איגוד ערים כינרת מסכם חג פסח עמוס, עם יותר מ-270 אלף נופשים שפקדו את חופי האגם הלאומי במהלך חול המועד. מדובר בחזרה מרגשת של הציבור הישראלי לאחר חודשים ארוכים בהם חופי הכינרת היו סגורים בשל המצב הביטחוני.
לאורך ימי החג, חניוני החופים נפתחו ונסגרו לסירוגין בהתאם לעומסים. יותר מרבע מיליון טון אשפה נאספו מ-15 החופים המוכרזים שבאחריות האיגוד, באמצעות עשרות עובדים ובסיוע מחפרונים.
במסגרת פעולות הפיקוח והאכיפה נרשמו כ-250 דוחות בגין עבירות ניקיון, חניה ובטיחות שייט. במקביל, תוגברו שירותי ההצלה והאכיפה, וצוותי הסברה ("המסבירנים") הסתובבו בין הנופשים לחינוך סביבתי - תוך חלוקת כוסות רב-פעמיות ומאפרות לשימוש חוזר, במטרה לצמצם את כמות האשפה.
דנה בכר, מנהלת איגוד ערים כינרת, אמרה: "אין ספק כי עם ישראל חזר הפסח הזה בגדול לחופי הכינרת ונהנה מהשירותים ומהתשתיות שהכנו עבורו. עמדנו בפני אתגרי ניקיון לא פשוטים השנה, בעיקר בגלל הרוחות המזרחיות והעומסים בכבישים, אך הצוותים עבדו לילות כימים. עם זאת, יש עוד עבודה להסברה בנוגע לאחריות של כל נופש לשמירה על הניקיון."
במהלך החג הופעלו גם סיורים מודרכים חינם ב"שביל סובב כינרת", בהם השתתפו עשרות משפחות, וכן הופעל שירות שאטלים חינמי לנופשים מטבריה לכל אורך החופים.
כעת, לאחר סיום מבצעי הניקיון, באיגוד כבר נערכים ליום העצמאות ולעונת הקיץ הקרובה, הצפויה גם היא להביא עשרות אלפי מבקרים לאגם הלאומי.