מכסים מופחתים - ומתקפה חדשה
שליח הסחר האמריקני, ג’יימיסון גריר, הבהיר כי ארצות הברית אכן הסכימה להוריד את המס שהטיל טראמפ בחודש שעבר מ־145% ל־30%, ואילו סין הסכימה להפחית את המכס מ־125% ל־10%. אך בפועל, הרגיעה הייתה קצרה במיוחד. טראמפ פרסם בסוף השבוע פוסט תקיף שבו טען: “לצערי, סין - אולי לא בהפתעה - הפרה לחלוטין את ההסכם איתנו. אז זהו, נגמר עידן מיסטר NICE GUY!”
בהמשך אמר טראמפ כי בכוונתו לשוחח עם נשיא סין שי ג’ינפינג בתקווה ליישב את המשבר, אולם הוסיף כי הוא נחוש להחמיר את הצעדים אם סין תמשיך “להתנהל באופן לא הוגן”.
אזהרה סינית: נפעל בנחישות
בהודעת משרד המסחר הסיני נאמר כי “במקום לערוך חשבון נפש, ארצות הברית מפנה אצבע מאשימה כלפי סין - תוך עיוות מוחלט של העובדות”. עוד נאמר כי סין שוקלת תגובה נחרצת, ללא פירוט, כדי “להגן על זכויותיה הלגיטימיות”.
ברקע הדברים: המרוץ הגובר בין שתי המדינות על השליטה הטכנולוגית בתחום הבינה המלאכותית, וכן מאבקי השפעה גיאופוליטיים באסיה - ובראשם השאיפה הסינית לבסס שליטה על טאיוואן, שותפה קרובה של ארצות הברית ומעצמת טכנולוגיה בפני עצמה.