לאחר יומיים של ירידות חדות, הסתיים המסחר בבורסות ניו-יורק במגמה מעורבת (12.3.25). מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.2%, בעוד מדד סטנדרד אנד פור'ס עלה ב-0.5%, ואילו מדד נאסד"ק עלה ב-1.2%.
הרוח הגבית החיובית נבעה בעיקר מכך שהאינפלציה בפברואר הייתה נמוכה מהצפוי: 2.8% ב-12 החודשים האחרונים. עם זאת, חוסר הוודאות עודנו רב, בעיקר של מלחמת הסחר המחריפה אותה יזם הנשיא
דונלד טראמפ. הבוקר נכנס לתוקף מכס של 25% על ייבוא האלומיניום והפלדה מכל העולם, ומיד לאחר מכן הטיל
האיחוד האירופי מכס באותו שיעור על ייבוא מארה"ב ב-28 מיליארד דולר - היקף הייצוא של המתכות האירופיות לארה"ב.
גורם נוסף הוא המלחמה באוקראינה: ארה"ב ואוקראינה הגיעו אמש להסכמה על הפסקת אש ל-30 יום ועל חידוש מיידי של הסיוע הצבאי והמודיעיני האמריקני לאוקראינה. כעת הכדור מצוי בידיה של רוסיה, אשר אינה ממהרת להודיע על החלטתה. הנשיא
ולדימיר פוטין מצוי במלכוד מסוים, שכן הוא לא השיג את מטרות המלחמה והפסקת אש תסייע יותר לאוקראינה, אך סירוב עלול לגרום להגדלת הסיוע האמריקני לאוקראינה ולהחמרת העיצומים על רוסיה.
קודם לכן סיימו הבורסות העיקריות באירופה את יום המסחר בעליות: 1.6% בפרנקפורט, 0.6% בפריז ו-0.5% בלונדון. באסיה נרשמו יציבות בטוקיו וירידות של 0.8% בהונג-קונג ושל 0.2% בשנגחאי. בבורסה בתל אביב הסתיים המסחר בעליות של 1.3% במדד ת"א-35 ושל 1.5% במדד ת"א-125.