X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
שטיין. "בסוף הדיון בערעור" [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
הפרקליטות מאשרת: גינקולוג הורשע באונס למרות שהמדינה חזרה בה מהערעור
מיכאל שטטמן עתר לבג"ץ בבקשה לבטל את הרשעתו בידי שטיין, בנימוק שהמדינה חזרה בה מהמלצת השופטים מהערעור על זיכויו מעבירה זו תגובת המדינה מאשרת למעשה את גרסתו
בית המשפט העליון הרשיע את הגינקולוג ד"ר מיכאל שטטמן באונס במרמה, למרות שהמדינה חזרה בה מערעורה על זיכויו מעבירה זאת. כך עולה מן התגובה המקדימה שהגישה הפרקליטות (6.6.25) לעתירתו של שטטמן, המבקש מבג"ץ לבטל את ההרשעה. הפרקליטות אומנם אינה מגיבה במישרין לעתירה, אך תגובתה מאשרת למעשה את טענתו של שטטמן נגד השופט אלכס שטיין.
הפרקליטות אומרת: "המדינה חזרה בה מהבקשה להרשיע באינוס אולם ביקשה להרשיע בעבירה אחרת, ובית המשפט שלל לבסוף את חלופת העבירה האחרת והרשיע בעבירה המקורית, וזאת בלא התייחסות לחזרת המדינה מבקשתה להרשיע בה ולמשמעות הדבר לעניין סמכותו להרשיעו בעבירה זו... אין זה ברור אם כך נעשה מאחר שדבר קיומה של ההודעה נשמט מבית המשפט או שמא בית המשפט הביא עובדה זו בחשבון שיקוליו אך לא פירט זאת בפסק דינו".
הפרקליטות מאשרת, כי בתום הדיון בערעור בספטמבר שעבר, "השמיעו שופטי ההרכב הערותיהם לעניין קשיים בערעור המדינה, תוך ציון כי אין מדובר בעמדת כל ההרכב... בכלל זה נשאלו הצדדים באשר לאפשרות להרשיע את העותר בעבירה שונה מן העבירות בהן הואשם ומהן זוכה, עבירת תקיפה". עשרה ימים לאחר מכן הודיעה הפרקליטות, כי היא חוזרת בה מהערעור על זיכויו של שטטמן מאונס במרמה ומעשה מגונה במרמה וביקשה להרשיע אותו בתקיפה.
בפסק דינו ציין שטיין, כי החלופה של הרשעה בתקיפה הועלתה ביוזמת בית המשפט "בסוף הדיון בערעור", וכי "אחרי שמיעת טענותיהם של בעלי הדין" הם התבקשו להתייחס לחלופה זו בהשלמות טיעון. אחר שקילת טיעוניהם, הוסיף שטיין, הוא החליט שלא להרשיע את שטטמן בעבירה זו, ועל כן התמקד הדיון רק בעבירת האונס במרמה. הפרקליטות מציעה להחזיר את התיק להרכב המקורי (שטיין והשופטים יוסף אלרון ויחיאל כשר), ממנו יוכל שטטמן לבטל את פסק הדין.
ההליך המתאים: בקשה לביטול פסק הדין
לדברי הפרקליטות, "טענות העותר ראויות להישמע ולהתברר, אולם ההליך המתאים יותר לעשות כן במקרה החריג דנן הוא בקשה לביטול פסק דין, בה ידון בית המשפט שדן והכריע בערעור. זאת בשים לב להלכות הנוגעות להתערבות בג"ץ בהחלטות ופסקי דין של בתי משפט, וכן משיקולי יעילות והגעה להכרעה מיטבית, מהטעם שהנסיבות הרלוונטיות ופרטי התנהלות הדברים מצויים בידיעתו של המותב שדן בערעור, ושטענות העותר בעתירה כלל לא נבחנו על ידו ומועלות בעתירה דנן לראשונה". השופט חאלד כבוב הורה לשטטמן להתייחס להצעה בתוך שבוע.
שטטמן ביצע את המעשים מספר פעמים בשתי מטופלות, כאשר החדיר את אצבעותיו לאיבר המין ונגע בחלקים שונים שלו; בית המשפט המחוזי בירושלים זיכה אותו. בעתירתו אומר שטטמן, כי בדיון בערעור המליץ בית המשפט העליון למדינה לחזור בה מהערעור על עבירות המין ולטעון להרשעה רק בתקיפה, והמדינה קיבלה את ההמלצה. הצדדים סיכמו בכתב בשאלת התקיפה, ולמרות זאת - שטיין הרשיע אותו באונס. לטענתו, שטיין חרג מסמכותו ופסק הדין ניתן בחוסר סבירות קיצוני.
בעתירה נאמר עוד: "למיטב ידיעת העותר, זהו מקרה חסר תקדים. כה חסר תקדים עד שהעותר נוטה לחשוב, כי בית המשפט כלל לא הבחין בקיומה של ההודעה על חזרת המדינה מהערעור או לא נתן לה את המשקל הראוי. זאת, באשר פסק הדין מתעלם כליל מהודעת המדינה. יתרה מזו, בפסק הדין נידונו טענות המדינה לגופן - אותן טענות שהועלו במסגרת הערעור - חרף העובדה שמדובר בערעור אשר בפועל נזנח על-ידי המאשימה".
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  08/06/2025   |   עודכן:  30/10/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הפרקליטות מאשרת: גינקולוג הורשע באונס למרות שהמדינה חזרה בה מהערעור
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ואולי הוא עשה זאת בכוונת תחילה
שאול א.  |  8/06/25 10:22
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משמר המשפט
איתמר לוין
בני שגיא גזר ארבע שנות מאסר על העבריין נדאל אבו-לטיף, שהודה לאחר גישור בפניו בעבירות סחיטה באיומים, מס ועוד    בערעור הסכים אבו-לטיף להחמרת עונשו לשש שנים; שטיין: גם זה עונש מקל
איתמר לוין
טיוטת פסק דין של שופט המשפחה איתי כץ הועלתה לנט המשפט לפני דיון ההוכחות    הבעל טען שעל כץ לפסול את עצמו מדיון במחלוקת על זמני שהות עם הילדים - אך עמית קבע שמדובר בתיקים נפרדים ושיש לפעול בהליכי ערעור
איתמר לוין
שופט העליון מבהיר: "על הליך גישור או מו"מ לסיום ההליך הפלילי להתנהל במקביל לשמיעת הראיות בתיק הפלילי"    בתיק נגד נאשם בעבירות נשק ואיומים לא התקיים אף דיון מאז אפריל 2024
איתמר לוין
בדיקת News1: המדינה הסכימה לחזור בה מהערעור על זיכויו של הגינקולוג מיכאל שטטמן מאונס מטופלות בתנאי שהוא יסכים להרשעה בתקיפה - אך הסכמתו לא ניתנה
איתמר לוין
הגינקולוג מיכאל שטטמן טוען שהמדינה חזרה בה מהערעור על זיכויו מאונס של מטופלות, הצדדים טענו רק לשאלה האם יש להרשיעו בתקיפה - אך שטיין הרשיע אותו באונס במרמה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il