אלוף (מיל')
יואב גלנט, לשעבר שר הביטחון, שב וקורא (25.2.25) להקמת ועדת חקירה ממלכתית לבדיקת האירועים הביטחוניים האחרונים. הוא אמר את הדברים במהלך כינוס באוניברסיטת רייכמן. "הקבינט הנוכחי איננו משקף את הלאומיות המרכזית הישראלית", הזהיר גלנט, תוך שהוא מציין כי הקו הנוכחי סוחף ימינה ומרחיק את ישראל מהאינטרסים המדיניים שלה.
גלנט, שעמד בעבר בראש מערכת הביטחון, ציין כי הדרך היחידה לחקור את הכשלים ולהשתפר היא באמצעות תחקיר מקיף ואמיתי: "צריך לשים מראה ישרה, לבדוק לעומק את כל ההיבטים, ולהפיק מסקנות לעתיד".
במהלך הכינוס הבהיר גלנט כי יש סדר עדיפות ברור בכל הנוגע למבצע ברצועת עזה: "אפשר לחבר בין חיסול חמאס להשבת החטופים, אבל חייבים להתחיל בהבאתם הביתה. קודם החטופים - אחר כך מיטוט חמאס". הוא ציין כי זהו אתוס ערכי ומוסרי במדינת ישראל, וכי החטופים עצמם סיפרו לו שהם בטוחים שהמדינה תעשה הכל למען החזרתם.
בהתייחסו לנעשה ברצועת עזה, הביע גלנט ביקורת על כך שלא נבנתה חלופה שלטונית לחמאס: "לא יצרנו אלטרנטיבה, ולכן הגענו לצומת דרכים בעייתי". לדבריו, גם במהלך מבצע "חומת מגן", המשיכה ישראל להילחם למרות הפירוק, וכעת יש לנקוט גישה דומה.
הדברים נאמרו בכנס השנתי של קתדרת
אריאל שרון למנהיגות לאומית ומחשבה צבאית, שנערך בבית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן, בשיתוף עם עמותת "אריק" למנהיגות.