אוניברסיטת אריאל גאה צפויה להעניק תואר דוקטור לשם כבוד לפילוסופיה לזמר וחתן פרס ישראל
יהורם גאון. התואר יוענק לגאון בחודש יוני הקרוב על תרומתו המוסיקלית והאמנותית, אשר ליוותה את הציבור הישראלי לאורך עשורים של שינויים ואתגרים.
יצירתו העשירה של יהורם גאון, הכוללת עשרות אלבומים, הופעות והשתתפות בסרטים ובתיאטרון, בתוכנית רדיו בת עשרים וחמש שנים בשם "גאון ברדיו" ששיקפה את רוח העם ומורשתו, ועיצבה את הזהות הישראלית. השפעתו על התרבות והזהות הישראלית עולה בקנה אחד עם ערכי אוניברסיטת אריאל המדגישים את חיזוק המורשת הישראלית והציונית כחלק מהחזון האקדמי שלה.
לדברי נשיא האוניברסיטה, פרופ' אהוד גרוסמן, יהורם גאון לא רק ליווה את ההיסטוריה של מדינת ישראל, אלא היה לחלק פעיל בעיצובה, בקולו הייחודי, במחויבותו החברתית ובתרומתו לחוסן הלאומי. "בייחוד בתקופות של אתגרים, ידע יהורם לרומם את הרוח הישראלית ולהעניק כוח באמצעות אומנותו. התואר שאנו מעניקים לו הוא ביטוי להערכה עמוקה על פועלו ולמקומו המרכזי בעיצוב הזהות והמורשת הישראלית", אמר.
באוניברסיטה ציינו כי בתקופות משבר, כולל במלחמת חרבות ברזל, גאון היה מהאמנים הראשונים שהתגייסו לחיזוק המורל הלאומי, בין היתר בהופעות מרגשות בפני חיילי צה"ל. ברגע סמלי ומרגש, ביצע את השיר "המלחמה האחרונה" לחיילי חטיבה 7 בעזה, 50 שנה לאחר שביצע את השיר לראשונה במהלך מלחמת יום כיפור, מחזק בכך את הקשר הבין-דורי ואת המשכיות המורשת הישראלית.
על תרומתו לתרבות ולחברה בישראל, זכה גאון בשורה ארוכה של פרסים והוקרות, בהם פרס ישראל, הדלקת משואה בטקס יום העצמאות, אות יקיר העיר ירושלים ושלל תארים נוספים.