ללא אסד, עם שטרות חדשים
השטר החדש צפוי לכלול עיצוב שונה מזה הנהוג כיום, ובמיוחד - לא יכלול את פניו של הרודן המודח
בשאר אסד, שברח לרוסיה בדצמבר האחרון. מאז, ממשיכים שליטיה החדשים של סוריה לשמור על קשרים עם מוסקבה, כולל קבלת משלוחי כסף, דלק וחיטה - אך נדמה כי השפעת רוסיה הולכת ומתמעטת.
האיחוד האירופי, שמאז מלחמת אוקראינה מבקש להגביל את השפעתה של רוסיה, ביטל בפברואר חלק מהסנקציות שהטיל על סוריה - ובכלל זה את האיסור להדפיס שטרות.
מחסור במזומנים ושוק שחור פורח
השטרות בסוריה נמצאים במחסור חמור, בין השאר בשל צמצום ההזרמה מצד הבנק המרכזי, בניסיון לייצב את שער החליפין. הבנקים במדינה מסרבים לעתים תכופות לבקשות משיכה, גם מצד לקוחות פרטיים וגם מצד עסקים, מה שמחריף את הלחץ על המשק.
בעקבות המהפך השלטוני ועליית שלטון חדש בדמשק, התחזק המטבע המקומי מעט: שער הלירה הסורית בשוק השחור ירד מ־15,000 לכ־10,000 לירות לדולר אחד. עם זאת, הכלכלה הסורית עדיין מצויה במשבר עמוק לאחר 13 שנות מלחמה ומחנק פיננסי חמור.