צה"ל ושב"כ הציגו בימים האחרונים את הישגי מבצע "עוז וחרב" שהחל ב-18 במרס 2025, ומתקיים מאז בפיקוד הדרום. במרכז המבצע - סיכול יעדים מדויקים, תמרון קרקעי רחב, ופגיעה ממוקדת בבכירי הנהגת ארגון הטרור חמאס.
על-פי נתוני צה"ל, במכת הפתיחה של המבצע חוסלו שמונה בכירים בדרג השלטוני של חמאס, זאת על בסיס מחקר מודיעיני של אגף המודיעין והשב"כ. מאז תחילת המבצע חוסלו בסך-הכל 11 מבכירי השלטון של חמאס, בהם חברי הלשכה המדינית ובכירים במנגנוני הפנים. “הפעולות פגעו אנושות בתיאום שבין הזרוע המדינית לזרוע הצבאית של הארגון”, נמסר מצה"ל.
במקביל, צה"ל מבצע פעילות אינטנסיבית מן האוויר - למעלה מ-1,200 מטרות טרור הופצצו על-ידי כ-350 מטוסי קרב וכלי טיס בלתי מאוישים. בנוסף בוצעו למעלה מ-100 סיכולים ממוקדים. בין היעדים שחוסלו: סגן מפקד חטיבה, חמישה מפקדי גדודים, סגן מפקד גדוד, 15 מפקדי פלוגות, ראש המודיעין הצבאי של חמאס בדרום הרצועה, וכן מחבלים שהיו מעורבים בטבח 7 באוקטובר.
על הקרקע, פועלות אוגדות 36, 143 ו-252, הפועלות להשמדת תשתיות טרור מעל ומתחת לאדמה גם באזורים בהם טרם פעלו כוחותינו. הכוחות מאתרים אמצעי לחימה, משמידים תוואים תת-קרקעיים ופועלים להשגת אחיזה מבצעית. לדברי גורמים בצה"ל, הכוחות ערוכים להרחיב את התמרון הקרקעי בהתאם להתפתחויות בשטח.
צה"ל גם דיווח על התקדמות משמעותית במרחב מסדרון "מורג", המבתר בין ח'אן יונס לרפיח, אשר חותך בפועל את חטיבת רפיח של חמאס. לפי הנתונים, כ-30% משטח הרצועה נמצא כיום תחת מרחב אבטחה מבצעי ישראלי. דובר צה"ל פרסם אילוסטרציה הממחישה את אחיזת הכוחות במסדרון "מורג".
בסיום ההודעה נאמר כי “צה"ל ושב"כ ימשיכו לפעול בנחישות נגד כל מרכיבי ארגון הטרור חמאס עד להשלמת מטרות המבצע”.