X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
נתניהו. [צילום: לע"מ]
נתניהו מגלה: כתנאי להשבת החטופים - חמאס דורש הפסקת המלחמה וערבויות מארה"ב ומחברות מועצת הביטחון
ראש הממשלה חשף כי חמאס דורש ערבויות מחייבות להפסקת הלחימה – ובהן התחייבות של ארה"ב, רוסיה, סין ושאר חברות מועצת הביטחון נתניהו הזהיר: "אם נתחייב לא נוכל לחזור להילחם" והוסיף: "החמאס הם חבורת רוצחים מתועבים, אבל טיפשים הם לא"
ראש הממשלה בנימין נתניהו פתח את הצהרתו (19.04.25) אודותיה הודיע ביום שישי, במילות תנחומים למשפחתו של רס"ב ראלב אל-נסאסרה ז"ל, לוחם צה"ל שנהרג בקרב בצפון רצועת עזה: "בפתח דבריי, אני רוצה לשלוח בשמי ובשם רעייתי, ואני בטוח בשם כולכם, תנחומים מעומק הלב למשפחתו של רב־סמל בכיר ראלב אל-נסאסרה זכרו לברכה, שנפל היום בקרב ברצועת עזה. עם ישראל כולו אבל יחד עם המשפחה היקרה. עם ישראל כולו מצדיע לו על גבורתו". בנוסף איחל החלמה מהירה לפצועים: "אני שולח איחולי החלמה שלמה ומהירה ללוחמות וללוחמים שנפצעו באותו קרב".
ראש הממשלה חשף בהצהרתו, כי חמאס דורש, כתנאי להשבת החטופים, סיום מוחלט של הלחימה, נסיגה מלאה של צה"ל מהרצועה, והענקת ערבויות מחייבות ממועצת הביטחון של האו"ם – כולל מארצות הברית, רוסיה וסין – שישראל לא תשוב לפעול צבאית בעזה.
לדבריו: "אם נתחייב לא נוכל לחזור להילחם. לא תהיה לנו שום לגיטימציה לעשות זאת". נתניהו תקף את הרעיון של התחייבות זמנית מצד ישראל ואמר: "החמאס הם חבורת רוצחים מתועבים, אבל טיפשים הם לא. הם דורשים ערבויות בין־לאומיות כובלות שאינן מאפשרות את אשליית 'התרמית' שמציעים לנו כל 'המומחים' מטעם עצמם באולפנים".
“סיום המלחמה בתנאים אלה – תבוסה לישראל, ניצחון לאירן”
נתניהו הזהיר כי קבלת דרישות חמאס תעביר מסר מסוכן לעולם ולטרוריסטים: "סיום המלחמה בתנאי כניעה אלה יעביר מסר לכל אויבי ישראל שבאמצעות חטיפת ישראלים ניתן להוריד את מדינת ישראל על ברכיה. ניתן להכניע אותה. זהו גם מסר קטלני שהטרור משתלם".
לדבריו, "הותרת שלטון החמאס על-כנו בעזה תהיה תבוסה ענקית לישראל והיא תהיה ניצחון ענק לאירן". עוד הוסיף: "אם לא נשלים את השמדת היכולות הצבאיות והשלטוניות של החמאס, שבעה באוקטובר הבא, והחטיפות הבאות, הם רק שאלה של זמן".
ראש הממשלה התייחס גם לסירוב חמאס להצעה חדשה לשחרור מחצית מהחטופים החיים בעזה, ואמר: "בסוף השבוע הזה, החמאס שוב דחה הצעה, הצעה שהייתה יכולה להוביל לשחרור מחצית מהחטופים החיים שעדיין מצויים בעזה ולהשבת חללים רבים. החמאס דורש את סיום המלחמה והותרת שלטונו על-כנו. הוא דורש גם נסיגה ישראלית מוחלטת מעזה, ושיקום עזה עם הכנסת הון עתק שיאפשר לו להתחמש מחדש ולהכין שוב מתקפות עלינו".
"לא נוותר על-אף חטוף – חי או חלל"
נתניהו עדכן כי עד כה שוחררו 196 חטופים, מהם 147 בחיים, וכי בעזה מוחזקים עדיין 24 חטופים חיים ו־35 חטופים חללים. לדבריו: "המשימה עדיין לא הושלמה, ואני מתכוון להשלים אותה בלי להיכנע לחמאס". הוא הדגיש: "אנחנו נגביר את הלחץ על החמאס עד שנשיג את כל מטרות המלחמה. ואני שב ומדגיש: לא נוותר על-אף חטוף, חי או חלל. אנחנו נחושים להשיב הביתה את כולם".
בהתייחסות לכאב המשפחות אמר: "אני מבין את הייסורים הקשים של המשפחות היקרות, של האבות והאימהות והאחים והאחיות, והרעיות. אני חש בכאבן העצום. אני שומע את זעקת ליבן. זה קורע את ליבי".
נתניהו סיים במסר של עמידה משותפת: "אנחנו בעיצומה של מלחמה רב־זירתית – מלחמה שלא הייתה כמוה. בזכות גבורת לוחמינו האמיצים, בזכות הרוח האדירה של עמנו, בזכות המדיניות התקיפה שנקטה הממשלה בראשותי, הגענו להישגים כבירים. אך המשימות עדיין לא הושלמו, ואנו נחושים להשלים אותן. יחד נעמוד, יחד נילחם, ובעזרת השם – יחד ננצח".
Author
מו"ל ועורך ראשי | News1 | דוא"ל
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך:  19/04/2025   |   עודכן:  19/04/2025
+הוכחה כואבת 12:28 20/04/25  |  יואב קיש   |   לרשימה המלאה
חמאס מתחזק מהריב הפנימי בינינו  ▪  הוא מנסה לשבור אותנו מבפנים, להתיש אותנו ולסכסך בינינו  ▪  זה הזמן להגביר את הלחץ
זעקת משפחת קלדרון [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+פרגמטיות מדינית 09:32 20/04/25  |  יועז הנדל   |   לרשימה המלאה
חקלאות של הקיבוצים בשטח של עוד שני ק"מ וסיפוח האזורים הגבוהים לישראל יאפשרו שליטה והרחקת האיום
ניסנית [צילום: משה מילנר/לע"מ]
+הסכם הכל תמורת הכל ייצור חמאס מורתע 09:17 20/04/25  |  יורם מרקוס   |   לרשימה המלאה
בפתרון הכולל יישאר בידי ישראל Perimeter - חגורת ביטחון משטח רצועת עזה בינה ובין יישובי העוטף - ויינתנו ערובות בינלאומיות למניעת חידוש המלחמה
יוחזר למימדים הטבעיים [צילום: עבדל כרים חנא/AP]
+דיווח: התקדמות בגיבוש כתבי אישום נגד אנשי נוח'בה בטבח 7 באוקטובר 08:39 20/04/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
על-פי הדיווח ב-ynet, פרקליטות מחוז דרום גיבשה כתבי אישום נגד 22 מבין 300 המחבלים שבידי ישראל  ▪  ההגשה בפועל עודנה רחוקה, בשל הרצון להאשים את כולם יחדיו והצורך בשורה של חוקים ייעודיים
שורה של בעיות תקדימיות [צילום: חיים גולדברג, פלאש 90]
+לא למלחמת נקם
08:26 20/04/25  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
המלחמה המוצדקת של ישראל נגד ארגון רצחני הנושא את השם חמאס, עלתה על שרטון של מלחמת נקם של הרס מוחלט בשכונות שלמות ופגיעה לא מוצדקת בזקנים, נשים וטף שאינם מעורבים
הרס והרג [צילום: עבד רחים חטיב/פלאש 90]
+דיווח: החות'ים מטמינים מוקשים בעיר הנמל חודיידה 01:08 20/04/25  |  עידן יוסף
העיתון "א-שרק אל-אווסט", היוצא לאור בלונדון בשפה הערבית, דיווח כי המורדים החות'ים החלו בהטמנת מוקשים בעיר הנמל חודיידה ובאזורים מאוכלסים נוספים ברחבי תימן. על-פי הדיווח, הצבת המוקשים מתבצעת ככל הנראה כהיערכות למבצע קרקעי אפשרי מצד צבא ממשלת תימן, בתיאום עם ארצות הברית. בתימן מדווחים על לפחות 19 תקיפות של צבא ארה"ב בצנעא.
+הלוחם רס"ב גאלב סלימאן אל נסאסרה נהרג בקרב בצפון רצועת עזה
21:21 19/04/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
באותו אירוע נפצעו קשה גם גשש, קצינה וחובשת קרבית
רס"ב גאלב סלימאן אל נסאסרה. נהרג בקרב.
+אות חיים נוסף מהחטוף אלקנה בוחבוט: "שמעתי שגם בצבא חותמים על מכתבים כדי לעצור את המלחמה ולהוציא אותנו. זה טוב. שימשיכו" 17:25 19/04/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
בסרטון חדש שפרסם הארגון נראה בוחבוט, ממפיקי מסיבת נובה, בשבי בעזה כבר 561 ימים  ▪  הפרסום מגיע כיומיים לאחר שחמאס סירב להצעה הישראלית לעסקת חטופים והפסקת אש  ▪  אלקנה מתחנן למשפחתו: "אוריאל, אחי, לך לבית הלבן ודבר עם הנשיא טראמפ. אתה אזרח אמריקני – הוא יקשיב לך! תבקש ממנו לקיים את הבטחתו לגבי בני החטופים. תגיד לו שיוציא אותי"
אלקנה בוחבוט. מבקש סיוע מטראמפ [צילום: חמאס]
+ליברמן: במדינה מתוקנת נתניהו היה מתפטר ומקים ועדת חקירה 15:25 19/04/25  |  יואב יצחק
יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, תקף את ראש הממשלה ואמר: "במדינה מתוקנת, ההצהרה היחידה של ראש ממשלת 7 באוקטובר היתה: אני לוקח אחריות, מתפטר ומקים ועדת חקירה ממלכתית. מגיע לעם ישראל לדעת את האמת, אך נתניהו ממשיך לשקר ולהתחמק מאחריות".
ליברמן. נתניהו ממשיך לשקר [צילום: לירון מולדבן-ישראל היום]
+צה"ל מגביר את ההפגזות והכוחות עולים לעמדות שליטה מזרחית לעיר 15:17 19/04/25  |     |   לרשימה המלאה
הפגזות כבדות על שכונות מזרחיות בעיר עזה  ▪  טנקים ישראלים מתקדמים לעבר הר אל-סוראני והר אל-רייס  ▪  חיל-האוויר תוקף באינטנסיביות  ▪  הדיווח מגיע על-רקע דחיית הצעת ההסכם להשבת החטופים על-ידי חמאס
לוחמים ברצועת עזה [צילום: דובר צה"ל]
+שדרנית אל-מנאר: "מפריעה להם תמונתו של נסראללה - לא מפריע כטב"מ ציוני בביירות" 14:51 19/04/25  |  
שדרנית ערוץ אל-מנאר של חיזבאללה, מנאר א-סבאע', יצאה אמש (18.04.25) במתקפה נגד מתנגדי הארגון בלבנון. כך דיווח רועי קייס (כאן11). בתוכניתה בטלוויזיה טענה: "מפריעה להם תמונתו של נסראללה ששחרר שטחים, אבל לא מפריע להם שכטב"מ ציוני מתפרע מעל ארמון הנשיאות בביירות". האמירה באה על-רקע מחאה גוברת מצד מתנגדי חיזבאללה במדינה, על מעורבותו בלחימה מול ישראל ועל הנזק שהוא גורם ללבנון.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נתניהו מגלה: כתנאי להשבת החטופים - חמאס דורש הפסקת המלחמה וערבויות מארה"ב ומחברות מועצת הביטחון
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
יואב יצחק
באותו אירוע נפצעו קשה גם גשש, קצינה וחובשת קרבית
יואב יצחק
בסרטון חדש שפרסם הארגון נראה בוחבוט, ממפיקי מסיבת נובה, בשבי בעזה כבר 561 ימים    הפרסום מגיע כיומיים לאחר שחמאס סירב להצעה הישראלית לעסקת חטופים והפסקת אש    אלקנה מתחנן למשפחתו: "אוריאל, אחי, לך לבית הלבן ודבר עם הנשיא טראמפ. אתה אזרח אמריקני – הוא יקשיב לך! תבקש ממנו לקיים את הבטחתו לגבי בני החטופים. תגיד לו שיוציא אותי"
הפגזות כבדות על שכונות מזרחיות בעיר עזה    טנקים ישראלים מתקדמים לעבר הר אל-סוראני והר אל-רייס    חיל-האוויר תוקף באינטנסיביות    הדיווח מגיע על-רקע דחיית הצעת ההסכם להשבת החטופים על-ידי חמאס
יואב יצחק
קאסם בנאום חריף: "אנחנו בשלב של דיפלומטיה, אבל ההזדמנות לא בלתי מוגבלת"    מזהיר כי לחיזבאללה "אפשרויות רבות"    טוען כי מטרת ישראל היא להכניס כוחות ללבנון "בזמן שחיזבאללה חסר אונים"
איציק וולף
במסיבת עיתונאים בכיכר החטופים דרשו נציגי המשפחות מראש‑הממשלה להשיב במקשה אחת את כל 59 החטופים החיים והחללים כאחד עוד לפני יום העצמאות, והאשימו את הממשלה בגרירת רגליים ובניהול מו״מ בחוסר תום‑לב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il