מפקד פיקוד הדרום של צה"ל, אלוף יניב עשור, הודיע (יום ג', 18.3.25) כי תת אלוף במילואים
ארז וינר, שהיה ראש מחלקת התכנון המבצעי של הפיקוד, יסיים את שירות המילואים שלו בשל "עבירת ביטחון מידע חמורה, כאשר הוציא ואיבד מסמכים מסווגים מפיקוד הדרום", כלשון ההודעה.
עוד נמסר כי ההחלטה בוצעה בגיבוי הרמטכ"ל, רב אלוף
אייל זמיר, אשר הדגיש את חשיבות שמירת ביטחון המידע בצה"ל.
וינר, שהיה כאמור ראש מחלקת התכנון המבצעי של פיקוד הדרום, השתתף בתכנון המבצעי של מתקפת חיל האוויר ברצועת עזה שהחלה הלילה. לפני כחודש וחצי איבד מסמכים מסווגים ביותר בחניון אזרחי ברמת גן. מפקד פיקוד הדרום לשעבר,
ירון פינקלמן, לא כלל את המידע על התקרית בחפיפה שערך למפקד הנוכחי, יניב עשור. גם הרמטכ"ל, רב אלוף אייל זמיר, לא היה מודע לפרשה עד לפרסומה השבוע באתר ynet.
אלוף יניב עשור כתב בהודעתו כי הוא מבקש להודות לתא״ל (במיל.) וינר על שנים רבות של עשייה והתנדבות, ובפרט על תרומתו המשמעותית במהלך 17 חודשי הלחימה האחרונים במסגרת מלחמת חרבות ברזל, שבהם פעל לילות כימים למען ביטחון מדינת ישראל.