X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
זיני ונדב לוטן. "אינני צייתן עיוור – אבל לויאלי עד תום" [צילום: דובר צה''ל]
אלוף דוד זיני נפרד מצה"ל: "משיחיות אינה מילת גנאי, כולנו משיחיים"
סיים את תפקידו כמפקד הגיס המטכ"לי ופיקוד ההכשרות והאימונים בטקס שנערך ברמת הגולן דבריו שילבו תפילה, חשבון נפש וביקורת עצמית "לא הפעלנו את הגיס - אבל לא נימלט מאחריות" תת-אלוף שרון אלטיט יחליפו בהכשרות, אלוף נדב לוטן יפקח על הגיס
אלוף דוד זיני, מפקד פיקוד ההכשרות והאימונים ומפקד הגיס המטכ"לי בצה"ל, מסיים שירות של 33 שנה במעמד מרגש שנערך השבוע (יום ד', 4.6.25) במחנה "עליקה" שברמת הגולן. בטקס נכחו סגן הרמטכ"ל אלוף תמיר ידעי, משפחות, מפקדים, חיילים ואורחים נוספים.
במוקד נאומו העמיד זיני את תפיסתו על מהות הממלכתיות והמשיחיות, כשהוא יוצא נגד הטענה כי חזון יהודי-לאומי הוא קנאות דתית: "כולנו משיחיים, כמו דוד בן-גוריון וכמו אבות האומה. משיחיות אינה מילת גנאי, אלא ראיית החזון הגדול של אומתנו - בשורה לעולם כולו". לדבריו: "משיחי הוא מי שנושא בערה מתמדת לשיפור אישי ולאומי, להשתלמות בכל תחומי החיים".
עם פרישתו, פוצלה באופן זמני האחריות על הגופים שעמד בראשם: הגיס המטכ"לי יועבר לפיקוחו של מפקד זרוע היבשה, אלוף נדב לוטן, ואילו תחום ההכשרות ינוהל על-ידי ראש מטה הפיקוד, תת-אלוף שרון אלטיט, עד להשלמת עבודת מטה בעניין.
בדבריו נגע זיני ברובדי עומק תורניים, לאומיים וצבאיים, כשהוא אינו חוסך גם בביקורת עצמית. "אני מסיים תקופת שירות ארוכה ומשמעותית בצה"ל", פתח. "זכיתי להיות שותף לבניין הכוח גם מאחורי הקלעים. תקופה של מלחמה שטרם הסתיימה. ומנגד - שמחה גדולה על כל מה שזכיתי להיות, לתרום, לפעול ולהיות שותף, בכל 32 וחצי שנות שירותי. כננס על גבי ענקים זכיתי לה במנה כפולה ומכופלת".
הוא הודה להוריו "על חינוך לראיית המאחד על פני המפריד", והסביר: "כל מה שנראה כמפריד בינינו הרי הוא כאין וכאפס למול אחדותנו העמוקה והוודאית - 'כאיש אחד בלב אחד'". גם לריבונו של עולם לא שכח להודות: "תודה על שזכיתי להיכנס בשלום ולצאת בשלום - בגוף ובנפש. תודה על הזכות להיות בן לעם הזה ולשרת את מדינתו".
"כישלון הגיס – לא רק נקודתי"
[צילום: דובר צה''ל]
חלק נרחב מדבריו עסק בחשבון נפש מקצועי – ובפרט באי-הפעלתו של הגיס המטכ"לי במלחמה: "אסור שנאמר 'ידינו לא הייתה במעל'. כישלון בסדר גודל כזה אינו כשל נקודתי – אלא כשל רוחבי עמוק, ולכולנו חלק בו. על כולנו האחריות לתקנו".
זיני הבהיר: "תכלית הגיס היא להקל את העומס הפיקודי והקוגניטיבי במערכה כוללת. לא הופעלנו – אבל היינו שם. פעלנו בצניעות כדי לקדם מוכנות, גם מבלי שנקראנו רשמית".
בדבריו שילב התייחסות נרחבת לזהותו האמונית ולתפקידו כחוליה בשרשרת. הוא חזר מספר פעמים אל ערכי האמת, האמונה, האחווה והאחריות – והוסיף: "ממלכתיות אינה סתימת פיות דרקונית. כולנו משיחיים, כמו דוד בן-גוריון וכמו אבות האומה. המשיחיות היא ראיית החזון הגדול של אומתנו".
באותה נשימה, הטיח ביקורת עצמית גם כלפי השיח הציבורי: "לא תמיד חצינו את הכביש לבני ברק כדי להכיר את אחינו. יש תהומות בינינו. אולי לאחר שנכיר זה את זה – נגדיל גם את המכנה המשותף".
"לא מנדט לעסוק בפוליטיקה – אבל חובה להכיר"
תמיר ידעי [צילום: דובר צה''ל]
האלוף היוצא התייחס גם לשסעים בחברה הישראלית, תוך שהוא מדגיש כי אין בידו מנדט לעסוק בסוגיות ציבוריות מובהקות. "אינני נבחר ציבור, אך אנו כמפקדים חייבים להבין לעומק את השיח החברתי, את גידולי הבית והמאפיינים התרבותיים של כל לוחם – גם אם הוא שונה מאיתנו בתפיסות, במנהגים ובשפה. תפקידנו להבין, לא לשפוט".
זיני סיפר על נאמנותו המוחלטת לפקודות ולשרשרת הפיקוד, אך גם על נטייתו לבקר ולהתווכח כשצריך: "אינני צייתן עיוור מטבעי. בלשון המעטה. אבל השתדלתי להיות אדוק בלויאליות למפקדי. דווקא בשם הממלכתיות – חובה עלינו להתווכח. לחדד. לחתור לאמת".
הנאום הסתיים בבקשת סליחה מכל מי שנפגע ממנו, ישירות או בעקיפין, "בשל קפדנות באימונים או חולשותיי האישיות". הוא הפציר בקהל: "היו שליחים נאמנים ובקשו ממי שנפגע את סליחתו. ככל שאפגוש בו – אעשה זאת בעצמי".
את סיום נאומו הקדיש לברכה: "אני תפילה כי יתקיימו בנו דבריו של נחמיה – צום הרביעי, צום החמישי, צום השביעי וצום העשירי יהיו לבית יהודה לששון ולשמחה ולמועדים טובים. והאמת והשלום – אהבו".
אלוף דוד זיני נולד בשנת 1974 והתגייס לסיירת מטכ"ל בשנת 1992. שירת בתפקידי פיקוד רבים ובהם: מפקד גדוד 51 בגולני, מפקד יחידת אגוז, מפקד חטיבת אלכסנדרוני, מפקד עוצבת "עידן" ומקים עוצבת הקומנדו. במהלך מבצע צוק איתן החליף את מפקד חטיבת גולני שנפצע, והוביל את הכוחות בלחימה בשג'עיה. בשנים האחרונות פיקד על המרכז הלאומי לאימונים ביבשה, ולאחר מכן על הגיס המטכ"לי ופיקוד ההכשרות והאימונים.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  06/06/2025   |   עודכן:  06/06/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  דוד בן-גוריון   להכיר / Leakir
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אלוף דוד זיני נפרד מצה"ל: "משיחיות אינה מילת גנאי, כולנו משיחיים"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יואב יצחק
בעל השליטה בחברת אאורה טוען כי כ-100 פעילי אתרא קדישא הגיעו באישון לילה לביתו    לטענתו, המאבטחים לא הצליחו להדוף את הפורעים והמשטרה לא הגיעה בזמן    אטרקצ'י: מנסים לסחוט סכומי עתק בניגוד לחוק - לא ניכנע לפושעים במסווה של דת
יואב יצחק
כ"ץ תקף את גינוי התקיפות בדאחיה והבהיר: לבנון מחויבת לפרוק את חיזבאללה מנשקו    "אם לא תעמדו בהסכמים - נמשיך לפעול בעוצמה רבה"    "לא נאפשר חזרה למציאות שלפני 7 באוקטובר"
עידן יוסף
הוועדה לבחירת דיינים, בראשות השר לשירותי דת מלכיאלי ובהובלת נשיא בית הדין הגדול הרב יוסף, מינתה 28 דיינים חדשים - שבעה לבית הדין הרבני הגדול ו-21 לבתי הדין האזוריים    המינויים, שאושרו פה אחד, מהווים צעד משמעותי לחיזוק המערכת ולהגברת השירות לציבור
עידן יוסף
עשרות אלפים הגיעו לעצרת משילות מול בית המשפט העליון בדרישה "לממש את הכרעת העם"    שר המשפטים לוין: "סוף לעריצות של קומץ שופטים ושל יועצת אחת"    בן-גביר: "היועצת המשפטית? לפטר!"    קרעי: "זו לא רשות שופטת - זו רשות שלטת"    נתניהו: "רוצים דמוקרטיה - אמיתית"
עידן יוסף
שר המשפטים מזהיר: "אנחנו לא מעוניינים להגיע להתנגשות חזיתית"    תוקף את היועצת המשפטית: "הבעיות מחריפות, אי-אפשר להמשיך כך"    מכחיש שבלם את חוק הגיוס    מגבה את אדלשטיין: "אין איש בקואליציה שרוצה להפיל את הממשלה"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il