היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה הנחתה את כלל משרדי הממשלה שלא להימנע מהתקשרויות עם
עיתון הארץ - גם אם פרסם תוכן עוין או ביקורתי כלפי המדינה. כך עולה ממכתב רשמי שהוציא משרד המשפטים (01.06.25), על-רקע דיווחים על מנכ"לים ושרים שהורו לחדול מקשרים חוזיים עם העיתון.
נזכיר: החרם הוטל בשל סדרה של פרסומים ב
עיתון הארץ, וכן בשל התבטאויותיו של מו"ל העיתון,
עמוס שוקן, שייחס לממשלת ישראל ולחיילי צה"ל ביצוע
פשעי מלחמה. בעקבות הטלת החרם הגישה קבוצת שוקן עתירה לבית המשפט העליון, בבקשה לחייב את משרדי הממשלה להימנע מהפסקת הפרסום בעיתון הארץ.
במכתב, שנחתם בידי ד"ר
גיל לימון (משפט ציבורי-מנהלי) ועו"ד
אביטל סומפולינסקי (משפט ציבורי-חוקתי), בתיאם ובהסכמת מיארה, נכתב כי הדרת כלי תקשורת בשל תוכן עיתונאי נתפסת כהחלטה מינהלית פסולה, שאינה עומדת באמות המידה החוקתיות, ובמיוחד בזכויות לחופש ביטוי ולשוויון.
המכתב מתבסס על פסק הדין של בג"ץ (24.11.24) בעתירה 2463/23, שבו נפסק כי אין להתיר שיקולים פוליטיים או אידיאולוגיים בהחלטות הקשורות להתקשרויות עם עיתונות.
לדברי משרד המשפטים, קיימת הבחנה ברורה בין שיקולים ענייניים - כגון ליקויים בשירות, תקציב או התאמה מקצועית - לבין שיקולים פסולים המבוססים על תחושת "עוינות תקשורתית".
"המטרה היא להבטיח כי החלטות ממשלתיות יתקבלו על בסיס אמות מידה מקצועיות בלבד, ולא כניסיון לסתום פיות או להעניש על ביקורת", נכתב.
עוד צוין כי בישיבת הממשלה הקרובה שתיערך ב-09.06.25, תציג היועמ"שית את הדברים באופן פומבי ותדגיש את המחויבות לעקרונות שלטון החוק.