X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
מפגינים נגד "שלטון הפקידים" [צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
עימות חזיתי מול בג"ץ: רבבות משתתפי עצרת המשילות דרשו "דמוקרטיה אמיתית"
עשרות אלפים הגיעו לעצרת משילות מול בית המשפט העליון בדרישה "לממש את הכרעת העם" שר המשפטים לוין: "סוף לעריצות של קומץ שופטים ושל יועצת אחת" בן-גביר: "היועצת המשפטית? לפטר!" קרעי: "זו לא רשות שופטת - זו רשות שלטת" נתניהו: "רוצים דמוקרטיה - אמיתית"
עשרות אלפים השתתפו הערב (יום ה', 5.6.25) בעצרת תמיכה במדיניות הממשלה שנערכה מול בית המשפט העליון בירושלים, תחת הסיסמה "הם לא יפסלו את בחירת העם". ההפגנה אורגנה בידי ארגונים שונים ובהם משפחות שכולות מפורום הגבורה ומפורום דין וצדק, תנועת תקומה, תנועת אם תרצו, ועמותת תקווה. המחאה הופנתה נגד מה שכונה על-ידי המארגנים "השתלטות מערכת המשפט על החלטות הממשלה, מינויים וקידום מדיניות".
העצרת כללה נאומים נוקבים מצד שרים, חברי כנסת, אנשי ציבור ומשפחות שכולות, שתקפו את בג"ץ, את היועצת המשפטית לממשלה ואת מערכת הפקידות, תוך קריאות לרפורמה משפטית, חיזוק המשילות ומימוש הכרעת הרוב שהובעה בקלפי.
[צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
שר המשפטים יריב לוין אמר: "אנחנו כאן כדי לומר – לא עוד. השתלטות קומץ שופטים על הכנסת והממשלה היא לא דבר חדש. אנחנו נגשים את רצון העם, והעם דורש רפורמה משפטית". לוין תקף את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה ואת השופט יצחק עמית, וכינה אותם כשל דמוקרטי ודיקטטורה.
[צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
שר התקשורת שלמה קרעי הוסיף: "להיות נתונים לגחמות של יצחק עמית וגלי בהרב-מיארה – זו לא דמוקרטיה. הרוב זה הרוב. השלטון בדמוקרטיה לא נבחר באולמות בג"ץ – הוא נבחר בקלפי. ואת הקלפי הם מנסים לרוקן מתוכן, כדי לרוקן את זהות המדינה היהודית שלנו".
[צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' קרא לשמור על הממשלה ואמר: "אסור לפרק את הממשלה. להפיל אותה וללכת לבחירות זה לתת לחמאס – ולהבדיל ליועמ"שית – את מה שהם רוצים: להפיל את ממשלת הימין. ההיסטוריה לא תסלח למי שיעשה את זה".
[צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
השר לביטחון לאומי איתמר בן-גביר קרא לראש הממשלה להתעלם מהנחיות היועצת המשפטית: "אם צריך שהמינוי של האלוף זיני (לראש השב"כ) יובא להחלטת הממשלה באופן אחר – אני מוכן להיות זה שיביא אותו".
שר התפוצות עמיחי שיקלי אמר: "אם מישהו חושב שתחת הנהגת בנט או לפיד היו נכנסים לרפיח בניגוד לעמדת ביידן – תשכחו מזה".
ראש הממשלה בנימין נתניהו שלח סרטון ברכה לבאי העצרת ובו אמר: "אני גאה בכם כי אתם אומרים דבר שרוב אזרחי ישראל מבינים ורוצים – דמוקרטיה אמיתית, שבה רצון העם בא לידי ביטוי ולא נזרק לפח על-ידי פקידים. נכריע את החמאס, נשחרר את החטופים ונבטיח שעזה לא תהווה עוד איום".
יו"ר ועדת החוקה, ח"כ שמחה רוטמן, קרא להדחת היועצת המשפטית לממשלה: "היא לא יכולה להישאר בתפקידה אפילו לא דקה אחת נוספת". רוטמן תקף את מערכת המשפט ואמר כי "הכוח צריך להיות בידי העם – אנחנו לא אזרחים סוג ב'", והתחייב: "נמשיך יום-יום עד שתהיה כאן דמוקרטיה אמתית ומשילות".
ברל'ה קרומבי, יו"ר תקומה וממארגני עצרת המשילות, אמר: "יש כאן ניסיון מכוון להוציא את ראש הממשלה לנבצרות. התשובה לכך חייבת להיות חד-משמעית - העם הוא הריבון. הדרישה שלנו ברורה: להסיר את התערבות בג"ץ ומערכת המשפט בניהול המלחמה ובקידום ההתיישבות".
[צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
הרב יגאל לוינשטיין, ראש מכינת עלי, אמר: "באו שופטים מושחתים וגנבו את המדינה. המוסר היהודי ינצח".
ישראל גנץ, יו"ר מועצת יש"ע: "אני מבקש מכם – אל תוותרו לעולם על הקול שלכם. אנחנו הרוב ונכריע את האויב הערבי. נחיל ריבונות ונצעיד את מדינת ישראל קדימה בזכותכם".
[צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
עו"ד איציק בונצל, אב שכול מחברי פורום הגבורה, אמר: "לא הצבענו למפלגת בג"ץ ולא לאופוזיציה – הצבענו לך, ראש הממשלה. אנחנו דורשים משילות – משילות שלא מפחדת. משילות שקובעת מי ימונה לתפקידים הבכירים".
יהושע שני, אביו של סרן אורי מרדכי ז"ל: "השופטים עוברים יום-יום מול מאות תמונות של נופלים ולא עוצרים להביט. לא כדי להזדהות, אפילו לא עם הכאב. הם רגישים לעתירות של תומכי חמאס – אבל לא עוצרים אצל המשפחות השכולות. אנו דורשים מהממשלה: שלטו בשמנו ואל תיכנעו לאיומי האליטה המשפטית".
[צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
המפגינים נשאו שלטים בגנות שלטון הפקידים ובקריאה להשבת ריבונות ההכרעה לידי הנבחרים. בין הסיסמאות הבולטות: "לא לבג"ץ – כן לדמוקרטיה", "גלי בהרב – לכי הביתה", "העם דורש רפורמה משפטית".
העצרת הסתיימה בקריאה משותפת: "עם ישראל חי", תוך הבטחה להמשך המאבק על משילות וריבונות אזרחית במדינה דמוקרטית. האירוע הפגין את המתח הגובר בין הממשלה למערכת המשפט, והעביר מסר ברור מצד המחנה התומך ברפורמה: לא נוותר, לא ניכנע, ונמשיך לקדם את רצון הרוב מול התערבות משפטית הנתפסת כמכפיפה את הרוב למיעוט.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  05/06/2025   |   עודכן:  06/06/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
עימות חזיתי מול בג"ץ: רבבות משתתפי עצרת המשילות דרשו "דמוקרטיה אמיתית"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות סערת הרפורמה במשפט
עידן יוסף
בהרצאה בכינוס משפטי, מתח הראשון לציון הרב דוד יוסף ביקורת על עילת הסבירות והבהיר: "שופטים אינם יכולים לפסוק לפי מה שנראה להם נכון - ההלכה דורשת ראיות מוצקות בלבד"
יהונתן דחוח הלוי
שקמה ברסלר: ציטטתי "דברים שנאמרו על-ידי אנשי המ"מ [מבצעים מיוחדים]; שיתפתי בגדול את כולם, גם אם לא הזדהיתי במלוא מובן המילה עם הטקסטים" [העוסקים בין היתר בהפסקת ההתנדבות לשירות מילואים]    בדיקה חושפת הודעות ברשת איקס שזכו ל"לייק" (חיבוב) משקמה ברסלר
גלי מיארה
דברי היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, בכנס לשכת עורכי הדין באילת [כ"ח באייר תשפ"ה, 26.05.2025]
איתמר לוין
נאום חסר תקדים של היועצת המשפטית לממשלה: התנהלות הממשלה בנושא החרדים אינה מתיישבת עם צורכי הצבא; הפוליטיזציה של מינוי השופטים - "נקודת שיא של הפגיעה באופיה הדמוקרטי של המדינה"; הרפורמה בתקשורת היא "נדבך חשוב נוסף בתמונת האיומים הכוללת על המוסדות הדמוקרטיים"    רומזת שההליך להדחתה נובע מסירובה לאפשר השתמטות חרדים, התערבות פוליטית בחקירות וקבלת מתנות בידי עובדי ציבור
איתמר לוין
נשיא בית המשפט העליון: "הניסיון לחתור תחת עיקרון העצמאות השיפוטית לא יצלח. הרשות השופטת תמשיך לעמוד איתן בפני ניסיונות לשחיקת חוסנה ותמשיך להגן על המרקם הדמוקרטי, ללא חשש וללא מורא"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il