בית המשפט המחוזי בירושלים נענה חלקית בלבד (4.4.25) לבקשתו של
ראש הממשלה,
בנימין נתניהו, לשנות את מועדי עדותו בשבוע הקרוב בשל פגישתו המתוכננת (7.4.25) בבית הלבן עם הנשיא
דונלד טראמפ. נתניהו לא יעיד ביום שני - יום פגישתו עם טראמפ - ויעיד ביום רביעי (9.4.25). בית המשפט גם קבע, כי בשבוע שלאחר חג הפסח יעיד נתניהו שלושה ימים (21, 22 ו-23 באפריל).
בבקשתו אומר הסניגור, עו"ד
עמית חדד, כי הבית הלבן הוא שביקש שהפגישה תתקיים במועד שנקבע, למרות שנתניהו הציע לקיים אותה בחול המועד פסח כאשר אין דיונים במשפטו. בשל הטיסות והפרשי השעות, לא יוכל נתניהו להעיד כמתוכנן בימי שני ורביעי הקרובים. חדד מציע לקיים דיון ביום חמישי הקרוב מהשעה 12:00, למחרת (יום שישי, ערב פסח) בשעות 12:00-08:00 או ב-14 בחודש (חול המועד).
על-פי הבקשה, נתניהו צפוי לדון עם טראמפ ובכירים אחרים בממשל "בין היתר, על מתווה לשחרור חטופים, על החלטת ארה"ב על הטלת מכסים על מוצרים ישראלים, על הלחימה בעזה, וכן על נושאים הקשורים ליחסי ישראל טורקיה... הטלת המכסים היא בעלת השפעה משמעותית על כלכלת ישראל, וישנה חשיבות גדולה ביצירת הידברות
בעניין - בניסיון להגיע להסכמות שיובילו לשינוי ההחלטה ולהפחתת המכסים". לדברי חדד, מנהיגים רבים ביקשו להיפגש עם טראמפ בעקבות הטלת המכסים ונתניהו הוא הראשון שהוזמן אליו.
"ראש הממשלה מעיד בצורה סדורה בחודשים האחרונים; והוא מעוניין להמשיך ולעשות זאת על-מנת להוכיח את חפותו. אולם אירועים מדיניים ובינלאומיים כמתואר בבקשה, הם דינמיים ורגישים ולעתים מצריכים גמישות והיערכות בהתרעה קצרה ביותר", נאמר בבקשה.
חדד מצטט את תגובת התביעה: "המאשימה עומדת על קיומם של שני ימי עדות מלאים של נאשם 1 בשבוע הקרוב, ביום רביעי הקבוע ממילא ולא הוצגה כל סיבה של ממש לביטולו וביום חמישי, דיון מלא, במקום הדיון בשני - מועד הפגישה. יובהר כי הבקשות החוזרות לביטול מועדי עדות, כשאין שבוע אחד שבו מתקיימים מועדי העדות כסדרם, מרוקנות מתוכן את החלטת בית המשפט ביחס לשמיעת עדות נאשם 1 ופוגעות בהליך. ומכאן החשיבות הרבה בקביעת מועדים חלופיים מלאים כבר השבוע ועמידה על קיום ההליך".
מאוחר יותר הגישה התביעה הודעה משלה לבית המשפט, בה היא רומזת להטעיה מצידו של חדד. לדבריה, בבקשה שהועברה להתייחסותה נאמר רק שנתניהו וטראמפ ייפגשו ביום שני ולכן לא ניתן להעיד גם ביום רביעי. אבל לאחר קבלת תגובתה, לפיה אין סיבה שלא ניתן לקיים דיון ביום רביעי, "נוספה לפתע אפשרות שתיקב ענה פגישות נוספות לאחר הפגישה עם נשיא ארה"ב". התנהלותו של חדד "בלתי מקובלת", כלשונה, ולפיכך התביעה מבקשת מעתה להגיב במישרין לבקשותיו.