נשיא רוסיה,
ולדימיר פוטין, קרא לקיום משא-ומתן ישיר בין רוסיה לאוקראינה וציין את התאריך 15 במאי, שיחול השבוע, כתאריך יעד לשיחות. "אפשר לקיים שיחות ישירות ב-15 במאי באיסטנבול, אדבר עם הנשיא
ארדואן מחר", אמר (שבת, 10.5.25) בשיחה עם עיתונאים שקיים בקרמלין שבמוסקבה.
עם זאת, גם הלילה תקפו כוחות רוסיה את אוקראינה ומספר שעות לאחר הצהרת פוטין הודיע ראש עיריית קייב, בירת אוקראינה, כי רוסיה תקפה את העיר באמצעות כטב"מים. לדברי ראש עיריית קייב, ויטלי קליצ'קו, מערכות ההגנה האווירית האוקראיניות מתמודדות עם האיום.
פוטין טען הלילה כי ארצו לא הייתה זו שעצרה את המשא-ומתן שהתנהל לאחרונה בשנת 2022, אלא אוקראינה. "אף על-פי כן, אנו מציעים שתחזור למשא-ומתן הישיר ללא כל תנאים מוקדמים", אמר. עוד טען כי רוסיה יזמה הפסקות אש רבות אך אוקראינה הפרה אותן.
"אותתנו בעבר שאנחנו מוכנים להאריך את ההסכם הנוכחי, אך אוקראינה לא הגיבה להצעותינו. מעולם לא דחינו דו-שיח עם אוקראינה, ואנחנו מציעים להתחיל אותן מחדש. אנחנו מעוניינים בשיחות רציניות - אוקראינה צריכה להחליט עכשיו. ההצעה שלנו נמצאת על השולחן. ההחלטה נתונה כעת לרשויות האוקראיניות ולמנהליהן, שמונחים, כך נראה, על-ידי שאיפותיהם הפוליטיות האישיות, ולא על-ידי האינטרסים של עמם. מטרת השיחות היא לחסל את שורש הסכסוך, ולבסס שלום ארוך טווח ומתמשך", דברי פוטין.