יו"ר המחנה הממלכתי,
בני גנץ, נאם אמש בכנס ירושלים של קבוצת "
בשבע" שנערך בניו יורק, והתייחס לשחרורו של החטוף עידן אלכסנדר, לצורך בשחרור כלל החטופים ולהמשך הלחימה נגד חמאס.
"הלבבות שלנו מלאים בשמחה על שחרורו של עידן אלכסנדר", אמר גנץ. "השחרור שלו התאפשר רק בזכות הנשיא טראמפ ושליחו ג'ייסון גרינבלט. לצד זאת, עלינו לעשות הכול כדי להחזיר את כל החטופים הביתה."
גנץ פנה ישירות לראש הממשלה
בנימין נתניהו ואמר: "נתניהו, אתה בצומת דרכים - אני יודע זאת. יש לך את מלוא התמיכה שלנו לקבל את ההחלטה שתשיב את החטופים הביתה".
ביחס להמשך המבצע בעזה אמר גנץ: "המלחמה בחמאס רחוקה מלהסתיים, ולפנינו עוד דרך ארוכה כדי להכניע את הארגון הזה. אני מדבר מנסיון של עשרות שנים — ואומר באחריות: הדרך לשחרור אינה קלה, אך היא אפשרית".
לדבריו, לצד השבר שנגרם באירועי ה-7 באוקטובר, יש גם פתח להזדמנויות אסטרטגיות: "השבעה באוקטובר המית עלינו טרגדיה שלא נשכח - אך גם פתח הזדמנות דיפלומטית לשינוי במזרח התיכון. הרחבת הסכמי אברהם יכולה לשנות את מפת ההזדמנויות האזורית".
גנץ סיים את דבריו בקריאה להנהגה נחושה: "כדי להשיג את המטרות האלה אנו זקוקים להנהגה אמיצה, פרואקטיבית - כזו שמבינה שהחזרת החטופים היא חובה מוסרית, והבסת חמאס היא יעד אסטרטגי".