X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
מיארה. "השלכות שליליות דרמטיות" [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
מיארה לבג"ץ: הדחתו של בר פגומה מיסודה ועלולה לפגוע בתפקוד השב"כ
אומרת שההחלטה התקבלה באישון ליל, בלא היוועצות בוועדה למינויים בכירים, בניגוד לחוות הדעת המשפטית, בלא זכות טיעון של ממש ותוך שנתניהו מצוי בניגוד עניינים
"החלטת הממשלה מושא העתירות, בראי מכלול הנסיבות והאופן שבו התקבלה, היא החלטה פגומה מיסודה שאינה יכולה לעמוד. להחלטה זו השלכות החורגות בהרבה מעניינו של ראש השב"כ הנוכחי. ככל שההחלטה תיוותר על-כנה, יהיו לכך השלכות שליליות דרמטיות ביחס לפעולתו המקצועית והממלכתית של שירות הביטחון הכללי ותפקוד ראשי השירות, בהווה ובעתיד".
כך אומרת (4.4.25) היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, בתגובתה המקדמית לעתירות לבג"ץ בנוגע להדחתו של רונן בר מראשות השב"כ. העתירות יידונו בשבוע הבא (8.4.25) בפני הנשיא יצחק עמית והשופטים נעם סולברג ודפנה ברק-ארז - יומיים לפני מועד ההדחה שקבעה הממשלה.
מיארה עומדת על ייחודיותו של השב"כ, לו יש "תפקידים בעלי היבטים רגישים עד מאוד מבחינת שלטון החוק וערכים דמוקרטיים בסיסיים, של התמודדות עם איומים מסוגים שונים, לרבות איומי
'חתרנות', לצורך מימוש ייעודו בשמירה על ביטחון המדינה ולסדרי המשטר הדמוקרטי ומוסדותיו. בנוסף, הארגון מטבעו פועל באופן חשאי כך שככלל הפעלת סמכויותיו נעשית, ברובם של המקרים, מחוץ לעין הציבורית, ובחלק לא מבוטל של המקרים ללא צורך בצו שיפוטי".
לטענת מיארה, "היבטים אלה מחדדים את הצורך בשמירה בלתי מתפשרת על הפעלת שיקול דעת מקצועי, ענייני, עצמאי ונפרד מן הדרג הפוליטי, בהפעלת סמכויותיו הקונקרטיות של השירות לפי דין. הותרת ההחלטת הפיטורים של ראש שב"כ על-כנה, על-רקע טענות מתפתחות לקיומו של חוסר אמון, בנסיבות שמעוררות חשש ממשי לפעולה בניגוד עניינים, כאשר החלטה זו מתקבלת תוך
התעלמות רבתי מסדרי מינהל תקינים ומכללי המשפט המינהלי - תפגע ביכולתם של ראשי השירות בהווה ובעתיד לשמור על תפקדו התקין, הממלכתי והא-פוליטי של הארגון".
מיארה מתריעה: "זו הפעם הראשונה שבה ממשלת ישראל מחליטה על סיום כהונתו הקצובה של נושא משרה בכירה. האופן שבו התקבלה, לראשונה, החלטה תקדימית וחריגה בדבר סיום כהונתו של אחד מנושאי המשרות הבכירות והחשובות ביותר במדינת ישראל במהלך תקופת כהונתו הקצובה, יוביל להשלכות רוחב דרמטיות על העצמאות, הממלכתיות והמקצועיות של נושאי משרה בכירים בשירות הציבורי, ועל אופיו של השירות הציבורי כולו.
"הנה כי כן, הותרת החלטת הממשלה בעניין סיום כהונתו של ראש השב"כ על-כנה, למרות שהתקבלה בהליך מקוצר וחפוז; שלא בהתאם למנגנון הסדור הקבוע בהחלטות הממשלה בנוגע לבחינת החלטות על סיום כהונתם של ממלאי משרות ציבוריות בכירות; מבלי שהוצגה תשתית עובדתית סדורה בפני מקבלי ההחלטות; בלא שימוע כנדרש לפי ההלכה הפסוקה; מבלי שהתקיימה בחינה משפטית של הסוגיות העומדות על הפרק, ובכלל זאת של עילות הפסקת הכהונה ושל היבטי ניגוד העניינים, תביא - מעבר להשפעה החמורה במקרה הקונקרטי - לערעור יכולתם של ראשי השב"כ בעתיד לפעול באופן עצמאי ובלתי תלוי כנדרש מהם. זאת, פן ידעו כי בהינף קולמוס ניתן יהיה להעבירם מכהונתם בהליך מהיר ובלתי תקין מחמת טענות בלתי מנומקות בדבר 'חוסר אמון' מצד הדרג המדיני, מָשָל כיהנו במשרת אמון של חבר הממשלה".
לדברי מיארה, "השמירה על התקינות ההליכית אינה עניין פרוצדורלי בלבד, אלא יסוד קריטי להבטחת ממלכתיות השירות הציבורי ועצמאותו, שלטון החוק ולשמירה על מנגנוני המשטר הדמוקרטי... החלטה זו קודמה באופן חפוז, ובניגוד מוחלט לסדרי מינהל תקינים. ישיבת הממשלה התכנסה באופן בהול באישון ליל, שלא במועד הקבוע לישיבת הממשלה, וכאשר הצעת ההחלטה לא לוותה בחוות דעת משפטית כמקובל. בהקשר זה נזכיר כי מלכתחילה הצעת ההחלטה ביקשה לסיים את כהונתו של ראש השירות בתוך חודש ימים, ולכן לא מובנת טענת הדחיפות והבהילות".
עוד מזכירה מיארה, כי ההחלטה התקבלה בניגוד לחוות דעתה ותוך הישענות "על חוות דעת נעדרת כל תוקף משפטי" [של מזכיר הממשלה, יוסי פוקס - א.ל]. ההליך לוקה במספר פגמים משמעותיים, שדי בכל אחד מהם כדי להוביל לביטולו: בלא היוועצות בוועדה למינויים בכירים; תוך שראש הממשלה, בנימין נתניהו, מצוי בניגוד עניינים; בלא תשתית עובדתית של ממש; בר לא קיבל זכות טיעון של ממש.
מיארה מתייחסת לנימוק ההדחה ולפיו קיים "משבר אמון חריף ומתמשך" ומגיבה: ראש השב"כ "אינו, ואף אסור שיהיה, משרת אמון של ראש הממשלה או של הממשלה. בוודאי שהליך סיום הכהונה של ראש השב"כ צריך לשקף את אופיו של התפקיד, וטענה לפיה מתקיימת עילה לסיום כהונה, לרבות טענה לחוסר אמון, צריכה להתבסס על תשתית עובדתית מספקת ולהיבחן בהליך מנהלי תקין".
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  04/04/2025   |   עודכן:  04/04/2025
+הליכוד: "פייק קטר" היא פרשה מומצאת שמטרתה למנוע את פיטורי ראש השב"כ 19:41 04/04/25  |  יואב יצחק
מפלגת הליכוד טוענת כי פתיחת החקירה בפרשת "פייק קטר" נועדה להסיט את תשומת הלב מהתנהלות ראש השב"כ רונן בר ולהכשיל את פיטוריו.
לדברי המפלגה, “בדיוק ביום שבו ראש השב"כ שוב דחה את העברת תחקיר 7 באוקטובר - הודיעה היועצת המשפטית לממשלה על פתיחת חקירה בפרשה מומצאת. לא במקרה.” עוד נטען כי הכוונה לפטר את ראש השב"כ פורסמה כבר בנובמבר 2024, וב-3 בפברואר 2025 התקבלה החלטה להדיחו מצוות המשא-ומתן - צעד שנועד להוביל לסיום כהונתו.
הליכוד מאשים את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה בקשר אישי עם ראש השב"כ, וטוען כי “השניים פועלים יחד ליצירת פרשות פיקטיביות ומשתמשים ברשויות אכיפת החוק ככלי פוליטי.”
בהודעה נכתב: “זו פייק פרשה נוספת, אחרי עשרות קודמות שכבר קרסו - כולן נועדו לחסום את פיטורי ראש השב"כ ולפגוע בממשלת הימין.”
+נתניהו: ראש השב"כ איבד את אמון הממשלה כולה בשל מחדלים מקצועיים 18:06 04/04/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
בהודעה חריגה, לשכת ראש הממשלה טענה כי חוסר האמון בראש השב"כ נובע מתפקודו הלקוי בפרשת שבעה באוקטובר ומאחריותו למחדלים נוספים  ▪  ההודעה נמסרה זמן קצר לאחר שהיועצת המשפטית לממשלה הגישה את תשובתה לעתירות נגד ההדחה
נתניהו. דוחה גרסת רונן בר - "שקרים מוחלטים" [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+המשנה ליועצת: נתניהו בניגוד עניינים בהדחת בר בשל החקירות בלשכתו 17:29 04/04/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
גיל לימון טוען שניגוד עניינים זה מחייב לבטל את החלטת ההדחה  ▪  אומר שיש לנתניהו אינטרס אישי מובהק פרשת המסמכים המסווגים ופרשת קטרגייט; בר מעורב אישית בחקירות ומקבל החלטות לגביהן
נתניהו. אמר זאת בעצמו [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+בר: דחיתי בקשת נתניהו לחוות דעת לפיה אינו יכול להעיד ברציפות במשפטו 17:09 04/04/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
טוען שבעקבות כך החל נתניהו לטעון ל"חוסר אמון" ביניהם  ▪  תומך בקבלת העתירות נגד הדחתו ומזהיר מפני תהליך העלול להפוך את השב"כ ל"משטרה חשאית"
בר. מציע למסור מידע בדלתיים סגורות [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מיארה לבג"ץ: הדחתו של בר פגומה מיסודה ועלולה לפגוע בתפקוד השב"כ
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות רונן בר - ההדחה
יואב יצחק
   כדי להכריע בעתירות בעניינו של רונן בר, יידרש בית המשפט העליון להחליט האם מוצדקת טענת הממשלה שלפיה הדחתו מתחייבת מחמת אשמתו באי-מניעת הטבח ב-7 באוקטובר;
   במקרה הטוב מבחינתו, רונן בר יינצל מהוקעה משפטית - וירוויח לכל היותר עוד כמה חודשים בתפקיד;
   הדרך היחידה להקטין את הסיכון: קבלת דין הממשלה ופרישה יזומה עוד בטרם יתקיים הדיון בעתירות
שמואל פישר
לא רק שאיום על הממשלה הנבחרת באי-התייצבות לשירות הוא צעד אנטי-דמוקרטי הכופר בזכותה של הממשלה ליישם את מדיניותה, הרי באותה מידה, גם עכשיו התמיכה הפומבית בראש השב"כ המפוטר וגינוי כוונת הממשלה לפטרו, היא צעד אנטי-דמוקרטי הפוגע בסמכותה של הממשלה הנבחרת למשול וליישם את מדיניותה
דן מרגלית
להערכתי הממשלה לא תזכה לראות את בר מפוטר    הרכב שופטי בג"ץ יצחק עמית, נעם סולברג ודפנה ברק-ארז, לא יאשרו את ההדחה
איתן קלינסקי
קשה לקבל, שפסילת הבחירה של אלי שרביט, היא תוצאה של לחץ מצד סנטור המקורב לבנימין נתניהו, לינדוי גרהאם, שאמר כי המינוי של אלי שרביט הוא בעייתי והוא עלול ליצור מתחים מיותרים בין הממשל בארה"ב והממשל בישראל
בעז שפירא
מינוי אדם כמו וינטר, או אחר הדומה לו במאפייניו הוא המינוי היכול להשתלב בתהליך אותו עובר כעת העם היהודי בארצו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il