הלחימה בים סוף מתעצמת: צבא ארצות הברית ממשיך במבצע הצבאי הנרחב נגד החות'ים בתימן, במטרה לשים קץ למתקפותיהם על ספינות מסחר ומלחמה באזור. הפנטגון הודיע כי מאז פתיחת המבצע בשבת הותקפו למעלה מ-30 מטרות, בהן מחנות אימונים ואתרי פיתוח כטב"מים, וכי עשרות אנשי צבא חות'ים חוסלו, בהם בכירים בתוכנית הכטב"מים של הארגון.
הלילה פורסם על גל תקיפות במערב צנעא על מחסני אמל"ח סודיים של החות'ים ועל טילים בליסטיים, תקיפות שבמהלכן נפגעו עשרות נוספים. בתימן מדווחים על פגיעה בארמון הנשיאות - דיווח שאין לו מקור.
דובר הפנטגון, שון פרנל, הדגיש כי מטרת המבצע היא "להחזיר את חופש השיט בים סוף ולחזק את ההרתעה האמריקנית". עם זאת, הבהיר כי ארה"ב אינה פועלת להפלת משטר החות'ים, וכי המבצע יימשך עד שהמורדים יפסיקו את התקפותיהם על כלי השיט.
בעוד התקיפות האמריקניות נמשכות, אלפים הפגינו ברחבי תימן נגד המתקפה האנגלו-אמריקנית. בבירה צנעא, שבשליטת החות'ים, נערכה הפגנת ענק, שבה קראו המשתתפים קריאות אנטי-אמריקניות ואנטי-ישראליות, תוך שהם מניפים דגלים ושלטים הקוראים להסלמה.
ערוץ "אל-מסירה" של החות'ים דיווח כי התקיפות האחרונות כוונו בין היתר לעיר הנמל חודיידה ולמפעל מתכות במחוז א-סליף, בצפון-מערב תימן. החות'ים טענו כי בתגובה למתקפות ביצעו שתי תקיפות נגד נושאת המטוסים האמריקנית "הארי טרומן", אך טרם הציגו לכך הוכחות.
"שריף חדש בעיר"
בתוך כך, הנשיא
דונלד טראמפ החריף את הטון כלפי אירן והבהיר כי כל ירי חות'י לעבר מטרות אמריקניות ייחשב כפעולה אירנית לכל דבר. "אירן ממשיכה לממן ולחמש את החות'ים - והיא תישא באחריות", אמר טראמפ, ורמז כי האפשרות של תקיפה אמריקנית ישירה נגד טהרן נמצאת על הפרק.
דוברת הבית הלבן, קרוליין לוויט, הוסיפה כי "יש שריף חדש בעיר, ומוטב לאירן לקחת את האזהרות הללו ברצינות". זמן קצר לאחר מכן דיווחה סוכנות הידיעות האירנית "נורניוז" כי מטוס ריגול אמריקני נסוג מהאזור האווירי האירני לאחר שנתקל במטוסי קרב מסוג אף-14.
ברקע ההתפתחויות, משרד ההגנה האמריקני הודיע כי שלוש נושאות מטוסים עושות את דרכן למזרח התיכון, במטרה לחזק את הנוכחות הצבאית האמריקנית באזור ולהבטיח את חופש השיט בנתיבי המסחר המרכזיים.