X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
גרטה טונברג, בסירה לקראת עלייתה על "מדלין" - לשבור את המצור על עזה [צילום: AP/Salvatore Cavalli)]
גרטה טונברג הפליגה לעזה במשט בינלאומי לשבירת המצור: "העולם שותק מול טרגדיה בשידור חי"
פעילים מ-8 מדינות יצאו מסיציליה בספינה הנושאת סיוע סמלי לעזה על הסיפון: גרטה טונברג, שחקן "משחקי הכס", וחברת פרלמנט צרפתייה ממוצא פלשתיני זו הפעם השנייה שהקואליציה מנסה לפרוץ את הסגר ישראל מזהירה: "נפעל לסיכול כל חדירה בלתי חוקית"
ספינת הסיוע “מדלין”, שעל סיפונה 12 פעילים מ-8 מדינות, הפליגה (01.06.25) מהנמל האיטלקי קטניה, בדרכה לעבר חופי עזה – בניסיון לפרוץ את המצור הימי שמטילה ישראל מאז פרוץ הלחימה באוקטובר 2023. את המשט מובילה קואליציית Freedom Flotilla, הפועלת מטעם מספר ארגונים אזרחיים באירופה ובצפון אמריקה.
על סיפון הספינה נמצאים שורת דמויות בולטות בזירה הציבורית האירופית, ובהם:
  • גרטה טונברג, פעילת האקלים השבדית שזכתה בעבר במועמדות לפרס נובל;
  • ליאם קנינגהאם, שחקן אירי ידוע שגילם את סר דאבוס בסדרת “משחקי הכס”;
  • רימה חסן, חברת הפרלמנט האירופי מצרפת, ילידת סוריה ובת למשפחה פלשתינית, אשר נאסרה עליה הכניסה לישראל בשל עמדותיה.
במסיבת עיתונאים שנערכה שעות לפני ההפלגה, אמרה טונברג בדמעות: "אנו יוצאות לדרך בידיעה שהמסע מסוכן – אך הסכנה גדולה יותר בשתיקה של העולם כולו לנוכח רצח עם בשידור חי. איננו יכולות להרשות לעצמנו להפסיק לנסות. זה רגע שבו נבחנת האנושות כולה".
ניסיון נוסף לשבור את הסגר – לאחר תקיפה חשודה במים הבינלאומיים
מדובר בניסיון השני בתוך חודשיים של הקואליציה להעביר סיוע לעזה דרך הים. בתחילת מאי הפליגה הספינה “Conscience” לעבר חופי הרצועה, אך הופסקה בדרכה לאחר שנפגעה על-פי הטענות משני רחפנים תוקפים, במים בינלאומיים סמוך לחופי מלטה.
לטענת הפעילים, הרחפנים נשלחו מטעם ישראל, אך ממשלת ישראל סירבה להתייחס. הספינה נאלצה לשוב לנמל ונגרם לה נזק לחזית. עם זאת, לא דווח על נפגעים.
הפעם, מתכוונים המארגנים להגיע לחופי עזה תוך שבעה ימים – אם לא תיורט הספינה על-ידי חיל-הים הישראלי.
גרטה טונברג, עם טיאגו אבילה מארגון זכויות אדם. "לשבור את המצור על עזה [צילום: AP/Salvatore Cavalli)]
ישראל מגיבה: “מצור צודק, טענות שקריות, סכנה ממשית”
גורמים רשמיים בירושלים מבהירים כי כל ניסיון לפרוץ את הסגר הימי “ייפגש בתגובה נחושה”, וכי ישראל לא תאפשר גישה לא מבוקרת אל חופי הרצועה – בשל החשש להעברת אמצעי לחימה או ציוד לחמאס.
ממשלת ישראל דוחה את האשמות לפיהן מדובר ב”רצח עם”, וכינתה אותן “עלילת דם אנטישמית מהזן הישן”. לדברי הגורמים, מטרת הלחימה היא לפגוע בתשתיות הטרור של חמאס, לשחרר את החטופים ולהשיב את ההרתעה – לא לפגוע באוכלוסייה האזרחית.
עוד נמסר כי “העובדות פשוטות: חמאס חטף 251 ישראלים באירוע 7 באוקטובר, רצח באכזריות 1,200 אזרחים – וישראל מגיבה כמדינה ריבונית שנלחמת בארגון טרור. להפוך זאת למתקפה גזענית נגד ישראל זו צביעות מסוכנת”.
המצב ההומניטרי בעזה: סכנת רעב ומנגנונים מתפוררים
במקביל למאמץ הצבאי הישראלי, הולכת ומעמיקה הקריסה האזרחית ברצועה. לפי נתוני האו”ם, כ-2 מיליון תושבים בעזה מתמודדים עם מחסור כרוני במים, מזון, תרופות ודלק. מערכת הבריאות קרסה, והסיוע ההומניטרי, אף אם מאושר, לרוב לא מגיע ליעדו – בשל שליטה חלקית של חמאס או ביזה מצד קבוצות חמושות.
ארגוני הסיוע טוענים כי ללא פתיחת מסלולים חדשים להכנסת עזרה – כולל דרך הים – צפוי הרעב להתפשט, במיוחד בדרום הרצועה.
לפי משרד הבריאות הפלשתיני בעזה (שפועל תחת שלטון חמאס), מאז תחילת הלחימה נהרגו למעלה מ־52,000 פלשתינים, מתוכם רובם נשים וילדים. ישראל דוחה את הנתונים, וטוענת כי רבים מההרוגים הם לוחמים חמושים.
הספינה מדלין. פעילים מ-8 מדינות, מנסים לפרוץ את המצור על עזה [צילום: AP/Salvatore Cavalli)]
מהלך משלים: “הצעדה הבינלאומית לרפיח”
המשט אינו פעולה מבודדת. לדברי הפעיל טיאגו אווילה, מדובר בחלק ממהלך רחב היקף:
“במקביל למשט, תצא בעוד כשבועיים שיירה של רופאים, משפטנים ועיתונאים – במסגרת ‘הצעדה העולמית לרפיח’. נדרוש את פתיחת המעבר, הפסקת ההפצצות, והכרה בזכות היסודית של הפלשתינים לחיים בכבוד”.
לפי הדיווחים, ההכנות לצעדה כוללות לוגיסטיקה אזרחית עצמאית, ללא מעורבות ממשלתית מצרית, ובשיתוף רשתות אזרחיות מ-15 מדינות – בהן ספרד, בלגיה, דרום אפריקה, קנדה ופקיסטן.
מבט קדימה: הקהילה הבינלאומית במבחן
המשט החדש – והצעדה הצפויה – מציבים את הקהילה הבינלאומית בפני אתגר מוסרי. האם תפעל להגברת הסיוע – גם במחיר של חיכוך עם ישראל? או שתשמר את שתיקתה, גם לנוכח נתונים המצביעים על אסון הומניטרי מחריף?
בתוך כך, ישראל מתמודדת גם עם עתירות משפטיות בזירה הבינלאומית: בבית הדין הבינלאומי בהאג נמשכות העתירות המאשימות את המדינה ב”השמדה שיטתית”, ואילו בישראל עצמה הולכים וגוברים הקולות הפנימיים – הן התומכים במדיניות הממשלה, והן הדורשים להפסיק את המתקפה ולהגיע להסדר שיביא לשחרור החטופים.
Author
מו"ל ועורך ראשי | News1 | דוא"ל
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך:  02/06/2025   |   עודכן:  02/06/2025
+פושעים ולא עיתונאים 23:30 02/06/25  |  אטילה שומפלבי   |   לרשימה המלאה
10 ימים בלבד לאחר הטבח של 7 באוקטובר, עורכי החדשות בכלי התקשורת החשובים בעולם בחרו לאמץ, בלי סייגים, את הנרטיב של ארגון הרצח האכזרי חמאס
עיתונות בינלאומית עלובה [צילום: איוון ווצ'י/AP]
+הסנאטור גראהם על משט גרטה לעזה: "מקווה שיודעים לשחות" 23:28 02/06/25  |  עידן יוסף
הסנאטור הרפובליקני לינדזי גראהם לעג לפעילת האקלים גרטה טונברג שיצאה שוב במשט לעבר רצועת עזה, וכתב ברשת אקס: "מקווה שגרטה וחבריה יודעים לשחות". טונברג, המזוהה עם עמדות פרו-פלשתיניות, צפויה להפליג מסיציליה על סיפון הספינה Madleen, לצד השחקן ליאם קנינגהם. זו הפעם השנייה שהיא מנסה להגיע לעזה, לאחר שהמשט הקודם שלה נכשל בעקבות עימות ימי סמוך למלטה.
[צילום: פלאש 90]
+חתונת נתניהו הבן תחת מתקפה
23:27 02/06/25  |  סמדר הילה שמואלי   |   לרשימה המלאה
הדד אנד הפוליטי מביא את גוש השמאל להגברת העויינות בבייס, להערכתי, כדי לבצע השתלטות אלימה  ▪  זה לא נתפס מה שקורה פה
אבנר נתניהו. תחת מתקפה מבהילה [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+פיגוע על הגדר 23:24 02/06/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
ניר דבורי: התרעת מודיעין ב-10 במאי 2021 על אפשרות של "פיגוע על הגדר" בגבול רצועת עזה "הובילה לשורה של פעולות מיידיות שננקטו שטח - סגירת העוטף, כבישים נחסמו לתנועה ובידוד מרחב הגדר מחשש לירי נ"ט [נגד טנקים] או חדירה"
דבורי. מידע התראתי [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+שרידי יירוט נפלו בדרום ירושלים - ללא נפגעים 23:04 02/06/25  |  עידן יוסף
במחוז ירושלים התקבלו דיווחים על נפילת שרידי יירוט במספר מוקדים בדרום העיר וביישוב סמוך. לא דווח על נפגעים או נזק לרכוש. חבלני משטרת ירושלים פועלים בזירות כדי לוודא שאין סכנה מיידית. המשטרה קוראת לתושבים שלא להתקרב לאזורי הנפילה כדי למנוע סיכון לחיים ולאפשר את המשך פעולת החבלנים.
+לדבר עם חמאס 22:54 02/06/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
מאי 2020 - יאיר גולן: "אני לא מסכים לאמירה שצריך להחליש את חמאס; הדבר הטוב ביותר לישראל זה לדבר ישירות עם חמאס  ▪  למה? כי תמיד עדיף לדבר איתם, מאשר להילחם בהם; אנו צריכים לדבר עם חמאס כאילו אין רשות פלשתינית; יהיה תהליך של הורדת המתח הביטחוני, הגדלת הרווחה הכלכלית, לטובתם ולטובתנו"
גולן. לדבר עם האויב [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+לישראל אין הסברה 22:35 02/06/25  |  נפתלי בנט   |   לרשימה המלאה
בסוף השבוע התקשורת הבינלאומית BBC ו-CNN ואחרים פרסמו כותרות ראשיות: "טנקים ישראלים פתחו באש על מתחם חלוקת מזון והרגו 26 אזרחים  ▪  זה שקר נורא כי הוא מצייר את חיילי צה"ל כרוצחים ומחזק את החמאס ושונאי ישראל
שקר מהדהד [צילום: ג'יהאד אלשרפי/AP]
+פקודה בלתי חוקית בעליל 22:24 02/06/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
משפטניות בכירות במכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS): מניעת אספקה חיונית ועקירת תושבים כדי לגרום להם להגר מעזה הן "חציית קו אדום"; "כאשר הדרג המדיני מנחה את הדרג הצבאי לבצע פשעים חמורים הוא נותן לדרג הצבאי פקודה בלתי חוקית בעליל  ▪  חובה על מפקדי הצבא לסרב לבצע פקודה כזו"
חציית קו אדום [צילום: עבד אל-רחים חטיב/פלאש 90]
+לא מדינת יהודה - אלא מדינת שמשון
22:14 02/06/25  |  עידו דמבין   |   לרשימה המלאה
בזמן שבפריז תתכנס בעוד שבועיים ועידה שעוסקת בעתיד הסכסוך, בישראל ממשיכים במדיניות הרסנית של התעלמות, הכחשה והדחקה
ממשלה הרסנית [צילום: פלאש 90]
+הארץ המובטחת 21:37 02/06/25  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
מאי 2022 - מפקד חטיבת עזה בגדודי אל-קסאם: "במערכה הצבאית הבאה האויב יראה את פועלה של הקבוצה הלוחמת בדרך הג’יהאד; ברצונו של אללה, ילמד האויב [על בשרו] את אשר יפגע בו, שכן זו הבטחת אללה האדיר, ואנו ניכנס [ככובשים] לארץ המובטחת [למוסלמים], אנו באים"
ברצונו של אללה [צילום: חסן עמר/AP]
+דובר צה"ל בערבית קרא לתושבים בח'אן יונס להתפנות 20:33 02/06/25  |  יואב יצחק
דובר צה"ל בערבית הודיע לתושבי בלוקים 47, 106, 108 ו-109 במחוז ח'אן יונס להתפנות מהאזור, וזאת למען בטחונם. צה"ל מגביר את הפעילות באזור כדי לחסל לוחמי חמאס. על-פי ההודעה, צו הפינוי אינו כולל את בית החולים אל-אמל.
תושבים בח'אן יונס נדרשים לעזוב כדי לשמור על בטחונם [צילום: דובר צה"ל]
+אני מודה ליאיר גולן על אומץ ליבו 16:43 02/06/25  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
אלוף במילואים גיורא איילנד הציג בפני ועדת הביטחון של הכנסת תוכנית כוללת, ששמה "להרעיב או להיכנע", שיש בה ניתוק מוחלט של מזון, מים ותרופות  ▪  שרים בממשלת ישראל, התומכים בתוכנית זו הם פטריוטים ואילו יאיר גולן, המגלה עוצמה מוסרית בהתנגדות לתוכנית, מוצג היום על-ידי מכונת הרעל "בוגד" ו"עוכר ישראל"
גולן. אמיץ [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+נתניהו, אין לך מנדט 16:24 02/06/25  |  רון בריימן   |   לרשימה המלאה
כל בני ה- 18 חייבים בגיוס לפי החוק הקיים, באורך שווה ובשכר שווה, לרבות חרדים שהשתמטותם אומנותם, מחרידים אשר משתמטים באמצעות פטורים "רפואיים" או שיקולים "מצפוניים", ואחרים
נתניהו. באחריותו [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+דיווחים מעזה: צה"ל החל בהריסת החומה המקיפה את בית החולים האירופי בח'אן יונס 13:56 02/06/25  |  יואב יצחק
כוחות צה"ל הגיעו (02.06.25) אל בית החולים האירופי במזרח ח'אן יונס - והחלו בהריסת החומה האחורית של המבנה באמצעות דחפורים. על-פי הדיווחים, מדובר במתחם תת-קרקעי בו חוסלו מנהיג חמאס בעזה מוחמד סינוואר ומח"ט רפיח, מוחמד שבנה.
צה"ל פועל מעל הריסות המקום שבו הסתתר מוחמד סינוואר עד לפני שלושה שבועות. המבנה ממוקם בסמוך לשטח ישראל - כ-3.5 ק"מ בלבד מהגבול, וכ-7.5 ק"מ מקיבוץ ניר עוז.
אזור בית החולים בח'אן יונס, שבו חוסל מוחמד סינוואר [צילום: מרים דגה/AP]
+כ-12 אלף צעדו בלימה - תמיכה בישראל ובמאבק לשחרור החטופים 13:25 02/06/25  |  יואב יצחק
כ-12,000 איש צעדו בלימה, בירת פרו, בתמיכה בישראל ובמאבק לשחרור החטופים. המארגנים הם חלק בכנסיית "צעדת החיים", שנוסדה בגרמניה על-ידי צאצאי נאצים במטרה לתמוך בעם היהודי ובישראל (דב גילהר, כאן11).
+נתניהו מגנה את הפיגוע בקולורדו: "המתקפה - בגלל שהם יהודים" 12:17 02/06/25  |  יואב יצחק
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס (02.06.25) לפיגוע בעיר בולדר שבקולורדו, וכתב: "רעייתי ואני, וכל מדינת ישראל מתפללים להחלמה המלאה של הפצועים במתקפה הטרור האכזרית בבולדר".
נתניהו הדגיש כי "המתקפה כוונה נגד אנשי שלום, שרצו להביע את הזדהותם עם החטופים שבידי חמאס, רק בגלל שהם יהודים". לדבריו, "אני סומך על הרשויות בארה"ב שיעמידו לדין את העבריין ויעשו כל שביכולתן כדי למנוע פיגועים עתידיים נגד אזרחים חפים מפשע".
נתניהו. המתקפה כוונה נגד אנשי שלום [צילום: אביר סולטן/פול AP]
+האנטישמיות העולמית ושורשיה 11:05 02/06/25  |  זאב בן-יוסף   |   לרשימה המלאה
אי-אפשר לדרוש מהם שיתייצבו ימינה לאנשי השמאל שלנו, שכוונתם טובה בעיניהם, אך היא בהחלט סוללת את הדרך לגיהינום
ברק. מוציא דיבת הארץ רעה [צילום: יוסי אלוני/פלאש 90]
+המפגע בבולדר: מהגר בלתי חוקי ממצרים שקיבל אשרת עבודה בתקופת ממשל ביידן 09:47 02/06/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
הפיגוע כוון ליהודים וישראלים בעת שערכו הפגנה להשבת החטופים מידי חמאס  ▪  נכנס לארה"ב באשרת תייר באוגוסט 2022 - ונותר למרות שפג תוקפה  ▪  כחודש לאחר מכן הגיש בקשה למקלט, ובמרס 2023 קיבל אשרת עבודה מהממשל  ▪  בפיגוע נפצעו שמונה בני אדם - אחד מהם במצב אנוש  ▪  ה-FBI: "מדובר בפיגוע טרור ממוקד"
המחבל, מהגר מצרי, בידי משטרת קולורדו [צילום: לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
גרטה טונברג הפליגה לעזה במשט בינלאומי לשבירת המצור: "העולם שותק מול טרגדיה בשידור חי"
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מאחל לה ולכל השאר לטבוע בים
עלי  |  3/06/25 03:50
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
זאב בן-יוסף
אי-אפשר לדרוש מהם שיתייצבו ימינה לאנשי השמאל שלנו, שכוונתם טובה בעיניהם, אך היא בהחלט סוללת את הדרך לגיהינום
יואב יצחק
הפיגוע כוון ליהודים וישראלים בעת שערכו הפגנה להשבת החטופים מידי חמאס    נכנס לארה"ב באשרת תייר באוגוסט 2022 - ונותר למרות שפג תוקפה    כחודש לאחר מכן הגיש בקשה למקלט, ובמרס 2023 קיבל אשרת עבודה מהממשל    בפיגוע נפצעו שמונה בני אדם - אחד מהם במצב אנוש    ה-FBI: "מדובר בפיגוע טרור ממוקד"
יואב יצחק
הארגון הודיע הערב כי הוא מברך על המשך מאמצי התיווך של מצרים וקטר    הודעתו באה לאחר לחצים כבדים מצד ארה"ב והמעורבים    שיחת טלפון צפויה הלילה בין שר החוץ המצרי לשליח האמריקני סטיב ויטקוף
יואב יצחק
תחקיר ראשוני מפריך את הדיווחים שהופצו על פגיעה בתושבי רצועת עזה    הירי שבוצע הלילה כוון לעבר חשודים במרחק של כקילומטר מהמרחב ההומניטרי    צה"ל: מדובר בתעמולה שקרית של חמאס שנועדה לפגוע במאמצי הסיוע
עידן יוסף
המשפחות שכולן התריעו בפני הרמטכ"ל על סכנת חיים מיידית לחטופים שנותרו בעזה    הן הזהירו מהמשך הלחץ הצבאי והפצצות שמסכנות את גורלם    לדבריהן, הדרך היחידה להשיבם – היא באמצעות הסכם מדיני גם במחיר סיום הלחימה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il