X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
זמיר. מיצוי מרבי של גיוס האוכלוסייה החרדית [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
הרמטכ"ל בהנחיה חריגה: להאיץ מיד את גיוס החרדים
בצה"ל נערכים להוצאת צווים ראשונים לכל נער חרדי בן 16 וחצי, בלי מכסות, יעדים, או ניסיון לאתר חרדים מודרנים ופתוחים יותר רא"ל הסביר את המהלך לנוכח המצב המבצעי והתפתחות המערכה
לנוכח המצב המבצעי והתפתחות המערכה, הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר הנחה (יום ג', 6.5.25) את אגף כוח האדם להעלות לאלתר תוכנית להרחבת היקף צווי הגיוס לציבור החרדי - ולהביא למיצוי מרבי של האוכלוסייה החרדית ככל שיתאפשר לפי חוק.
בצה"ל נערכים להוצאת צווים ראשונים לכל נער חרדי בן 16 וחצי, בלי מכסות, יעדים, או ניסיון לאתר חרדים מודרנים ופתוחים יותר. עם זאת, יש פערים להשלים בגילים מבוגרים יותר - ואת התהליכים הללו מתכוונים לזרז כדי להשלים את המכסה. ‏בצה"ל לא מתרגשים לוגיסטית מהוצאת הצווים משום שמספר המתגייסים בפועל נמוך בהרבה. כמו-כן, אמצעי האכיפה יוגברו הן כלפי משתמטים והן כלפי עריקים. כיום, אין כמעט אכיפה יעילה כלפי מי שלא מתגייס.
גורמים פוליטיים חרדיים מעריכים כי הנחיית הרמטכ"ל תביא לציפוף שורות ולהתנגדות נרחבת למהלך. החרדים זועמים על שר הביטחון ישראל כ"ץ ודורשים הסברים להודעת הרמטכ"ל על הצווים. ‏במפלגות החרדיות מספרים שקיבלו עידכון ולפיו: שר הביטחון כועס על התדרוך של הרמטכ"ל בנוגע לגיוס החרדים ושהדבר לא אושר על ידו. בכיר במפלגות החרדיות: "אדלשטיין וזמיר בתחרות מי שופך יותר שמן למדורה".
ביממה האחרונה התקיימו שיחות קשות של בכירי הפוליטיקאים החרדיים עם נתניהו ואנשיו. גורם חרדי בכיר אמר: "נתניהו מבין לראשונה שאם אין חוק גיוס בקרוב מאוד, אין לו ממשלה. אנשיו מנסים להפיל הכל על יולי אדלשטיין". השר יואב בן צור (שס) אמר מוקדם יותר: "היהדות החרדית מתואמת ומגובשת בנושא חוק הגיוס, יש תיאום מלא בין שס ליהדות התורה. כרגע אנחנו מרימים תמרורי אזהרה, לא רוצים להפיל את הממשלה אבל יש גבול להתנהלות וחוסר הרצון בהסדרת חוק גיוס מוסכם".
ראש ישיבת סלבודקה, הרב דב לנדו, ממנהיגי הציבור החרדי, מזהיר את הממשלה באיום מרומז: "רשויות המשפט מכבידים את גזרותיהם ומאיימים לגייס את בני הישיבות חלילה - והממשלה אינה פותרת את הדבר. איננו יכולים לעמוד מנגד, וכל הדרכים פתוחות לפנינו בנושא זה שהוא בבת עינינו וציפור נפשנו".
בהיעדר חוק גיוס הישיבות החרדיות ממשיכות לא לקבל תקציב עבור התלמידים בגיל גיוס. הרב הירש, ממנהיגי החרדים, הודיע אמש שייצא למסע גיוס תרומות נוסף בחול, אחרי שאשתקד גויסו 110 מיליון דולר כדי לכסות על הבור התקציבי.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  06/05/2025   |   עודכן:  06/05/2025
+ח"כ אדלשטיין: "בשבוע הבא נתחיל לכתוב את חוק הגיוס - לא יהיה בלוף" 13:30 06/05/25  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
יו"ר ועדת החוץ והביטחון התייחס למתווה הגיוס, חידוש ההתיישבות בצפון השומרון, החלת הריבונות ביו"ש ולצורך בהכרעת חמאס בעזה: "אי אפשר לצאת למלחמה כשאין חימושים - וגם לא כשאין כוח אדם"
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הרמטכ"ל בהנחיה חריגה: להאיץ מיד את גיוס החרדים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
חירטוטים
גנרל מרוז  |  6/05/25 23:11
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות גיוס חרדים
מירב ארד
יו"ר ועדת החוץ והביטחון התייחס למתווה הגיוס, חידוש ההתיישבות בצפון השומרון, החלת הריבונות ביו"ש ולצורך בהכרעת חמאס בעזה: "אי אפשר לצאת למלחמה כשאין חימושים - וגם לא כשאין כוח אדם"
נפתלי בנט
זה כאילו השרים הללו מנסים הכי להכאיב, הכי לתקוע אצבע בעין, הכי לפעול בחוסר הגינות, דווקא כלפי הציבור הכי טוב במדינה, האנשים הטובים שמשרתים
מנחם רהט
בעיני מנהיגי הציבור החרדי בשנות המדינה הראשונות, נתפס נס הקמת המדינה בבחינת 'מאת ה' הייתה זאת היא נפלאות בעיננו    איפה הימים שאפילו יו"ר אגו"י במדינת ישראל התייחס בכבוד לחוזה המדינה היהודית הרצל?    מה קורה כשלא לומדים תנ"ך?
ירון אוחיון
יוצאים בשאלה לא מבקשים הנחות, הם מבקשים הכרה    הצעד שלהם לעבר הצבא הוא לא רק שירות חובה, אלא בחירה בזהות אזרחית, שייכות ותרומה    עלינו כחברה להושיט יד - כדי שהם לא רק ישרדו, אלא יפרחו
יוחנן פלסנר
לוחמים וחיילי סדיר נוספים גילו עכשיו שהמדינה מאריכה להם את השירות בארבעה חודשים נוספים. ובינתיים - במציאות מקבילה - בני גילם החרדים לא רק שאינם מתגייסים, אלא גם ממשיכים ליהנות מהטבות מפליגות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il