גורם בכיר בחמאס טוען כי ההצעה שהעבירה ישראל לארגונו, באמצעות המתווכים המצריים, כוללת דרישה לפירוק הארגון מנשק וכי בחמאס מסרבים להיענות לדרישה זו.
בראיון לתחנת הטלוויזיה אל ג'זירה הקטרית טען הבכיר כי בחמאס הופתעו מן הדרישה שהעבירה אליהם מצרים. "מצרים הודיעה לנו שלא יהיה הסכם להפסקת המלחמה בלי משא-ומתן על פירוק הארגון מנשקו. השבנו שהפתח היחיד לכל הסכם הוא נסיגה מהרצועה והפסקת המלחמה, ולא סוגיית הנשק", אמר.
בערוץ אל מיאדין הלבנוני פורסמו הערב (יום ב', 14.4.25) פרטי ההצעה הישראלית שהועברה לידי חמאס באמצעות המתווכים המצרים. ההצעה כוללת, כאמור, דרישה לפירוז הרצועה מנשק, ודרישה לשחרור החטוף עידן אלכסנדר המחזיק באזרחות אמריקנית ביום הראשון של המתווה - כמחווה לארצות הברית. במקביל - תחל הפסקת אש בת 45 ימים הכוללת עצירת הלחימה ברצועה, הכנסת סיוע
הומניטרי וחילופי שבויים.
ביום השני של המתווה ישחרר חמאס חמישה חטופים חיים תמורת 66 מחבלים פלשתינים ועוד 611 עצורים מעזה. עוד דורשת ישראל כי החטופים ישוחררו ללא מפגני כוח וטקסים. ביום השלישי של המתווה אמור להתחיל המשא-ומתן הנוגע ליום שאחרי המלחמה - ואשר אמור לגעת בסוגיות פירוז הרצועה והפסקת אש מלאה.
ביום השביעי של המתווה ישחרר חמאס ארבעה חטופים נוספים תמורת 54 אסירי עולם פלשתינים ועוד 500 פלשתינים שנעצרו אחרי שבעה באוקטובר. לאחר מכן אמור צה"ל להיערך עם כוחותיו מזרחית לציר סלאח א-דין החוצה את רצועת עזה מצפון לדרום. ביום העשירי של המתווה אמור חמאס להעביר מידע מפורט על כל החטופים החיים שנותרו, תמורת מידע תואם על האסירים הפלשתינים. ביום העשרים של המתווה אמור חמאס להעביר לידי ישראל 16 חטופים חללים, תמורת 160 גופות של פלשתינים. עוד הוצע כי המשא-ומתן על הפסקת אש אמור להסתיים תוך 45 ימים וכי לאחר שיוסכם על הפסקת אש - ישוחררו כל החטופים שנותרו בידי חמאס - החיים והחללים.
ובתוך כך נפצע לוחם צה"ל מחטיבת גולני באורח קל עד בינוני מפגיעת נתז בעינו במהלך פעילות מבצעית בדרום רצועת עזה. הפציעה אירעה במהלך פיצוץ יזום של מבנה באזור רפיח. בצה"ל מתייחסים אל האירוע כאל מחדל בטיחות ומבצעים תחקיר שלו ושל שני מחדלי בטיחות נוספים שאירעו בימים האחרונים בדרום רצועת עזה ובגבול לבנון.