X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
חמינאי, פוטין. סיוע רוסי לפרויקט הגרעין ולתוכנית הטילים [צילום: משרד המנהיג העליון באירן/AP]
הדוח האוסטרי כולל גילויים חדשים על קפיצת מדרגה בתוכנית הגרעין של אירן
שירות המודיעין של אוסטריה קובע כי טהרן פועלת לשליטה אזורית תוך פיתוח נשק להשמדה המונית הדוח השנתי כולל ממצאים על שיתוף פעולה עם רוסיה, עקיפת סנקציות ורכישת טכנולוגיה מערבית אירן משתמשת ברשתות תעשייתיות ובמל"טים כדי לקדם את תוכנית ההתחמשות שלה
לוגו של שירות המודיעין האוסטרי (DSN)

דוח שנתי של שירות המודיעין האוסטרי (DSN) שפורסם במאי 2025 מציג תמונה קודרת באשר להתקדמותה של אירן לקראת השגת נשק גרעיני. על-פי המסמך, המונה 211 עמודים, אירן אינה מסתפקת בפיתוח עצמי - אלא פועלת גם להרחבת השפעתה באמצעות הפצת נשק וטכנולוגיה צבאית לבעלות בריתה באזור. שירותי המודיעין באוסטריה מזהירים מפני קפיצת מדרגה אסטרטגית, ומצביעים על כישלונם של הסכמים וסנקציות בינלאומיות בבלימת המגמה.
אירן, לפי הדוח, מבקשת ליצור חסינות טוטאלית למשטרה תוך איום מרומז על יריבותיה - בראשן ישראל. המודיעין האוסטרי מדגיש כי כוונתה של טהרן איננה תיאורטית בלבד: ברשותה מערך טילים בליסטיים ערוך לשיגור, המותאם לשאת ראשי נפץ גרעיניים.
בניית ציר אנטי-ישראלי באמצעות נשק
הדוח האוסטרי מתאר כיצד אירן בונה באופן שיטתי "ציר התנגדות" אזורי, הכולל את חמאס, חיזבאללה ומיליציות שיעיות הפועלות בלבנון, סוריה, תימן ועזה. לטענת שירות הביון האוסטרי, מדובר בפרויקט ארוך טווח שאינו מבוסס על אידיאולוגיה, אלא על בריתות צבאיות שייעודן הוא הקפת ישראל מדרום, מצפון וממערב.
באמצעות משלוחי נשק, מערכות שיגור, מל"טים, תקצוב והכשרה - אירן שואפת לכונן קואליציה לוחמת שתציב את ישראל ואת ארצות הברית תחת איום קבוע. כך נכתב: "אירן לא רק מחמשת את עצמה - אלא גם מפעילה אחרים בשירות האינטרסים האסטרטגיים שלה".
אירן ממשיכה בפיתוח טילים שישאו פצצה גרעינית
בד-בבד עם הדיווחים המדאיגים בדוח האוסטרי, מתקיים מו"מ חשאי בין ארצות הברית לאירן, באמצעות סטיף וויטקוף מטעמה של וושינגטון, ושר החוץ של אירן עבאס קראצ'י מטעמה של אירן. ליבת השיחות: תוכנית הגרעין האירנית. לפי עמדתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, הקו האדום הוא ברור: מניעת העשרת אורניום.
אלא שככל שנוקף הזמן, מצטברות עדויות לכך שאירן - המתכחשת לכך שהיא עוסקת בפרויקט לייצור נשק גרעיני - פועלת במקביל לפיתוח תוכנית טילים בליסטיים, אשר נועדה לאפשר נשיאה של ראשי נפץ גרעיניים. מגמה זו מציבה אתגר מדיני וביטחוני חמור מול ארצות הברית ומדינות האזור, ויוצרת שאלה נוקבת לגבי יעילותו של המו"מ והאם הוא איננו מנוצל למשיכת זמן וככיסוי להמשך פעילות צבאית אסורה.
בישראל עוקבים בדאגה אחר ההתפתחויות. גורמים ביטחוניים בירושלים התריעו כי שיחות גרעין במנותק מסוגיית הטילים הן טעות אסטרטגית חמורה. ראש הממשלה בנימין נתניהו הזהיר כי "אירן מבקשת זמן – לא שלום", והוסיף: "כל הסכם שמאפשר לאירן להמשיך לפתח יכולת שיגור גרעינית הוא סכנה לקיומה של ישראל". גם שר הביטחון ישראל כ". וגורמי מודיעין בכירים הדגישו באחרונה כי טהרן מקיימת את המו"מ תוך כדי המשך פיתוח חשאי של תשתיות שיגור גרעיניות – בדגש על מנועים, ראשי קרב ומערכות ניווט מדויקות.
וויטקוף, עראקצ'י. מו"מ לעצירת פרויקט הגרעין [צילום: AP]
אירן ממשיכה בפיתוח טילים שישאו פצצה גרעינית
בד-בבד עם הדיווחים המדאיגים בדוח האוסטרי, מתקיים מו"מ חשאי בין ארצות הברית לאירן, באמצעות סטיף וויטקוף מטעמה של וושינגטון, ושר החוץ של אירן עבאס קראצ'י מטעמה של אירן. ליבת השיחות: תוכנית הגרעין האירנית. לפי עמדתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, הקו האדום הוא ברור: מניעת העשרת אורניום.
אלא שככל שנוקף הזמן, מצטברות עדויות לכך שאירן - המתכחשת לכך שהיא עוסקת בפרויקט לייצור נשק גרעיני - פועלת במקביל לפיתוח תוכנית טילים בליסטיים, אשר נועדה לאפשר נשיאה של ראשי נפץ גרעיניים. מגמה זו מציבה אתגר מדיני וביטחוני חמור מול ארצות הברית ומדינות האזור, ויוצרת שאלה נוקבת לגבי יעילותו של המו"מ והאם הוא איננו מנוצל למשיכת זמן וככיסוי להמשך פעילות צבאית אסורה.
בישראל עוקבים בדאגה אחר ההתפתחויות. גורמים ביטחוניים בירושלים התריעו כי שיחות גרעין במנותק מסוגיית הטילים הן טעות אסטרטגית חמורה. ראש הממשלה בנימין נתניהו הזהיר כי "אירן מבקשת זמן – לא שלום", והוסיף: "כל הסכם שמאפשר לאירן להמשיך לפתח יכולת שיגור גרעינית הוא סכנה לקיומה של ישראל". גם שר הביטחון ישראל כ"ץ. וגורמי מודיעין בכירים הדגישו באחרונה כי טהרן מקיימת את המו"מ תוך כדי המשך פיתוח חשאי של תשתיות שיגור גרעיניות – בדגש על מנועים, ראשי קרב ומערכות ניווט מדויקות.
טיל אירני מתקדם - ח'ייבר-באסטר, עד טווח 1,460 ק"מ (ישראל) [צילום: ספאניוז/AP]
שותפות הדוקה עם רוסיה - מהפך צבאי
מהדוח עולה כי פרוץ המלחמה באוקראינה סימן מפנה ביחסים בין מוסקבה לטהרן. בעבר הסתמכה אירן על נשק רוסי - אך כיום היא מהווה ספקית של טכנולוגיה צבאית מתקדמת, ובמיוחד מל"טים התקפיים שנמצאים בשימוש ישיר של הצבא הרוסי.
הדוח מפרט כיצד רוסיה עושה שימוש ברשתות הסחר החשאיות של אירן כדי לעקוף מגבלות וסנקציות בינלאומיות. מדובר במבנה כלכלי-מודיעיני מורכב הכולל חברות מעטפת, בנקים ומערכות סחר כפול שנבנו לאורך עשרות שנים, במיוחד תחת שליטת משמרות המהפכה.
ריגול טכנולוגי ורכש חומרים דרך אירופה
אירן, לפי המודיעין האוסטרי, מפעילה מערך ריגול תעשייתי מתקדם. אחד מאפיקי הפעולה כולל שימוש בטכנולוגיה צבאית מערבית שנתפסה באזורים סכסוך - דוגמת מל"טים שהופלו בסוריה ובאוקראינה. המל"טים מפורקים, מרכיביהם מנותחים ונעשה ניסיון לשכפלם בתעשיה האירנית.
כך למשל, בחודש אוקטובר 2022 הופל מל"ט אירני מסוג "מהאג'ר-6" בשטח אוקראינה, ובניתוח שבריו התגלה כי הוא מונע באמצעות מנוע מתוצרת חברת Rotax האוסטרית. על-אף שהחברה הודיעה על הפסקת שיתוף פעולה עם גורמים אירניים כבר ב-2020, ממצאים אלה מעלים חשש חמור להפרת סנקציות.
במקביל, דווח בדוח על עלייה בבקשות של אזרחים אירניים להתקבל לעבודה בחברות הנדסה ומתכת באוסטריה - בעיקר בתחומים כמו חשמל, הנדסה מכנית וטכנולוגיות חלל. זאת, במטרה מוצהרת של איסוף ידע רגיש ותמיכה בפיתוח נשק להשמדה המונית.
אירן מתכחשת לממצאים ודורשת הבהרות מוינה
בתגובה לפרסום הדוח, זימנה אירן (בסוף מאי 2025) את ממלא-מקום השגריר האוסטרי בטהרן ודרשה הבהרות רשמיות מצד ממשלת אוסטריה. טהרן טענה כי מדובר ב"דוח שקרי לחלוטין", והאשימה את וינה ב"הפצת דיסאינפורמציה מזיקה". ממשלת אוסטריה טרם הגיבה פומבית לדרישה.
Author
מו"ל ועורך ראשי | News1 | דוא"ל
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך:  31/05/2025   |   עודכן:  31/05/2025
+הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית: אירן מפעילה תוכנית גרעין סודית כבר מתחילת שנות ה-2000 16:06 31/05/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
דוח סודי של סבא"א קובע כי אירן ביצעה פעילויות גרעיניות בשלושה אתרים חשאיים שלא דווחו  ▪  הממצאים מגובים בחקירה שנפתחה כבר לפני שנים  ▪  לפי מדדי הסוכנות, אירן הפיקה אורניום מועשר בכמות המספיקה לייצור של תשע פצצות גרעיניות, אם תועשר במידה נוספת  ▪  ארבע מעצמות מערביות מקדמות החלטה נגד אירן, לראשונה זה כמעט שני עשורים  ▪  גורמים דיפלומטיים: אירן עשויה להאיץ כעת את תוכניתה כתגובה לדוח
גרוסי. ממצאים חמורים נגד אירן [צילום: הירו קומאה/AP]
+ליברמן בעקבות דוח סבא"א: "ישראל לא יכולה לאפשר לאירן להגיע לנשק גרעיני" 16:01 31/05/25  |  יואב יצחק
יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, שר הביטחון לשעבר ח"כ אביגדור ליברמן, הגיב בתקיפות לדוח הסוכנות הבין־לאומית לאנרגיה אטומית: "מדינת ישראל לא יכולה לאפשר לאירן להגיע לנשק גרעיני. זה חייב להיות ברור לכולם - גם בתוך מדינת ישראל וגם מחוץ למדינת ישראל."
ליברמן. לא לאפשר לאירן נשק גרעיני [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+חשיפה: סעודיה הזהירה את אירן - חתמו עם טראמפ או שתסתכנו במתקפה ישראלית 10:28 31/05/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
סוכנות רויטרס: הנסיך הסעודי חאלד בן סלמאן העביר בטהרן מסר דרמטי מהמלך סלמאן  ▪  הביע חשש מהתמוטטות השיחות עם טראמפ והסלים באזהרה מפני תקיפה ישראלית  ▪  אירן הביעה רצון להסכם, אך סירבה לוותר על זכותה להעשרה הבית הלבן: טראמפ מצפה להסכם - או להשלכות כבדות
חמינאי. קיבל אזהרה חמורה מהנסיך חאלד בן סלמאן

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הדוח האוסטרי כולל גילויים חדשים על קפיצת מדרגה בתוכנית הגרעין של אירן
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מישהו צריך להיות מפוטר!
K.man  |  1/06/25 04:22
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות הגרעין האירני
יואב יצחק
סוכנות רויטרס: הנסיך הסעודי חאלד בן סלמאן העביר בטהרן מסר דרמטי מהמלך סלמאן    הביע חשש מהתמוטטות השיחות עם טראמפ והסלים באזהרה מפני תקיפה ישראלית    אירן הביעה רצון להסכם, אך סירבה לוותר על זכותה להעשרה הבית הלבן: טראמפ מצפה להסכם - או להשלכות כבדות
יואב יצחק
אירן תוקפת את אוסטריה על-רקע פרסום מסמך מודיעיני המזהיר מפני התקדמות תוכנית הגרעין האירנית   טהרן מכנה את הדוח "שקרי ומטעה" ודורשת הבהרות דיפלומטיות מווינה    גורמים ישראלים מזהירים כי הדוח האוסטרי חושף איום ממשי ומצדיק צעדי תגובה חריפים
מירב ארד
לפי CNN, הנשיא האמריקני העריך כי הסכם עשוי להיחתם כבר בשבוע הבא   טראמפ: "השיחות מתקדמות היטב, אך הכל יכול להשתנות"
עידן יוסף
נשיא ארה"ב מגלה כי המליץ לראש הממשלה נתניהו להימנע מתקיפה באירן בצל המגעים להסכם חדש עם טהרן    מקורות אירניים: מוכנים להקפאה זמנית של ההעשרה אם ארה"ב תכיר בזכותנו הגרעינית ותשחרר כספים    סעודיה נוקטת צעדים נגד צליינים אירנים בעקבות התגרות במכה
איתמר לוין
ראש הממשלה מזהיר כי חלון ההזדמנות לפעולה צבאית נסגר - וטוען שהמו"מ מול אירן מסכן את ביטחון ישראל    שיחת טלפון מתוחה בינו לבין הנשיא טראמפ החריפה את המשבר המדיני    פגישות חירום בין ראשי מוסד, CIA ושליחי טראמפ מלמדות: ישראל לא מחכה לאישור אמריקני    מלשכת רה"מ נמסר בתגובה: "פייקז ניוז"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il