X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
הלוי וגלנט. "הוזזו" מתפקידיהם [צילום: שלו שלום/פול פלאש 90]
נתניהו בהקלטות: "גלנט והלוי בלמו את זה - ועכשיו אפשר להתקדם"
בהקלטה שפורסמה נחשף כי ראש הממשלה נתניהו שוחח במרס האחרון עם רב בכיר והסביר כי התנגדות שר הביטחון והרמטכ"ל יצרה "מכשול" שהוסר לשכת ראש הממשלה: ערוץ 13 מסלף, מדובר על הקמת מסלולים ייעודיים לחרדים
בהקלטות שיחה שנערכה במרס האחרון בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין אחד הרבנים המרכזיים בציבור הליטאי, נשמע נתניהו מתאר את התנגדות שר הביטחון והרמטכ"ל דאז – יואב גלנט והרצי הלוי – לסעיפים מרכזיים בחוק דיחוי הגיוס, ובהם הקמת מסלולים ייעודיים לחרדים בצה"ל, כמכשול שהוסר. לדבריו, מעתה ניתן לקדם את המהלך. הדברים פורסמו (4.6.25) בחדשות 13, שהציגו את השיחה כמתייחסת לחוק הפטור מגיוס.
"אנחנו צריכים להציל לא רק את מדינת ישראל, אלא גם את עולם התורה", פתח נתניהו את השיחה, והוסיף: "כדי לעשות את זה, אנחנו זקוקים לזמן כדי להעביר את החוק באופן ראוי שלא ניתן לאתגר. ואני הולך לעשות את זה".
בהמשך קבע כי "היו לנו מכשולים עצומים שהסרנו. כששר הביטחון נגדך, והרמטכ"ל נגדך, אתה לא יכול להתקדם. עכשיו אנחנו יכולים להתקדם". נתניהו הדגיש כי מדובר בהתחייבות אישית: "אני אישית לוקח על זה פיקוד ואחריות", אמר, והוסיף כי ביקש מיולי אדלשטיין, יו"ר ועדת החוץ והביטחון, לזרז את הדיונים.
במהלך השיחה שב והאשים נתניהו את גלנט והלוי בכך ש"חתרו תחת" המהלך להקמת מסלולים מותאמים לחרדים בצה"ל, והסביר כי ההחלפה בתפקידים אפשרה קידום משמעותי: "בגלל שהחלפנו את הרמטכ"ל, בגלל שהחלפנו את שר הביטחון, שחסמו את זה למעשה לאורך כל התקופה הארוכה הזאת - עכשיו אנחנו יכולים להתקדם יותר בביטחון ויותר במקצועיות".
יודגש, כי נתניהו לא טען בשיחה כי גלנט והלוי הוחלפו בשל התנגדותם לחוק - אלא תיאר אותם כמכשול שבפועל הוסר, דבר שאִפשר את המשך קידום מהלך. מדובר בניואנס מהותי באשר לנסיבות ההחלפה ולכוונת ראש הממשלה.
43
מלשכת ראש הממשלה נמסר: "כפי שנשמע בבירור בהקלטות - ללא הפרשנות המסולפת של 'פרשני' ערוץ 13 - ראש הממשלה מציין כי הרמטכ"ל ושר הביטחון הקודמים הם שמנעו את הקמת היחידות הייעודיות לשירות חרדים. לעומתם, שר הביטחון והרמטכ"ל הנוכחיים מקדמים את הנושא בצורה מהירה ומקצועית - ואנו גאים בכך".
ביקורת על הגיוס בצה"ל - והבטחות לרב
ראש הממשלה הדגיש בפני בן שיחו, הרב אשר וייס (הרב הירש), כי גיוס חרדים ייעשה תוך שמירה על אורח חיים תורני: "הצבא עושה בדיוק את מה שביקשנו ממנו. הם יוצרים את היכולת לקלוט חרדים ולקיים אורח חיים חרדי בצבא. אנחנו לא רוצים שהם ייכנסו חרדים ויצאו חילונים...".
עוד התחייב נתניהו שלא למהר עם החקיקה, ואף נקב במועד חדש: "ראש השנה זה זמן מתאים. זה נותן לנו מספיק זמן מבלי לחשוף אותנו לעיכובים מצד מתנגדי החוק". לדבריו, האופוזיציה עלולה לנצל חיפזון בהליך החקיקה כדי לבלום אותו בבג"ץ או בוועדות הכנסת: "אם אנחנו נעשה את זה במהירות מסחררת - זו מתנה ליריבים שלנו על מגש של כסף".
שיחה תחת לחץ קואליציוני
השיחה בין נתניהו לרב התקיימה בסמוך להצבעה על תקציב המדינה לפני יותר מחודשיים, על-רקע דרישות מפורשות מצד הסיעות החרדיות להתחייבות לקידום חוק הפטור מגיוס. נתניהו ניסה להרגיע את הרב, תוך שהוא מזהיר מפני כישלון החקיקה ש"ישמש נגד עולם התורה".
"אם לא נעביר את החוק - ימשיכו להטריד את עולם התורה", אמר נתניהו. "אני מחויב לעולם התורה, ולכן יש כאן שני דברים: בהליך החקיקה אנחנו לא יכולים ליפול. אנחנו יכולים להעביר את זה".
עוד הוסיף ראש הממשלה: "הבא נתחכמה. זה האיום הכי גדול לעולם התורה. אם אנחנו נעבוד יחד - נסיים את הדבר הזה אחת ולתמיד".
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  04/06/2025   |   עודכן:  05/06/2025
+לוין: "המשבר בחוק הגיוס אמיתי - אך הפערים ניתנים לגישור" 09:37 05/06/25  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
שר המשפטים הדגיש כי "המשבר סביב חוק הגיוס אמיתי, אך הפערים ניתנים לגישור – זו הזדמנות להגיע לריפוי פצע עמוק בחברה הישראלית"  ▪  על הדחת היועצת המשפטית לממשלה: "המהלך חסר תקדים – אך נדרש מאין ברירה"
[צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+אריאל אטיאס עדכן את הרב מאיה - ההכרעה מתקרבת 20:35 04/06/25  |  עידן יוסף
השר לשעבר אריאל אטיאס, המוביל את מגעי שס בנושא חוק הגיוס, עדכן הערב את זקן מועצת חכמי התורה, הרב משה מאיה, בפרטי תמונת המצב העדכנית. העדכון ניתן לקראת הכרעה צפויה של מועצת חכמי התורה בדבר הצעדים הבאים של התנועה בסוגיה.
אריאל אטיאס [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+נתניהו ואדלשטיין: יש דרך לגשר על הפערים בחוק הגיוס 19:47 04/06/25  |  עידן יוסף
ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם יו"ר ועדת חוץ וביטחון ח"כ יולי אדלשטיין, ובמהלך הפגישה סוכם כי קיימת דרך לגשר על הפערים בסוגיית חוק הגיוס.
נתניהו זימן פגישה נוספת מחר אחר הצהריים בלשכתו, בהשתתפות ח"כ אדלשטיין, חבר הכנסת אריאל אטיאס ומזכיר הממשלה יוסי פוקס, במטרה לקדם פתרון מוסכם.
[צילום ארכיון: יונתן זינדל, פלאש 90]
+שס מתכוונת לתמוך בחוק לפיזור הכנסת 18:19 04/06/25  |  עידן יוסף
יו"ר שס אריה דרעי מסר לחברי המפלגה כי שס תתמוך בקידום החוק לפיזור הכנסת. הסיעה התכנסה במשרד המפלגה בהר חוצבים וחברי הכנסת הונחו לסמן את יו"ר ועדת החוץ והביטחון יולי אדלשטיין כבעיה העיקרית.
בשס מתנגדים לעיצומים שאדלשטיין מבקש להטיל במסגרת חוק הפטור מגיוס. ‏עוד נאמר בישיבה כי אדלשטיין נסוג בימים האחרונים מסעיפים שכבר הייתה לגביהם הסכמה.
[ארכיון]
+קרעי: הכנסת לא הולכת לשום מקום - לא יהיו בחירות 15:43 04/06/25  |  עידן יוסף
שר התקשורת שלמה קרעי הצהיר כי הכנסת הנוכחית לא תתפזר ולא תלך לבחירות, למרות הלחצים הפוליטיים. לדבריו, ישראל מצויה במלחמה על עתידה, ואין מקום לתמרונים פוליטיים.
קרעי הוסיף כי חוק הגיוס "יוסדר באחריות ובכבוד לעולם התורה ולביטחון ישראל", וקרא לשוב לעבודה עניינית ללא רעשי רקע.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נתניהו בהקלטות: "גלנט והלוי בלמו את זה - ועכשיו אפשר להתקדם"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות גיוס חרדים
עידן יוסף
שנתיים של הכרעה: אם יימשך הקיפאון - ישראל תעמוד בפני אתגרים דמוגרפיים, ביטחוניים וחברתיים; אם החרדים יקבלו הכרעות אמיצות - המדינה תוכל לשמר את ריבונותה, זהותה ויציבותה החברתית
עידן יוסף
ראשי המפלגות החרדיות טוענים כי נתניהו מתרחק מהמשבר ביוזמתו    אדלשטיין מואשם בהתנהלות כפולה ומנגד מתעקש: זה החוק היחיד שיביא לגיוס    בליכוד מאשימים אותו בהובלת המדינה לבחירות בעת לחימה בעזה ואיום גרעיני
עידן יוסף
בעקבות פסיקת בג"ץ שמנעה העברת כספים לישיבות - נרשם זינוק חד בהיקף גיוס התרומות    יותר מ-60 אלף ישראלים תרמו למוסדות מכל הזרמים    התרומה הגדולה ביותר - מיליון ש"ח    משבר הגיוס: שס מאותתת על פרישה, החרדים מגבירים את הלחץ
מירב ארד
מתוך 24,000 צווים שיצאו בשנה האחרונה - 1,212 התייצבו להליכים השונים. 964 חרדים מתוכם מוגדרים משתמטים    תא"ל שי טייב, מתח ביקורת על הסנקציות הקיימות נגד חרדים: "הסנקציות שקיימות היום מאוד דלילות"
איתמר לוין
אלטמן הקטן (מוטי ארבל) צועק על גוטה (אורי זוהר), המשקיע אותו עוד יותר בבור הביוב במקום להעלותו בסרט "מציצים"    הביטוי הידוע הזה - כמו גם הרקע שלו - מיטיבים לתאר כמה תופעות עכשוויות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il