דוברות משרד המשפטים הפיצה לתקשורת (5.3.25) גזר דין בו ביצעה מחיקות ניכרות ביחס לנוסח הרשמי המצוי במערכת "נט המשפט". אין זו הפעם הראשונה בה הדוברות מבצעת מחיקות כאלו במסמך החתום בידי שופט.
שופט בית משפט השלום בפתח תקוה,
עודד מורנו, גזר בשבוע שעבר (27.2.25) שלוש שנות מאסר על מנהל ההשקעות משה לב, אשר הודה בעשרות עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף מסמך בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף וקבלת דבר בתחבולה. לב נטל את כספיהם של 13 משקיעים, השקיע אותם ביעדים שלא אישרו, מסר להם דיווחים כוזבים על תשואות גבוהות ולמעשה רימה אותם ב-5.3 מיליון שקל.
בנוסח שהפיצה הדוברות נמחקו שמותיהם של 12 מקורבנות העבירה, למרות שהם מופיעים במלואם בנוסח הרשמי של גזר הדין: פיני שמילוביץ, טליה ריימונד, מירה שולדינר, יריב בשן, בני הזוג בלילתי, אליהו פסטמן, דפנה תייר, רועי ריימונד, חן סיון, עליזה אבני, ד"ר זאב שטגר ודן נאמן.
הדוברות גם מחקה קרוב לעמוד שלם מתוך 16 עמודי גזר הדין, ובו תמצית תסקירי שירות המבחן. יצוין, כי כאשר מדובר במידע אישי ופרטי בתסקירים - בתי המשפט נוהגים לומר שאינם מפרטים מחמת צנעת הפרט. מורנו עצמו כותב בהמשך, כי "עוד הפנתה לאסופת מסמכים אישיים בעניין בתו של הנאשם". גזר הדין הרשמי כולל תמצית זו, בה אין שום מידע אישי ופרטי - לא על לב ולא על בני משפחתו.