X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
דעה עקבית מאז תחילת הרפורמה [צילום: חיים גולדברג, פלאש 90]
בכירים במשרדי עו"ד גדולים נגד המשך הרפורמה המשפטית
טוענים שמהלכיהם של לוין ורוטמן פוגעים ביסודות הדמוקרטיה, במקום לבצע את רפורמת ההתייעלות הנחוצה במערכת המשפט
שותפים בכירים בכמה ממשרדי עורכי הדין הגדולים יוצאים נגד המשך צעדי הרפורמה המשפטית, אותם מקדמים שר המשפטים, יריב לוין, ויו"ר ועדת החוקה, שמחה רוטמן. הם דיברו (12.3.25) בפורום Duns 100 של חברת דירוג האשראי דן אנד ברדסטריט, כהמשך לדעה שמביעים כמעט כל המשרדים הגדולים מאז החל המאבק סביב הרפורמה.
דני גבע, שותף במשרד מיתר, אמר: "הפקרת החטופים על-ידי הממשלה היא דבר בלתי מתקבל על הדעת. יש דרך להשיבם, וזו חובה מוסרית שלא ניתן להעלים ממנה עין. על המגזר העסקי וגורמים מובילים במשק להגביר את הלחץ ולפעול להשבתם המיידית, כי בלי זה יהיה קשה לבנות מחדש את ישראל. בפן הכלכלי, אני אופטימי מבחינה כלכלית לטווח הקצר, אך מוטרד לטווח הארוך מבחינת היכולת של ישראל להתקיים כחברה דמוקרטית ויהודית.
"בזירה המשפטית, יש הכרח לבצע שינוי וייעול במערכת, אך המהפכה השלטונית שמובלת כיום אינה רפורמה, אלא ניסיון לרסק את שלטון החוק. שני שומרי הסף הקריטיים - היועצת המשפטית לממשלה ולשכת עורכי הדין - עומדים תחת מתקפה מסוכנת. הניסיונות להדחת היועמ"שית פוגעים ישירות ביסודות הדמוקרטיה, וההתקפה על לשכת עורכי הדין, שנבחרה ברוב דמוקרטי גורף, היא איום ישיר על שלטון החוק וזכויות האדם בישראל".
עו"ד תמי פירון-סמורודינסקי, שותפה מנהלת במשרד פירון, אמרה: "למרות מתקפת 7 באוקטובר והמלחמה המתמשכת, הממשלה ממשיכה לקדם מהלכים חד-צדדיים, הפוגעים בערכי הבסיס של הדמוקרטיה, תוך שהיא מעמיקה את השסע בחברה הישראלית, ואנו משרדי עורכי הדין המובילים ממשיכים להוביל את המאבק. במקביל, הקרע בין הממשלה לעם הולך ומעמיק, נוכח הפרת ההסכם הבסיסי שבין שלטון לאזרחים, הפקרת החטופים והחטופות וגרירת הרגליים בהשבתם הביתה".
עו"ד יהודה רוה, ראש המשרד הנושא את שמו, אמר: "המהלך שמוביל שר המשפטים הוא לא רפורמה במערכת המשפט. זו מהפכה שמשרתת את הפוליטיקאים ולא את האזרחים. מערכת המשפט אכן זקוקה לרפורמה, אך לא כזו שמתמקדת רק בוועדות ובשליטה פוליטית. האזרח הפשוט לא מתעניין בהרכב הוועדה למינוי שופטים. מה שמעניין אותו זה כמה שנים הוא צריך להמתין לסעד ממערכת המשפט והאכיפה.
"המציאות שבה המערכת המשפטית לא מספקת פתרונות בזמן סביר משרתת את העולם התחתון, שיש לו מערכת 'גבייה' יעילה ביותר. לכן, גם אם הפוליטיקאים ימנו את כל השופטים, איך זה יעזור לאזרח שלא מקבל תשובות מבית המשפט? המערכת קורסת, יש מחסור חמור במבנים ובתקציבים - אבל כל זה לא מקבל שום ביטוי ביוזמות שמקודמות.
"אם כבר עוסקים בפוליטיזציה בוועדה לבחירת שופטים, חשוב להבין: היא לא מתחילה ונגמרת בבית המשפט העליון. היא מתפשטת לכל המערכת ועד לנציב התלונות על שופטים. ההתמקדות בשינוי החוק כדי לאפשר מינוי פוליטי של הנציב, מטרתה לחץ עקיף ושליטה על כל השופטים, כדי שיבינו שעליהם 'להתיישר'.
"הדחת יועץ משפטי אינה עניין פוליטי. כשם שמינויו חייב להיות נקי משיקולים זרים, כך גם הדחתו חייבת להיעשות מנימוקים ענייניים בלבד. לא יכול להיות ששומר סף יאבד את תפקידו רק משום שהוא מתריע על פעולות בלתי חוקיות. אם מדיחים יועמ"ש משום שאינו 'משתף פעולה' ומאשר פעולות שהוא סבור שהן מנוגדות לחוק - איזה מסר זה מעביר? זה לא שיתוף פעולה; זו רמיסת שלטון החוק".
עו"ד טל אליאסף, שותף מנהל במשרד נשיץ-ברנדס-אמיר, אמר: "אני מאוד מאוכזב ומתוסכל לראות את הפעולות בהן נוקטת הממשלה ואת הניסיון שלה להמשיך בהפיכה המשטרית בעת הזו. במקום שהממשלה תתמקד בניסיון להבריא את המשק ולהרגיע את המשקיעים הזרים, נעשות פעולות הפוכות לחלוטין, שרק מערערות עוד יותר את היציבות בתקופה רגישה כל כך. כל שינוי בוועדה לבחירת שופטים או בתחומים אחרים בעולם המשפט, שמחליף שיקול מקצועי בשיקול פוליטי, הוא טעות חמורה. להמשיך בהפיכה המשטרית במצב הקיים, זו התנהלות חסרת אחריות שמעדיפה את אהדת הבייס על פני טובת המדינה וזה חייב להיפסק".
עו"ד איתמר פנץ, שותף וחבר הנהלה במשרד סלומון-ליפשיץ, אמר: "לצערי אנו עדים לפגיעה משמעותית ביכולתם של עורכי הדין לפעול יחד תחת לשכה מאוגדת, דבר אשר יש בו כדי להשפיע על כל מערכת המשפט והחקיקה. לצערנו הרב עוד יותר, החקיקה המדוברת אינה שמורה רק לפגיעה בלשכה משל היותה גורם פוליטי, אלא קיימים שורת חוקים והצעות חוק שמקודמים, ושמטרתם פגיעה בחופש החוזים וביכולתם של עורכי דין להשתכר בכבוד".
עו"ד דוני טולידאנו, יו"ר האקזקוטיבה במשרד ארדינסט, בן-נתן, טולידאנו, אמר: "הדבר החמור ביותר שמתרחש לנגד עינינו - ויש לא מעט דברים חמורים - הוא הפגיעה בשומרי הסף. אם המודל של משטרת ישראל ישוכפל לייעוץ המשפטי לממשלה, לשב"כ ולמערכת בתי המשפט, קשה לראות כיצד ניתן יהיה לשמר את זהותה של ישראל כמדינת חוק דמוקרטית".
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  12/03/2025   |   עודכן:  12/03/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בכירים במשרדי עו"ד גדולים נגד המשך הרפורמה המשפטית
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ואתה "פרשן משפטי"?! באמת?!
שאול א.  |  18/03/25 18:14
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות סערת הרפורמה במשפט
איתמר לוין, יצחק דנון
גלנט הורה לתפוס את המיכלית ביולי שעבר, בטענה ששנתיים לפני כן העבירה נפט עבור כוח קודס וחיזבאללה    הבעלים הנוכחיים מכחישים, מזכירים שלא הייתה בבעלותם וטוענים שהסחבת בעניין נובעת מהיחסים הרעועים עם טורקיה
עידן יוסף
ועדת החוקה של הכנסת השלימה את הקראת סעיפי הרפורמה לבחירת שופטים, במסגרת מתווה סער-לוין    ההצעה מציעה שינויים בהרכב הוועדה לבחירת שופטים, קביעת מנגנון הכרעה חדש והוספת נציגי ציבור    רוטמן: "ההכרעה תשקף את רצון הציבור"    ח"כ קריב: "מדובר במחטף פוליטי"
יהונתן דחוח הלוי
הירידה הדרמטית בכשירותו המבצעית של חיל-האוויר מסכנת את ביטחון ישראל בטווח הזמן המיידי היא באחריותם של ראש הממשלה נתניהו ושל שר הביטחון גלנט שהפקירו את עם ישראל ואת טייסיו
עידן יוסף
הצעת חוק חדשה מבקשת לקבוע תקופת צינון של שלוש שנים לפרקליטים המעוניינים להתמנות לשופטים    מטרת ההצעה: למנוע חשש להטיה לטובת התביעה ולחזק את אמון הציבור במערכת המשפט
איתמר לוין
לוין הודיע בדצמבר שאינו מאשר לשופטים ללמד באקדמיה שכן עליהם לנצל את זמנם לשפיטה    עמית בהחלטה בערעור פסלות: הרצאות והשתתפות בפאנלים מביאות תועלת לשופטים ולציבור
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il