עורכת כתבי עת
עם פרישתה לגמלאות המשיכה בכתיבה ובעריכה עיתונאית, ערכה את הירחון "גימלאון", ערכה במשך שנים רבות את ביטאון ארגון חברי ה"הגנה" (1997-2002) וערכה את כתב העת "עמותת דור הפלמ"ח". -1980 התמנתה לחברת
מועצת העיתונות. "הייתי רוצה שוויון הזדמנויות לנשים בכל התחומים בעבודה, בהשכלה בתרבות, באומנות ובצבא, אמרה בראיונות עימה.
תהילה עסקה רבות בפעילות ציבורית ובין השאר הייתה חברת הנשיאות של ארגון חברי ההגנה, חברת הנהלת עמותת "דור הפלמ"ח וחברת מועצת שירותי בריאות "כללית". כמו-כן, היא הרצתה לבני נוער, לחיילים ולמורים על מלחמת העצמאות ועל "האישה בפלמ"ח.
אות יקירת תל אביב
במהלך חייה פרסמה 10 ספרים ובהם: אתרי ה"הגנה" בתל אביב, תרומת יוצאי רומניה בישראל, ביוגרפיות של חביבה רייק, ספורה של האונייה "כנסת ישראל", הגדוד הראשון של חטיבת יפתח ועוד.
ביום העצמאות שנת 2017. הוענק לתהילה עופר אות יקיר העיר תל אביב-יפו. האות מוענק מדי שנה לתושבי תל אביב-יפו, בני 70 לפחות בעת קבלתו, אשר מתגוררים בעיר, על פעילות ייחודית וראויה לציון, שעיקרה בתל אביב-יפו או לטובת העיר ותושביה או לכבודם.
ד"ר עומר עינב מנהל יד יערי - המרכז לתיעוד וחקר של השומר הצעיר כותב בדף הפייסבוק עם היודע דבר מותה של תהילה עופר: "בצער רב התבשרנו על לכתה של תהילה עופר ז"ל. תהילה וזאב עופר כתבו את הספר: "חביבה - סיפור חייה, שליחותה ונפילתה של הצנחנית חביבה רייק". בכך הם תרמו תרומה משמעותית להנצחת דמותה של חביבה רייק בפנתיאון הציוני. דמותה של חביבה וסיפורה קשרה בין אנשי מורשת ויד יערי לתהילה, והיא הייתה שותפה לטקסי הזיכרון הנערכים בגבעה לזכרם של חביבה וחבריה הצנחנים שנפלו."
תהילה עופר, כך נמסר מהמשפחה, ציוותה לשרוף את גופתה. הניחה בן, ד"ר אבי עופר המתגורר בקיבוץ בשרון ונכדים.