X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
גנרל קרסטן ברויר. להתכונן למלחמה מצד רוסיה [צילום: רוברט מיכאל/AP]
רמטכ"ל צבא גרמניה מזהיר: רוסיה עלולה לתקוף את מדינות נאט"ו עד 2029 - "חייבים להיות ערוכים להילחם כבר הלילה"
ראש המטה הכללי הגרמני מזהיר מהתעצמות צבאית דרמטית של רוסיה מוסקבה מייצרת מאות טנקים ומיליוני פגזים מדי שנה אזהרתו של הגנרל ברויר מגיעה בעיתוי מכריע - מדינות אירופה מעלות את תקציבי הביטחון בקצב מואץ
יואב יצחק
בריטניה שוקלת לרכוש מארה"ב מטוסי F-35A המסוגלים לשאת נשק גרעיני

בריטניה תשקיע 1.5 מיליארד ליש"ט בהקמת מפעלי נשק: "חייבים להיות מוכנים למלחמה"
יואב יצחק
ראש הממשלה קיר סטארמר מזהיר מפני איום מצד מדינות בעלות כוחות מתקדמים * משרד ההגנה הבריטי ירכוש עד 7,000 אמצעי לחימה ארוכי-טווח * ההשקעה נועדה גם להזרים דחיפה לכלכלה המדשדשת
לרשימה המלאה

ראש המטה הכללי של גרמניה, גנרל קרסטן ברויר, מזהיר בראיון לרשת BBC, כי רוסיה צפויה להשלים את הכנותיה למתקפה אפשרית על מדינות נאט"ו - ובראשן המדינות הבלטיות - כבר עד שנת 2029. "אם תשאל אותי האם מדובר בתאריך סופי - אענה שלא", אמר בראיון (02.06.25). "לכן אנחנו חייבים להיות מוכנים להילחם - הלילה אם צריך".
רמטכ"ל צבא גרמניה אמר את הדברים במהלך פסגת הביטחון היוקרתית Shangri-La Dialogue בסינגפור, שאורגנה על-ידי המכון הבינלאומי למחקר אסטרטגי (IISS). דבריו משתלבים בגל התרעות הולך ומחריף מצד קצינים, מומחים וראשי מדינות באירופה, לנוכח הצטיידות חסרת תקדים של רוסיה והעמקת תפיסתה את המלחמה באוקראינה כחלק ממאבק רחב יותר נגד נאט"ו.
1,500 טנקים בשנה, 4 מיליון פגזים - לא כולם הולכים לאוקראינה
ברויר הציג נתונים מדאיגים: לפי ההערכות של גרמניה ושותפותיה לברית, רוסיה מייצרת כיום כ-1,500 טנקי מערכה מדי שנה, וכן 4 מיליון פגזי ארטילריה בקוטר 152 מ"מ - נתון חסר תקדים, גם בהשוואה למלחמות קודמות.
“חלק מזה הולך לחזית באוקראינה, אבל הרבה מזה נשלח למחסנים ולמבנים צבאיים חדשים המופנים ישירות למערב", הזהיר ברויר. “יש כאן מגמה ברורה - כוונה צבאית, בניית מלאים, והיערכות לקראת אפשרות של עימות עם נאט"ו".
הגנרל ציין כי ההערכות לגבי מועד אפשרי להתקפה - 2029 - אינן מבטיחות שהיא לא תגיע מוקדם יותר. “אנחנו נדרשים לשנות את התודעה הביטחונית שלנו: אין זמן. זו לא תיאוריה - זה קורה עכשיו".
מפעל כטב"מים, אוקראינה [צילום: אפרם לוקצקי, AP]
מעבר סובאלקי - והאזהרה מהחזית הבלטית
ברויר ציין במיוחד את מעבר סובאלקי - רצועת קרקע צרה המחברת בין ליטא לפולין וגובלת בשטחי רוסיה ובלארוס - כנקודת תורפה אסטרטגית. לדבריו, מדובר באחד האזורים הרגישים ביותר ביבשת, אשר עשוי להפוך למוקד של מתקפה רוסית שתנסה לנתק את מדינות הבלטיות ממערב אירופה.
הוא הביא מדימוי שהשמיעו קצינים אסטונים: “אנחנו מרגישים כמו מי שעומד ליד שריפה - מריחים את העשן, חשים את הלהבות". לדבריו, במדינות כמו גרמניה רואים “רק עשן קל באופק" - וזה ההבדל בתחושת הדחיפות והאיום.
מלחמה היברידית כבר כאן: רחפנים, סייבר ופגיעה בתשתיות
ברויר הבהיר כי מוסקבה רואה את העימות באוקראינה כחלק בלתי נפרד מעימות אסטרטגי כולל עם נאט"ו. “הם בודקים את קווי ההגנה שלנו", טען, וציין שורת מקרים מדאיגים: תקיפות סייבר נגד תחבורה ציבורית במדינות אירופה, רחפנים לא מזוהים שטסו מעל תחנות כוח בגרמניה, ופגיעה מכוונת בכבלים תת-ימיים בים הבלטי.
לדבריו, מדובר בתמרונים שנועדו לבחון את היקף ומוכנות התגובה של מדינות הברית, וכן את הפגיעות התשתיתית של המערב. “זו מלחמה שקטה - אבל היא כבר התחילה".
ראש הממשלה קיר סטארמר. מזהיר - להיערך למלחמה מול רוסיה [צילום: AP/תומאס קריץ']
ברלין מתעוררת: גרמניה, צרפת ובריטניה מגדילות את התקציב הביטחוני
אזהרותיו של ברויר אינן נאמרות בחלל ריק. בשנה האחרונה פועלות מדינות רבות באירופה, ובראשן גרמניה, להגדיל באופן דרמטי את תקציבי הביטחון. לאחר עשורים של קיצוצים והתמקדות במדיניות רווחה, חלה תפנית חדה - כולל הסרת מגבלות חוקתיות על השקעה בביטחון.
בגרמניה אף הצטרפה מפלגת הירוקים - שבעבר התנגדה לכל גידול תקציבי ביטחוני - להצבעה שאישרה הגדלה משמעותית בתקציב ההגנה. גם צרפת ובריטניה הודיעו על תוכניות להרחבת תעשיות הנשק והתחמושת, וגיוס כוחות מילואים נוספים.
במקביל, ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר הכריז (01.06.25) על תוכנית להקמת שישה מפעלי נשק ותחמושת חדשים בהשקעה של 1.5 מיליארד ליש"ט. גם מדינות סקנדינביה, שהיו בעבר ניטרליות, נוקטות צעדים ברורים להשתלבות במערך ההגנה של נאט"ו.
האחדות נשמרת - למרות סדקים
על-רקע עמדות מסתייגות מצד ממשלות הונגריה וסלובקיה, הדגיש ברויר כי האחדות בתוך נאט"ו נשמרת ואף מתחזקת. לדבריו, ההצטרפות המהירה של פינלנד ושבדיה לברית לאחר פרוץ המלחמה באוקראינה היא אות ברור לכך שהמדינות מבינות את חומרת המצב.
“האחדות הפוליטית והצבאית היא חסרת תקדים. כל המנהיגים - מכל הצבעים - מבינים שצריך להשקיע, להתחמש ולהיות ערוכים. הדחיפות ברורה לכולם", סיכם.
Author
מו"ל ועורך ראשי | News1 | דוא"ל
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך:  02/06/2025   |   עודכן:  02/06/2025
+זלנסקי: רוסיה מוכנה להשיב רק 10 מתוך 400 ילדים חטופים 00:07 03/06/25  |  עידן יוסף
נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי אמר כי במסגרת ההכנות לשיחות השלום באיסטנבול, הגישה קייב לרוסיה רשימה של 400 ילדים אוקראינים שנחטפו מבתיהם במהלך הלחימה. לדבריו, רוסיה הסכימה בשלב זה להשיב עשרה בלבד מתוך הרשימה. השיחות צפויות לכלול גם הצעה להפסקת אש והחזרת שבויים.
+אוקראינה טוענת: השמדנו 34% ממפציצי הטילים של רוסיה 00:04 03/06/25  |  עידן יוסף
צבא אוקראינה ביצע מתקפת כטב"מים נרחבת בעומק רוסיה, שפגעה לפי דיווחים בלפחות 41 מפציצים אסטרטגיים מדגמי Tu-95 ו-Tu-22, המשמשים לשיגור טילים ארוכי טווח. לפי שירות הביטחון האוקראיני, מדובר בפגיעה בכ-34% ממערך המפציצים האסטרטגיים של רוסיה, עם נזק כולל שמוערך בכ-7 מיליארד דולר.
המתקפה, שכונתה על ידי מקורות באוקראינה "קורי עכביש", כללה שימוש ב-117 כטב"מים שהוסתרו במשאיות והופעלו מתוך שטח רוסיה. התקיפות כוונו לבסיסים במחוזות אירקוצק ומורמנסק, המרוחקים אלפי קילומטרים מגבול אוקראינה.הנשיא זלנסקי תיאר את המתקפה כפעולה המרוחקת ביותר שביצעה אוקראינה מאז תחילת המלחמה, והוסיף כי אנשי המבצע חולצו מהשטח הרוסי בשלום.
+הכלכלן האמריקני ג'פרי סאקס: אוקראינה עלולה לאבד את אודסה אם לא יושג הסכם 17:53 02/06/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
אזהרה מפתיעה של בכיר אמריקני בראיון לסוכנות טאס הרוסית  ▪  לטענת סאקס, אם המלחמה תימשך, אוקראינה עלולה להפסיד את כל קו החוף שלה  ▪  הוא אף רומז: אוקראינה עשויה להתחלק כמו גרמניה לאחר מלחמת העולם השנייה
אסמי תבואה בנמל אודסה. בסיכון של כיבוש [צילום: דיויד גולדמן/AP]
+זלנסקי חוגג את הצלחת המבצע בעומק רוסיה: "תוצאה מבריקה - תיכנס לספרי ההיסטוריה" 13:06 02/06/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
נשיא אוקראינה בירך את אנשי שירות הביטחון על מבצע חסר תקדים שבוצע בשטח רוסיה  ▪  לדבריו, הפעולה תוכננה במשך שנה, שישה חודשים ותשעה ימים  ▪  כל הגורמים האוקראינים חזרו בשלום, וחלק מהפרטים ייחשפו בקרוב לציבור
הנשיא זלנסקי. "הודיתי לגנרל מאליוק על ההישג" [צילום: לשכת נשיא אוקראינה]
+בריטניה שוקלת לרכוש מארה"ב מטוסי F-35A המסוגלים לשאת נשק גרעיני 10:09 02/06/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
המגעים מתבצעים מול הפנטגון ומוגדרים “רגישים במיוחד”  ▪  על-פי הדיווחים, מדובר בגרסה של המטוס המיועדת לשיגור פצצות גרעין טקטיות  ▪  ראש הממשלה קיר סטארמר הביע תמיכה בהתקדמות ההליך
F-35A. חמקן, מותאם לנשיאת פצצת גרעין [צילום: משרד ההגנה האמריקני]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
רמטכ"ל צבא גרמניה מזהיר: רוסיה עלולה לתקוף את מדינות נאט"ו עד 2029 - "חייבים להיות ערוכים להילחם כבר הלילה"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
יואב יצחק
המבצע הסודי של שירות הביטחון האוקראיני בוצע מתוך מחסן ליד מפקדת FSB    השתתפו 117 כטב"מים ואלה פגעו ביותר מ-40 מפציצים בבסיסים שונים ברחבי רוסיה    הקרמלין זומן לישיבת חירום
יואב יצחק
המבצע הוכן במשך שנה וחצי והוצא לפועל על-ידי כטב"מים שהוברחו ברכבי משא לתוך רוסיה    זלנסקי פיקח אישית על כל שלב - משלב התכנון ועד ההפעלה    היעד המרכזי: בסיס בליה שבמחוז אירקוטסק, במרחק 4,000 ק"מ מהגבול
יואב יצחק
עשרות כטב"מים הוטסו הלילה לעומק רוסיה ופגעו במספר בסיסים אסטרטגיים    לפי מקורות אוקראיניים, נגרם נזק כבד למטוסי הפצצה מסוג Tu-95 ולמטוסי בקרה מדגם A-50    שירות הביטחון האוקראיני קיבל אחריות למתקפה, שבוצעה במרחק מאות קילומטרים מגבול אוקראינה
יאיר נבות
לפחות שבעה הרוגים ועשרות פצועים בקריסת גשר במחוז בריאנסק, בדיוק כשמתחתיו עברה רכבת נוסעים. גורמי ביטחון רוסים טוענים: כל זה מתרחש רגע לפני פתיחת סבב המו"מ הישיר בין רוסיה לאוקראינה באיסטנבול
איתמר לוין
במשך שנים גינה פוטין בחריפות את פשעיו של הרודן האכזר, אבל בשנים האחרונות המגמה השתנתה - במיוחד כחלק משכתוב ההיסטוריה לאחר הפלישה לאוקראינה, מדווח ניו-יורק טיימס
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il