משטרת ישראל הודיעה (יום ה', 1.5.25) על פתיחת הכבישים שנחסמו לתנועה אתמול בעקבות שריפת הענק שהשתוללה במבואות ירושלים. על-פי הוראת המשטרה נפתחו לתנועה כביש מספר 1, כביש מספר 3 וכביש 38. כמו-כן, פתוחים לתנועה כל הכבישים שנחסמו בשטחה של המועצה האזורית מטה יהודה.
מנציבות כבאות והצלה נמסר הבוקר כי 155 צוותי כיבוי עדיין פועלים במלוא העוצמה בכל מוקדי השריפה באזור שפלת יהודה. עם אור ראשון, המריאו מטוסי הכיבוי של טייסת אלעד והם עורכים סבבי טיסה מעל המוקדים המשמעותיים ובסמוך ליישובים על-מנת לחצוץ בין האש לבתים.
לדברי מפקד מחוז דן בנציבות כבאות והצלה, תת-טפסר בועז רקיע, במהלך הבוקר תיבחן האפשרות לקבלת הסיוע הבינלאומי. זאת, משום שהגעת הסיוע הבינלאומי צפויה רק בשעות אחר-הצהריים. לדבריו, מזג האוויר השתנה לטובה באופן שמעכב את התפשטות הלהבות.
"מזג האוויר לטובתנו. הלחות הגיעה לכ-80%, דבר שמעכב את התפשטות השריפה. הרוח נחלשה מאוד. המשימה שלנו כרגע היא לעשות כיבוי סופי של כל המוקדים, בהם מסילת ציון, יער אשתאול, כל אזור שער הגיא ופארק קנדה. מכיוון שהרוח מערבית אנחנו שומרים גם על היישובים נווה אילן, נטף, שורש ובית מאיר. הפעולות הבוקר יהיו מהאוויר והקרקע, כדי להוריד את המוקדים הפעילים לקראת כיבוי סופי", אמר.
על-פי ההערכות של קרן קיימת לישראל, אתמול הושמדו בשריפה כ-19,600 דונם של צמחיה באזור מבואות ירושלים. הבוקר צפוי להתקבל אומדן מדויק של השטח שנפגע בשריפה.
ובתוך כך המשטרה הודיעה כי יותר מ-100 כלי רכב שננטשו על-ידי בעליהם בכביש מספר 1, במהלך הדליקה, נגררו לחניון לטרון. "כל אזרח שנטש את הרכב יוכל למצוא אותו בחניון לטרון. נוכחות משטרתית מאבטחת את כלי הרכב כדי למנוע ביזה", ציין הלילה קצין אג"מ מחוז ירושלים במשטרה, נצ"מ אליהו לוי.