נשיא בתי משפט השלום במחוז המרכז, מנחם מזרחי, האריך (3.4.25) ביממה אחת בלבד את מעצרם של
יונתן אוריך ואלי פלדשטיין בפרשת קטרגייט; המשטרה ביקשה הארכה של שבוע. השניים נעצרו ב-31.3.25 בחשד למגע עם סוכן חוץ, מסירת ידיעה סודית, קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים ו
הלבנת הון. נציג המשטרה מסר בדיון, כי היא ביקשה משב"כ חוות דעת בשאלה האם המעשים המיוחסים לשניים פגעו בביטחון המדינה.
בבקשתה הנוכחית אומרת המשטרה, כי החשד הוא ש"גורמים ממשרד ולשכת ראש הממשלה הועסקו דרך מתווכים על-ידי קטר לשם הפצת מסרים מטעם קטר, וזאת לצורך העלאת קרנה כמתווכת העדיפה ושיפור תדמיתה בישראל, תוך שהמסרים נחזים להיות מטעם גורמים מדיניים וביטחוניים, תוך חשד לפגיעה ברכיבים הנוגעים לביטחון המדינה ואזרחיה".
על-פי הצעתו של מזרחי, הסכימה המשטרה להסתפק ביממה אחת, אם כי הבהירה שהיא עשויה לבקש הארכה נוספת. מזרחי אומר בהחלטתו, כי מאחר שהעילה המבוקשת היא חשש לשיבוש - על המשטרה "להראות חשש קונקרטי ממשי מבוסס בראיות". המשטרה הגישה לו מסמך סודי הנושא את התאריך של היום ו"שיכול היה להיות דרמטי ומאפשר הארכת מעצר ממשית", אך אותו מסמך עצמו הוגש למזרחי בעת חקירת פרשת המסמכים המסווגים בנובמבר שעבר, "כך שאין חדש תחת השמש בעניין זה".
מזרחי מוסיף: "למרבה הצער, עניין ההדלפות מן החקירה פוגע מאוד, ומשבש אותה וגם בעניין זה לא נעשה דבר". הוא משבח את החוקרים על ביצוע פעולות חקירה רבות, אך מדגיש שיש לבחון האם נותרו פעולות בנות שיבוש - ותשובתו שלילית לגבי רוב פעולות החקירה הצפויות. עוד אומר מזרחי: "לא הציגו בפני מסמך המלמד, כי יש טענה לפגיעה בביטחון המדינה; מי שטוען טענה כזאת, יתכבד ויציג ראיה".
בדיון שלשום ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בתשעה ימים, אך מזרחי האריך אותו עד היום בבוקר. עילת המעצר הנטענת היא חשש לשיבוש החקירה, ומזרחי ציין בהקשר זה בביקורתיות את ההדלפות הרבות מהתיק ואת אוזלת ידה של המשטרה בנושא למרות שמדובר היה בהפרות של צו איסור פרסום גורף.
אתמול קיימו החוקרים עימות ממושך בין אוריך ופלדשטיין, לאחר שגרסאותיהם היו סותרות. במקביל זומנו לעדות פתוחה כמה עיתונאים (נגדם אין כל חשד), בשל החשד שהודעות פורסמו בשמו של "גורם מדיני" למרות שמדובר היה במסרים של ממשלת קטר. ביניהם מצויים
ניר דבורי, הכתב הצבאי של חדשות 12; שירית אביטן-כהן, הכתבת המדינית של
ישראל היום; וסולימאן מסוודה, הכתב המדיני של כאן 11.
במקביל הגיבה היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, על חקירתו באזהרה ושליחתו למעצר בית של עורך
ג'רוזלם פוסט, צביקה קליין. לדבריה, "מערכת אכיפת החוק רואה חשיבות עליונה בהבטחת חופש העיתונות. לכן מדיניות האכיפה, שאין כל שינוי בה, היא לצמצם ככל הניתן מצבים של גביית עדויות מעיתונאים. בכל מקרה גביית עדויות נעשית בזהירות רבה לשם שמירה על חופש העיתונות".
מיארה אומרת כי בלא גביית עדויות פתוחות מעיתונאים - לא ניתן יהיה לברר את העובדות הרלוונטיות בפרשה, וכי העיתונאים המעידים היום לא נשאלים על מקורותיהם. לגבי קליין היא אומרת כי הוא זומן לעדות פתוחה, אך "במסגרת עדותו התגבש חשד משמעותי שהעיתונאי היה יחד עם יועצי ראש הממשלה חלק מהמנגנון של קבלת טובות ההנאה מקטר בעד קידום האינטרסים שלה. במצב דברים זה הוחלט לעבור לחקירה באזהרה שהתמקדה בנושא קבלת טובות ההנאה מקטר".
מקורביו של קליין אומרים בתגובה, כי הוא מעולם לא קיבל טובת הנאה או כל דבר אחר מקטר או ממי מטעמה ולא היה חלק מ"מנגנון" כלשהו. ביקורו במדינה התקיים במסגרת עבודתו העיתונאית בלבד ועל כך הוא נחקר. הוא הקפיד על כללי האתיקה העיתונאית לכל אורך הסיקור של קטר, כולל בכתבה שפרסם ובמאמרים שהתפרסמו בעיתון לאחר מכן - שחלקם הציגו גישה ביקורתית בנוגע למאמרו.המקורבים מציינים, כי קליין שוחרר היום ממעצר הבית ללא כל הגבלות.