נחתם מזכר הבנות בין מנכ"ל רשת 13, אמיליאנו קלמזוק, וקבוצת משקיעים לרכישת השליטה בערוץ. העסקה, אם תושלם, תוביל להעברת 74% מהמניות לידי קלמזוק וקבוצתו, בעוד שהבעלים הנוכחי,
לן בלווטניק, ו-WBD יחזיקו ב-26% הנותרים. בערוץ מביעים תקווה שהמהלך יצלח, בניגוד למגעים הקודמים עם עופר ינאי שהתפוצצו.
בהודעה רשמית נמסר כי הנהלת רשת 13, בהובלת קלמזוק, תוביל את רכישת השליטה יחד עם קבוצת משקיעים ישראלים ובינלאומיים מתחומי המדיה, הבידור והטכנולוגיה. מדובר בצעד משמעותי עבור הערוץ, שמנסה להתאושש מקשיים כלכליים וניהוליים.
קלמזוק יקבל תקופה של כחודש ימים שבה יצטרך להגיע להסכם סופי עם בעלי הערוץ. במסגרת העסקה, העובדים יקבלו אפשרות להשתתף בבעלות החברה באמצעות תוכנית אופציות לרכישת מניות. התוכנית צפויה לצאת לפועל במהלך 2025.
עם השלמת העסקה, מתכננת הנהלת רשת 13 להוביל מהלך של ארגון-מחדש, כאשר היעד המרכזי הוא חזרה לרווחיות עד שנת 2026. ההנהלה הדגישה את הכרת התודה שלה כלפי בעלי המניות הנוכחיים, במיוחד לן בלווטניק, על תמיכתו בערוץ גם בתקופות מאתגרות.
דובר מטעם אקסס מסר כי "אקסס ו-WBD תומכים באפשרות להעברת השליטה להנהלה ולעובדי רשת 13 ורוצים בהצלחתם. יש חשיבות רבה בשמירה על פרנסתם של עובדי הערוץ ובתמיכה במדינה ובתקשורת הדמוקרטית שלה".
במקביל, רשת 13 מתמודדת עם איומים משפטיים מצדו של עופר ינאי, אשר תובע מהערוץ החזר של 4 מיליון דולר בעקבות עסקה שנפלה. כמו-כן, הערוץ מתמודד עם הפסדים משמעותיים, ונתון תחת הערת "עסק חי", מה שמוסיף לחץ על הצורך בשינוי יסודי בניהול.
אם העסקה תושלם, קלמזוק וקבוצת המשקיעים ינסו להוביל את רשת 13 לייצוב פיננסי וצמיחה מחודשת, בין היתר באמצעות צמצום עלויות תפעוליות, חיזוק ההכנסות מפרסום ושיתופי פעולה אסטרטגיים עם גופים בינלאומיים בתעשיית המדיה. עם זאת, האתגרים הכלכליים והמשפטיים הניצבים בפני הערוץ ידרשו ניהול קפדני ומדיניות חכמה על-מנת להבטיח את עתידו.