אירן דחתה את ההצעה האמריקנית להקים קואליציה אזורית לצרכים גרעיניים אזרחיים, במסגרתה תעביר ארה”ב אורניום מועשר למדינות החברות - ובהן אירן, סעודיה, איחוד האמירויות ומצרים - בתמורה להפסקת ההעשרה בשטחן.
בהודעה רשמית שפרסם משרד החוץ בטהרן, בראשו עומד עבאס עראקצ'י, נאמר (02.06.25): “לא נקבל שום הצעה שאינה מתחשבת באינטרסים הריבוניים של אירן. אנו נחושים להסיר את הסנקציות ולהמשיך בהעשרת אורניום בתוך שטח אירן בלבד”.
עוד נמסר כי הדו”ח האחרון של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא”א), שמותח ביקורת על רמות ההעשרה באירן ומתריע מפני חסמים לפיקוח, הוא דו”ח “בלתי מקצועי, פוליטי ומונחה על-ידי אינטרסים של מדינות עוינות”.
הצעת הקואליציה, שדווחה לראשונה בערוץ אל-ערביה, נחשבת ליוזמה חסרת תקדים מצד ממשל הנשיא
דונלד טראמפ, והיא נועדה לבלום את המשך ההסלמה הגרעינית באזור באמצעות פתרון טכנולוגי מבוקר.
עם זאת, גורמים בטהרן דחו את הרעיון מכל וכל, תוך שהם מדגישים כי אירן אינה מוכנה לוותר על העשרה ריבונית: “העברת אורניום אמריקני אינה חלופה לריבונות לאומית”.