרת התקדים בממשל טראמפ המייסד הגיב: מוכן לקנות את X בעשירית המחיר
קבוצת משקיעים בראשותו של אילון מאסק מציעה לרכוש את חברת OpenAI, חלוצת הבינה המלאכותית ומי שמפתחת את ChatGPT, ב-97.4 מיליארד דולר - חשף (10.2.25) וול סטריט ז'ורנל. מייסד החברה, סם אלטמן, מיהר להגיב בזלזול והציע לרכוש את רשת X מידי מאסק ב-9.74 מיליארד דולר; מאסק רכש אותה ב-43 מיליארד דולר.
מאסק היה ב-2015 ממייסדיה של OpenAI, אך יצא מן החברה ומאז מנהל שורה של קרבות איתה ועם אלטמן. הוא טוען, כי הם הציגו את החברה באופן מטעה כמלכ"ר ונטשו את העיקרון שעמד בבסיסה ולפיה אין מקום להרוויח מכלי הבינה המלאכותית. מאסק הקים חברה מתחרה בשם X.AI.
OpenAI מופעלת בידי מלכ"ר השולט בחברה ללא מטרת רווח בשם OpenAI LP. חברה זו היא שהפכה את OpenAI בתוך שנים אחדות מחברת הזנק חסרת ערך לחברה המוערכת כיום ב-100 מיליארד דולר, ואלטמן נחשב למי שעמד מאחורי הצלחתה האדירה. אלטמן וההנהלה מתכננים להפוך את OpenAI לחברה למטרות רווח, מה שיאפשר לה בעתיד להנפיק את מניותיה ולגייס את הסכומים הניכרים הדרושים לפיתוח הכלים.
הרעיון שמאחורי הפעלת OpenAI כמלכ"ר היה שבבינה המלאכותית טמונות סכנות משמעותיות לצד ההזדמנויות העצומות שהיא פותחת. החברה הקימה מועצה ציבורית הבודקת כל מוצר והקודים שלה פתוחים לציבור. אולם, מאז הצטרפו אליה משקיעי ענק כמו מיקרוסופט וקרן Thrive Capital, אשר מטבע הדברים מבקשים לראות תמורה ממשית להשקעותיהם.
המאבקים על עתידה של OpenAI הובילו ב-2023 להדחתו של אלטמן בידי הדירקטוריון, אך הוא הוחזר לחברה לאחר שבועות בודדים וכיום הדירקטוריון נשלט בידי תומכיו. מתנגדיו של אלטמן שעזבו את החברה טוענים שהוא מגדיל אותה מהר מדי, ובכך מסכן את ערכיה המקוריים.
השתלטות של מאסק על OpenAI כעת תהיה בעייתית במיוחד, לנוכח התפקיד הרחב וחסר התקדים שהוא ממלא בממשלו של דונלד טראמפ. מאסק ואנשיו דרשו וקיבלו גישה למערכות המידע הרגישות ביותר, כולל תקציביות וביטחוניות, והם עומדים מאחורי גל המהלכים לסגירת שורה של גופי ממשל ולפיטורים מאות ואולי אלפי עובדים.
מאסק כבר מצוי ממילא בניגוד עניינים עצום, כמי שהחברות שבבעלותו - ובמיוחד SpaceX וטסלה - עומדות בקשרים עסקיים או רגולטוריים עם הממשל. שליטה שלו על החברה המובילה בעולם בתחום הבינה המלאכותית רק תעצים את החשש מפני עוצמתו של האיש העשיר ביותר בעולם, אשר בשבוע שעבר הוצג על כריכת השבועון "טיים" כנשיא האמיתי של ארה"ב.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  11/02/2025   |   עודכן:  11/02/2025
+קבוצת רכישה בראשות אילון מאסק מציעה להשתלט על OpenAI 22:54 10/02/25  |  עידן יוסף
דיווח בוול סטריט ג'ורנל מגלה כי קבוצת רכישה בראשות אילון מאסק מכינה הצעה בגובה 97.4 מיליארד דולר להשגת שליטה בחברת הבינה המלאכותית OpenAI. הצעת הרכש, אם תתממש, תהווה אחת העסקות הגדולות בתחום הטכנולוגיה בשנים האחרונות.
המהלך מגיע ברקע ההתרחבות המהירה בתחום הבינה המלאכותית והחשיבות הגוברת של OpenAI בתעשיה. לפי שעה, לא נמסרה תגובה רשמית מהחברה או ממאסק עצמו, אך גורמים בענף מעריכים כי למהלך עשויות להיות השלכות משמעותיות על שוק הבינה המלאכותית הגלובלי.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מאסק מציע לרכוש את OpenAI; אלטמן הגיב בזלזול: נקנה את X
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בינה מלאכותית
עידן יוסף
הבינה המלאכותית מייעלת תהליכים פיננסיים כמו אישור הלוואות, חיתום ביטוחי וניהול השקעות בזמן אמת. עם זאת, איסוף נתונים רחב מעלה חששות להפרת פרטיות ואפליה בהחלטות פיננסיות. קיים קושי להסביר החלטות אלגוריתמיות, מה שמעורר שאלות על אחריות במקרה של טעויות. דוח בין-משרדי ממליץ על הקמת 'ארגזי חול אסדרתיים' לבחינת טכנולוגיות חדשות, תוך שמירה על תחרות ויציבות פיננסית
איתמר לוין
הציפייה לפיה הרופאים וה-AI יפעלו במשולב לא תתגשם, צופה ניו-יורק טיימס. במקום זאת, מוטב לחלק ביניהם את המשימות - והמחקרים כבר מציעים שלוש גישות אפשריות לחלוקה שכזאת
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס מסביר מיהי חברת DeepSeek ומהי טכנולוגיית הבינה המלאכותית פורצת הדרך שהציגה, האם סין מובילה כעת על ארה"ב בתחום חיוני זה ומה המשמעות של "המקור הפתוח"
איתמר לוין
מחיקת הערך הגדולה ביותר בהיסטוריה של שוקי ההון באה בעקבות הודעת DeepSeek הסינית על פיתוח כלי AI הזקוק לשבבים מועטים בהרבה מהמקובל    מדד S&P ירד ב-1.5%, ומדד נאסד"ק - ב-3.1%
איתמר לוין
חברת DeepSeek הודיעה שיצרה כלי בינה מלאכותית דומים למערביים, תוך שימוש במספר קטן בהרבה של שבבים מתקדמים - מה שעלול לכרסם ביתרון האמריקני ולפגוע בביטחון הלאומי שלה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il