X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
לפיד. תהייה לגיטימית או סחריר? [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
קרב הסיוע לעזה: סמוטריץ' מאשים את לפיד בסיוע לחמאס - לפיד טוען להונאה תקציבית
שר האוצר מכחיש כל מעורבות ישראלית במימון הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה וטוען: "ספין, המהלך נועד לנתק את הסיוע מהחמאס" לפיד: "אם הכסף הזה ישראלי - מדובר באחד ממעשי האיוולת המדיניים הגדולים בתולדות המדינה" המחלוקת הפוליטית על-רקע פעילות החברות GHF ו־SRS בשטח
ברקע המשבר ההומניטרי ברצועת עזה והתחלת חלוקת חבילות סיוע אמריקניות בדרום הרצועה (26.5.25), סערה פוליטית סביב השאלה מי מממן את הסיוע - והאם מדינת ישראל מעורבת בו כספית. שר האוצר בצלאל סמוטריץ' תקף בחריפות את ראש האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד, שהעלה את הנושא בנאום חריף בכנסת, והכחיש כל מעורבות ישראלית במימון.
"מדינת ישראל לא מממנת את הסיוע ההומניטרי לאזרחי עזה. נקודה", אמר סמוטריץ' וכינה את הטענה "סחריר" (ספין). "תראו מי נלחם במהלך הדרמטי שלנו להשתלטות על הסיוע כדי שהוא לא יגיע לחמאס - האו"ם, חמאס, תקשורת השמאל העולמית ועיתון 'הארץ'. עכשיו שמישהו יסביר לי למה יאיר לפיד מצטרף למתנגדים".
לפיד: "אם הכסף ישראלי - זו הונאה והרס מדיני"
לפי לפיד, קיימים סימנים מדאיגים לכך שישראל מקדמת את הסיוע בעזה דרך שתי חברות חדשות - GHF ו־SRS - שנרשמו בשוויץ ובארה"ב בנובמבר 2024 על-ידי אותו עורך דין. לדבריו, שתי החברות קיבלו תקציב של 100 מיליון דולר - מקורו הרשמי במדינה מערב־אירופית, אך איש לא הודה בכך בפומבי.
"אם הכסף הזה הוא ישראלי, מדובר לא רק בהונאת אזרחי ישראל, אלא גם באחד ממעשי האיוולת המדיניים הגדולים בתולדות המדינה", אמר לפיד. "אם כבר ממשלת ישראל מממנת את הסיוע - שתאמר זאת בפה מלא ותפיק מזה הישגים מדיניים. זהו ההבדל בין מדינה מוסרית לארגון טרור".
הוא הוסיף כי מדינות המפרץ סירבו לממן את היוזמה בשל חשש מהאופן שבו הוקמו החברות. לדבריו, אם המדינה שותפה לכך - עליה לשאת באחריות ולא להסתתר.
התפטרות מנהל הסיוע האמריקני
לסערה הצטרפה גם הודעת ההתפטרות של ג'ייק ווד, מנכ"ל GHF, שהודיע כי אינו יכול להמשיך לנהל את המיזם תוך שמירה על "עצמאות מלאה". לפיד טען כי הדבר מוכיח כי המיזם נתון ללחצים פוליטיים וכי מדובר ב"משחק" על גבם של אזרחים.
דובר ראש הממשלה, עומר דוסטרי, מסר: "ישראל וארצות־הברית פועלות בתיאום מלא ובדרכים שונות כדי לנתק את הסיוע מהחמאס".
הסיוע עצמו החל לפעול היום, בנקודה אחת בדרום הרצועה - סמוך למואסי ולציר מורג. לפי ההערכות, יחולקו בסרט-נע עד 14 אלף חבילות סיוע, שכל אחת מספיקה למשפחה בת חמש נפשות - כלומר, כ־70 אלף נפשות בסך הכול.
זירה בינלאומית סוערת
בינתיים, נמשכים הלחצים החיצוניים. משרד החוץ של שוודיה הודיע כי יזמן את שגריר ישראל לשיחת נזיפה בעקבות עיכובים בכניסת הסיוע לעזה. במקביל, עיתון "הגרדיאן" הבריטי דיווח כי ממשלת אירלנד צפויה לחשוף הצעת חוק שתאסור בחוק רכישת מוצרים מיהודה ושומרון - צעד סמלי בעיקרו, אך משמעותי מבחינה תודעתית.
סימון האריס, ראש ממשלת אירלנד: "בהתחשב בהיקף ובחומרת מה שאנו רואים כעת - מניעת הסיוע וההפצצות על עזה - זוהי דרך פעולה ראויה".
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  26/05/2025   |   עודכן:  26/05/2025
+רחוקים או קרובים 08:49 27/05/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
נובמבר 2019 - איתי ברון, לשעבר ראש חטיבת המחקר באגף המודיעין: "כל החוקרים עומדים די נפעמים מההתנהלות של חמאס, המעדיפה את ההסדרה וההקלות [הכלכליות] שיובילו לשיפור המצב ברצועה [עזה] על פני הצטרפות לעימות; ייתכן שחמאס מזהה את העייפות בציבור הפלשתיני בעזה מעימותים ומלחמות"
ברון. שאלות קשות [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+תחקיר הקרב במפלסים: חדירה המונית, כשל בהגנה – וגבורה בשטח 08:38 27/05/25  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
מעל 200 מחבלי חמאס חדרו למרחב הקיבוץ בשלושה גלים  ▪  כוחות ימ"מ, שב"כ, צה"ל ותושבים בלמו את ההתקפה באירוע שהסתיים רק אחרי ארבעה ימים של קרבות
פעולת כוחות הביטחון וכיתת הכוננות מנעה תוצאה קשה אף יותר [צילום: דובר צה"ל]
+שיטת המשטר משתנה לנגד עינינו 06:26 27/05/25  |  גלי מיארה   |   לרשימה המלאה
דברי היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, בכנס לשכת עורכי הדין באילת [כ"ח באייר תשפ"ה, 26.05.2025]
השירות הציבורי לא נועד לשרת את המנהיגים באופן אישי [צילום: פלאש 90]
+נתניהו: "ירושלים היא לב האומה - לא ניתן לנשל אותנו מנחלת אבותינו" 01:55 27/05/25  |  עידן יוסף
ראש הממשלה בנימין נתניהו נשא דברים בעצרת החגיגית לרגל יום איחוד ירושלים בישיבת "מרכז הרב" והכריז: "המטרה שלנו - השגת ניצחון מוחלט, השבת החטופים, ומוטטות שלטון החמאס". בדבריו קישר בין מלחמות ישראל בעבר לבין המערכה הנוכחית, והדגיש כי גם מתוך נפילות יצאו תמיד תקומה וחיזוק.
נתניהו ציין כי הלוחמים בשטח נושאים עיניהם לירושלים, יעד הסכסוך: "בכל בית בעזה לוחמינו ראו תמונות של ירושלים... הם מבינים שהמטרה של מבקשי נפשנו היא לנשל אותנו מנחלת אבותינו - ואנחנו לא ניתן לזה לקרות". לדבריו, "ירושלים היא השורש, המורשת ומצפן הדרך של עמנו".
[צילום: יוטיוב]
+ראש ממשלת לבנון: "המהפכה האירנית נגמרה - לא נאפשר נשק מחוץ לשליטת הממשלה" 00:05 27/05/25  |  עידן יוסף
בראיון לרשת סקיי ניוז ערבייה, הצהיר ראש ממשלת לבנון, נואף סלאם, כי "הימים של הפצת המהפכה האירנית נגמרו", והבהיר בצורה חד-משמעית: "לא נשתוק עוד על כלי נשק שנמצאים בלבנון ואינם תחת שליטת הממשלה". לדבריו, יש לשים סוף לנשק הלא-חוקי, גם במחנות הפליטים הפלשתיניים.
בנוגע לישראל אמר ראש הממשלה הלבנוני: "אנחנו מדינה שוחרת שלום, אך דורשים שלום אמיתי - לא כשישראל ממשיכה לכבוש שטחים בלבנון". הדברים נאמרים על-רקע מתיחות ביטחונית נמשכת בגבול הצפון, ובלחץ גובר במערכת הבינלאומית לפירוז גבול לבנון מנשק חיזבאללה.
נואף סלאם [צילום: AP]
+לחץ אמריקני גובר: חמאס דורש ערבויות - המגעים נמשכים 00:01 27/05/25  |  עידן יוסף
מקורות שמעורים בפרטי המשא-ומתן מוסרים כי נמשך לחץ כבד מצד ארה"ב על הצדדים במטרה לקדם את הצעת השליח סטיב ויטקוף, שעדיין מונחת על הפרק. לטענת אותם מקורות, חמאס דורש ערבויות משמעותיות לכך שישראל לא תשוב ללחימה עם תום 60 ימי הפסקת האש - גם אם לא יושגו הסכמות על השלב הבא.
בין ההצעות שנשקלות: מכתב התחייבות אמריקני, לחיצת יד פומבית בין ויטקוף לנציג בכיר בחמאס, ואף הצהרה קולית רשמית מפיו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. גורמים המכירים את המגעים אומרים כי קיימת תזוזה מסוימת בעמדת חמאס לקראת הסכם חלקי, אך ללא התחייבות חד-משמעית של ארה"ב - אין עדיין התקדמות של ממש (כאן חדשות).
דורשים התחייבות מטראמפ [צילום: אלכס ברנדון/AP]
+דיווח בלבנון: כוחות קרקעיים של צה"ל חדרו לשטח דרום לבנון סמוך למיס אלג'בל 23:47 26/05/25  |  עידן יוסף
לפי מקורות בלבנון, כוחות צה"ל חצו את הגבול והתקדמו כמה מאות מטרים בתוך השטח הלבנוני, באזור מיס אלג׳בל שבגזרה המזרחית - מול מנרה. על-פי הדיווחים, הכוחות פועלים כעת בשטח הפתוח ממזרח לבתי העיירה, תוך שימוש בדחפורים.
עוד נמסר כי אחת המשפחות המקומיות נטשה את ביתה עקב הקרבה של הכוחות הישראלים. דובר צה"ל לא הגיב לפי שעה לדיווחים (גלי צה"ל).
[צילום: רשתות ערביות]
+חמאס בזז 14 משאיות סיוע - תושבים בעזה: "מחר יתחיל סדר חדש, סוף-סוף נוכל להתנתק מחמאס" 23:45 26/05/25  |  עידן יוסף
מושל אזור המרכז ברצועת עזה מטעם חמאס, נאסר אבו נאסר, הורה (א') ל-14 נהגי משאיות קמח לנוע בציר מסוים סמוך לחוף הים - שם חיכו להם מחבלי הארגון במארב ובזזו את כל תכולת המשאיות. מדובר באנשי גדודי המרכז של חמאס, שפעלו תוך הפעלת איומים ברורים על הנהגים לבל יסטו מהמסלול שנקבע להם מראש.
ברקע העיכוב והביזה, הולכת ונרקמת תסיסה עממית סביב מרכזי הסיוע של החברות האמריקניות, הצפויים להתחיל לפעול מחר. חמאס מנסה לבלום את הגישה אליהם - באיומים על אזרחים, בהשחרת פני החברות ובסיוע של קבלנים מקומיים שלא קיבלו חוזים. תושבים בעזה אמרו הערב: "מחר יתחיל סדר חדש ברצועה, סוף-סוף נוכל להתנתק מחמאס". המציאות בשטח עשויה להתבהר עוד יותר עם פרסום מפות חלוקה רשמיות שיכווינו את התושבים לנקודות הסיוע החדשות (i24News).
170 משאיות סיוע נכנסו היום לעזה. מאז חידוש הזרמת הסיוע ההומניטרי לעזה בשבוע שעבר, נכנסו כבר 665 משאיות.
חסימת משאית סיוע [צילום: צו 9]
+צה"ל בדיון פנימי: אין רעב בעזה - יש מצוקה רפואית ומזון חסר 22:48 26/05/25  |  עידן יוסף
בדיון ביטחוני שהתקיים (ב') על המצב ההומניטרי ברצועת עזה, קבע בכיר בצה"ל כי "אין רעב בעזה ולא קרובים לשם". לדבריו, קיימת מצוקה ניכרת, במיוחד בשירותי רפואה ובמזון, אך הדיווחים על רעב קיצוני אינם משקפים את המציאות. על-פי נתוני מערכת הביטחון שנמסרו בדיון, בשבוע האחרון התרחשו 110 אירועי ביזה - אף אחד מהם לא בוצע על-ידי חמאס, אלא על-ידי אזרחים, כנופיות חמושות וחמולות מקומיות.
ישראל צפויה להרחיב את מערך חלוקת הסיוע: לאחר פתיחת נקודת החלוקה הראשונה בציר מורג-המוואסי, ייפתחו עד סוף השבוע שלוש נקודות נוספות. מדי יום ייכנסו לרצועה כ-85 משאיות סיוע שיאפשרו מענה הומניטרי לכ-1.2 מיליון תושבים. הנתונים שהוצגו בדיון מלמדים כי כ-850 אלף תושבים נמצאים כיום במרחב ח'אן יונס והמוואסי, 350 אלף באזור נוסיראת, 900 אלף בעיר עזה וסביבותיה, וכ-110 אלף בצפון הרצועה (חדשות 12).
[צילום: עלי חסן/פלאש 90]
+מאחורי הקלעים: העסקה שגובשה מול חמאס דרך שליח אמריקני - נדחתה בידי ישראל 22:35 26/05/25  |  עידן יוסף
בכיר ישראלי המעורה בפרטי המשא-ומתן חשף כי איש העסקים הפלשתיני-אמריקני בשארה בחבח, הפועל בשליחותו של סטיב ויטקוף, שהה בדוחא וניהל מגעים עם הנהגת חמאס. לפי אותו בכיר, בחבח קיבל מוויטקוף קווים מנחים כלליים שכללו שחרור של 10 חטופים חיים, הפסקת אש ל-60 יום והתחייבות אמריקנית למשא-ומתן לסיום הלחימה.
אלא שבמהלך המגעים, בחבח הסכים לשחרור החטופים בשתי פעימות - 5 בתחילה ו-5 בסוף - נוסח שישראל רואה בו פתח להתחמקות מצד חמאס מהשלמת העסקה. עוד הסכים בחבח עם חמאס על נוסח המתפרש כהפסקת אש קבועה אוטומטית עם תום התקופה, ללא צורך במו"מ נוסף - דבר שישראל דחתה בתוקף. לדברי הבכיר: "העסקה שבחבח סיכם עם חמאס נדחתה לחלוטין על-ידי ישראל, ונראה שכאשר ויטקוף הבין זאת - הוא לחץ על הבלמים" (חדשות 12).
+צה״ל נערך להחזקת שבויים רבים ולפינוי הריסות בעזה 22:29 26/05/25  |  עידן יוסף
בצל התמרון הקרקעי המתחדש, צה״ל שכר מגרסות אזרחיות לפינוי הריסות מבנים ברצועת עזה - והחל לגרוס מבנים שנהרסו בתקיפות. במקביל, המערכת הביטחונית נערכת לקליטת מספר גדול של שבויים: מתקן חירום שהופעל בעבר ייפתח מחדש, יגוייסו אנשי מילואים למשטרה הצבאית, ויש תיאום עם שב״ס לפינוי כלואים ממתקנים צבאיים. בצה״ל מדווחים על מחסור חמור בשוטרים צבאיים, שפוגע באכיפת חוקי גיוס.
[צילום: דובר צה''ל]
+עסקה או הצגה? חמאס טוען להסכמה - ישראל וארה"ב מכחישות 21:43 26/05/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
חמאס טוען כי הסכים למתווה אמריקני להפסקת אש בעזה, אך בירושלים ובוושינגטון מכחישים ומבהירים: מדובר בנוסח שונה מההצעה המקורית  ▪  ויטקוף: "מה שחמאס הציע - בלתי מקובל לחלוטין"  ▪  גורמים ישראלים: אין התקדמות במו"מ עד שחמאס יתיישר עם הדרישות שלנו
נתניהו בחגיגות יום ירושלים. אופטימיות זהירה [צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
+עיריית חיפה סיכלה מתקפת סייבר מאינדונזיה 18:08 26/05/25  |  עידן יוסף
עיריית חיפה ספגה בסוף השבוע מתקפת סייבר חריגה בהיקפה מסוג DDOS, שנועדה לפגוע בזמינות אתר האינטרנט העירוני ולהפילו. המתקפה, שבוצעה על ידי קבוצה בשם "muslim cyber squad army" מאינדונזיה, אירעה בליל שבת, ובמהלכה הוזרמו לאתר קרוב ל-18 מיליון בקשות גישה. יצוין כי מדובר במתקפה מהגדולות שנרשמו עד כה על אתר אינטרנט ציבורי בישראל.
למרות עוצמת המתקפה, העירייה דיווחה על הצלחה מרשימה בסיכולה: למעלה מ-17.7 מיליון בקשות נחסמו, ובשיעור חסימה של 99%. כתוצאה מכך, פעילות האתר לא נפגעה כלל, והוא המשיך לפעול כסדרו ללא הפרעה. ראש העיר יונה יהב הדגיש כי העירייה נערכת לאירועים מסוג זה, וכי המקרה מדגיש את הצורך בהיערכות מתמדת לנוכח התחכום של גורמים עוינים בתחום הסייבר.
[צילום: עיריית חיפה]
+בני גנץ תובע פעיל רשת מחיפה: "פרסם קונספירציה שקרית ובוגדנית" 16:14 26/05/25  |  יצחק דנון   |   לרשימה המלאה
יו"ר המחנה הממלכתי דורש פיצוי של 162 אלף שקל בגין פוסט שייחס לו קשר עם גורמים בצמרת המדינה ובחו"ל  ▪  נטען כי הפוסט טען לקשר מכוון להפלת נתניהו דרך אירועי 7 באוקטובר  ▪  הנתבע הודה שאינו יודע אם הפרסום נכון אך עמד מאחוריו
גנץ. לא בגד, לא קשר קשר [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+ראשוני: ירי לעבר רכב סמוך ליישוב שילה בבנימין; לא ידוע על נפגעים 15:35 26/05/25  |  מירב ארד
דיווח ראשוני על ירי לעבר רכב סמוך ליישוב שילה בבנימין. הרכב שנפגע המשיך בנסיעה לש"ג של היישוב שילה. לא ידוע על נפגעים
+הכוחות זיהו וסגרו מעגל: המחבלים חוסלו בתקיפה אווירית 15:04 26/05/25  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
כוחות מחטיבת גבעתי, סגרו מעגל והביאו בשיתוף פעולה עם חיל-האוויר לחיסול מחבלים ברצועת עזה
גבעתי פועלים ברצועת עזה [צילום: דובר צה"ל]
+מעליל ולא מתנצל 14:43 26/05/25  |  יוסי אחימאיר   |   לרשימה המלאה
אותנו גולן אינו מפתיע  ▪  כריזמתי, רהוט, חסר מעצורים בדיבורו, כל מילה שיוצאת מפיו מחושבת  ▪  כך עוד מאז היה במדי צה"ל כאשר "זיהה" אצלנו, כביכול, תופעות מגרמניה משנות השלושים
גולן. מבייש [צילום: איל מרגולין/פלאש 90]
+עידכון תורת הביטחון 14:34 26/05/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
2017 - עמי אילון, ראש השב"כ לשעבר: "על הצבא לספק "הגנה" (כאמור, להבדיל מ"ביטחון") ולאפשר תנאים שבהם תעוצב המציאות החדשה באמצעים דיפלומטיים, כלכליים ואחרים; אנו ממליצים לאמץ את אסטרטגיית ההרתעה הגמישה, המתבססת על מכלול רחב של היבטי רווח והפסד ולא אך ורק על האיום בהפעלת הכוח"
איילון. חתום [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+דו"צ בערבית פרסם אזהרת פינוי לתושבים בחאן יונס 14:31 26/05/25  |  מירב ארד
דובר צה"ל בערבית, אביחי אדרעי, מסר לפני זמן קצר כי צה"ל פתח במתקפה חסרת תקדים נגד יכולות ארגוני הטרור באזור חאן יונס, לרבות בני סוהילה, עבסאן ואל-קרארה.
בהודעה נמסר כי "אזור חאן יונס נחשב כעת לאזור לחימה מסוכן והוזהר מספר פעמים". צה"ל קורא לאזרחים להתפנות מיידית מערבה לאזור אל-מאוואסי. הפינוי אינו חל על בתי החולים א-נאצר ואל-אמל.
+יש דברים שלא אומרים בחוץ, מר אולמרט
14:18 26/05/25  |  אברהם שרון   |   לרשימה המלאה
כאשר ראש ממשלת ישראל לשעבר אומר מחוץ לגבולותיה כי ישראל קרובה לביצוע פשעי מלחמה בעזה, הוא אומר דבר איום ונורא - גם אם הוא, להבנתו, אמת
אולמרט. הגזמת [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+לא מפחדים 14:00 26/05/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
מאי 2018 - יחיא סינוואר: "חינכו אותנו מילדותנו לאהוב את המוות כשם שאויבנו [העם היהודי] אוהב את החיים  ▪  איננו חוששים מהמוות ואנו מוכנים בכל רגע להקריב את נפשנו ואת כל אשר לנו למען המולדת הזו, למען אללה ולמען המקומות הקדושים"
סינוואר. לא חשש מהמוות [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+חשד: שלושה תושבים מערערה שתכננו לבצע פיגוע בשם דאעש – בהם קטין 13:58 26/05/25  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
במהלך חקירה של שב"כ והמשטרה נחשף: החשודים יצרו קשר עם סוכן זר, קיבלו הדרכה מסוריה על הכנת מטעני חבלה, וביצעו ניסוי פיצוץ – בכוונה לבצע פיגוע נגד כוחות הביטחון
+שולטים בזרם 13:35 26/05/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
גדודי אל-קסאם תיעדו מתקפת סייבר על קיבוץ מפלסים, במסגרתה הצליחה יחידת הסייבר של הארגון לחדור ולשלוט במערכת הבקרה של אספקת החשמל לכל מתקני הקיבוץ  ▪  ב-8 באוקטובר 2023 דווח על הפסקת חשמל ממושכת בקיבוץ, אך לא ידוע אם מקורה בהתקפת סייבר או שנגרמה כתוצאה מהלחימה
קטע מסרטון הווידאו של גדודי אל-קסאם (חמאס) המתעד את מתקפת הסייבר על קיבוץ מפלסים
ניתקו את החשמל [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+חמאס רחוק מתבוסה 13:07 26/05/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
שלושה חודשים וחצי לפני מתקפת שבעה באוקטובר - מיכאל האוזר טוב מדווח: "מה שקורה בחטיבת המחקר [של אגף המודיעין] זו בגדול קריסת מערך המילואים" [על-רקע הודעות על הפסקת ההתנדבות למילואים במחאה על הרפורמה המשפטית]
מפסיקים להתנדב. [צילום: מיכאל גלעדי/פלאש 90]
+בישראל דוחים את המתווה של חמאס: "לא יתקבל ע"י כל ממשלה בישראל" 12:01 26/05/25  |  מירב ארד
גורם ישראלי אומר בתגובהה למתווה החדש שהציע חמאס: "ההצעה שפורסמה אינה יכולה להתקבל על-ידי אף ממשלה אחראית בישראל. אין רצון אמיתי של חמאס להתקדם לעסקה. ישראל דבקה במתווה ויטקוף."
+המקל והגזר 11:56 26/05/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
יולי 2018 - משה (בוגי) יעלון, שר הביטחון לשעבר: "צריך לנקוט במדיניות של מקל וגזר [כלפי חמאס] למנוע הסלמה; היחידה שמוכנה להשתתף בשיקום [עזה] באופן רציני זו קטר, ואפשרנו זאת; מבחינתי, יש חמאסטן [בעזה], לא רואה את אבו מאזן מחליף אותם; האינטרס שלנו, שאנשים בעזה יחיו ברווחה ובכבוד"
יעלון. היית פה מדיניות [צילום: יוסי אלוני/פלאש 90]
+בן-גביר וסמוטריץ' מסכנים את קיומנו
11:41 26/05/25  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
השרים סמוטריץ' ובן-גביר, המעניקים שרידות לבנימין נתניהו במשרת ראש ממשלה, גוררים את מדינת ישראל למלחמה ללא תכלית, כשעשרים מאזרחי ישראל עוד מעט שש מאות ימים חיים בגיהינום של החמאס, וחייהם נתונים בידיים הגרומות של המוות
סמוטריץ' ובן-גביר. אחראים למעשה לא מוסרי [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+לופטהנזה האריכה את ביטולי הטיסות לישראל עד 15 ביוני 11:21 26/05/25  |  מירב ארד
קבוצת לופטהנזה, הכוללת את חברות התעופה לופטהנזה, SWISS, אוסטריאן איירליינס, בריסל איירליינס ויורווינגס, הודיעה על הארכת השעיית טיסותיה לישראל וממנה עד 15 ביוני.
+נדחה על הסף 11:16 26/05/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
העברת הסיוע הקטרי במזומן לרצועת עזה בנובמבר 2018 אושרה על-ידי הקבינט המדיני-ביטחוני ובוצעה "מטעמים הומניטריים ובמסגרת המאמץ למנוע הידרדרות ביטחונית ברצועת עזה"
כספים למשכורות [צילום: הדר יואביאן/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
קרב הסיוע לעזה: סמוטריץ' מאשים את לפיד בסיוע לחמאס - לפיד טוען להונאה תקציבית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
יצחק דנון
יו"ר המחנה הממלכתי דורש פיצוי של 162 אלף שקל בגין פוסט שייחס לו קשר עם גורמים בצמרת המדינה ובחו"ל    נטען כי הפוסט טען לקשר מכוון להפלת נתניהו דרך אירועי 7 באוקטובר    הנתבע הודה שאינו יודע אם הפרסום נכון אך עמד מאחוריו
מירב ארד
כוחות מחטיבת גבעתי, סגרו מעגל והביאו בשיתוף פעולה עם חיל-האוויר לחיסול מחבלים ברצועת עזה
יוסי אחימאיר
אותנו גולן אינו מפתיע    כריזמתי, רהוט, חסר מעצורים בדיבורו, כל מילה שיוצאת מפיו מחושבת    כך עוד מאז היה במדי צה"ל כאשר "זיהה" אצלנו, כביכול, תופעות מגרמניה משנות השלושים
יהונתן דחוח הלוי
2017 - עמי אילון, ראש השב"כ לשעבר: "על הצבא לספק "הגנה" (כאמור, להבדיל מ"ביטחון") ולאפשר תנאים שבהם תעוצב המציאות החדשה באמצעים דיפלומטיים, כלכליים ואחרים; אנו ממליצים לאמץ את אסטרטגיית ההרתעה הגמישה, המתבססת על מכלול רחב של היבטי רווח והפסד ולא אך ורק על האיום בהפעלת הכוח"
אברהם שרון
כאשר ראש ממשלת ישראל לשעבר אומר מחוץ לגבולותיה כי ישראל קרובה לביצוע פשעי מלחמה בעזה, הוא אומר דבר איום ונורא - גם אם הוא, להבנתו, אמת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il